![]() |
Witam, odkopuje temat - mam również problem z wyborem drukarki.
Potrzebuje urządzenia taniego w eksploatacji, chodzi mi o zamienniki. Będe używał tego do szkoły, oraz innych rzeczy - raczej sporadycznie. Powiedzmy ~30-40 stron / miesiąc. Drukować będe raczej tylko tekst, chociaż zdjęcie również może się trafić kiedyś ;p. Polecali Eposony i Canony, ale jakie modele. Popatrzyłem troche po necie i jak na mój gust będzie dobry Canon PIXMA iP1500 lub Epson Stylus Color C45. Patrzyłem również na zamienniki. Może polecicie coś innego, nie znam się na drukarkach. Z góry dzięki za odpowiedzi :) |
Witam !
Chyba Canon ip1500 będzie dobrym wyborem - to model który zastąpił i350. Ja osobiście posiadam Canon'a i250 - dokładnie 2 lata - wydrukowałem jak na razie około 1200 stron - i jeszcze nie miałem raczej większych problemów - z jednym wyjątkiem - raz trafiłem na felerny tusz z ActiveJet - a poza tym - uwzględniając cenę drukarki, a także cenę zamienników - to chyba dobry wybór. Jej zaletą jest też fakt, że jest mała - a np. dla mnie to bardzo się liczyło. Pozdrawiam ro29 |
Również polecam Canona. Mam model i450, wydrukowała już mi ponad 4k stron, tuszów używam za 3zł z allegro. Dysza zatkała mi się raz, albo dwa, co szybko załatwiłem :) Jeśliby (odpukać) teraz mi padła, zdecydowanie następną, którą kupię również będzie CANON :serdusz:
|
Ja będę drukował jeszcze bardziej sporadycznie niż Ty Pit a wybrałem HP DeskJet 3920
Pod koniec miesiąca powinienem już zakupić więc dam znać jak się sprawuję. Jeżeli ktoś z Was ma już tą drukareczkę to prosiłbym o opinię :) Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:03. |