![]() |
u mnie na stoliku stoi sobie grzecznie hp 845c i za nic nie zmaieniłbym jej na którykolwiek z tych nowych modeli hp.
zero stresów z refilami, szybko drukuje, a do tekstu i projektów z archicada jest wystarczjąca. |
Cytat:
|
Jesli ci sie zwali na gwarancji i wyczaja ze jechales na zamiennikach to pozegnaj sie z gwarancja.
|
Cytat:
|
Ja jak nie urzywam to co jakis czas czyszcze dysze bo walsnie mi ktos mowil ze moga zaschnac, a na to czyszczenie wiele tuzsu nie idzie. pozdro ;)
|
nie kupuj lexmarka! glowice wymienne, ale jak nie bedziesz przez jakis czas uzywal to tez zaschnie <mam 2 lexmarki, w obu nie dziala kolor bo sobie zasechl (zdjec nie drukuję) a nowy pojemnik to pol wartosci tej drukarki; czarny napelniam ile wlezie, sek w tym zeby NIE ZASCHŁO!>
|
Ja mialem tak z Canonem. Powiedzieli ze normatywny tryb pracy tego modelu to mini. 20s. na miesiac a ja nia drukowalem obrazki i tekst kolor, bo mam laser mono, wiec ok 10s. na miecha i to niby wykryli podczas serwisu i dukara (6 lat dobrej pracy na jednej glowicy) na smietnik. Teraz mam druga Lexmarka od pol roku wielofunkcyjna (bo w miedzy czasie stluklem skaner i starzy nie mieli wyboru heheh). I chwale sobie Lexmarka a w szczegulnosci X5150.
P.S . Soorry ze tak jakkos dziwnie pisze ale klawia mi sie rozwala. |
ważna przypadłość tych z głowicami wmontowanymi: MUSISZ taką drukarkę używać, inaczej mogą zaschnąć dysze - chyba wiadomo co to oznacza...
podobno jest o tym gdzieś w instrukcji do epsonów, czyli wychodziloby, ze jak malo drukujesz to nie stosujesz sie do instrukcji obslugi wiec nawet gwarancji moga nieuwzglednic - paranoja |
Kupuj Lexmarka nie jest nowa firmo i nie stara wiec nie ma wygorowanych cen ja k np. Hp. I tusze nawet te otyginalne nie sa drogie i na dlugo starczaja.
|
W myśl zasady "Każdy chwali to co ma"ja polecam Epsona.Mam wspomnianą 480tke i kupuje do niej tusze z wyprzedaży na allegro (ostatnio za 8zł czarny 15 kolor)
Drukuje co popadnie i jade od początku na podróbach. Plujke mam już 3 lata. |
mentlik ... :)
ktos sie orientuje jakie symbole tuszów wchodzą do HP 3550 ? jaka jest ich wielkosc i mniej wiecej cena... p.s. yy rodzice każą coś wybrac /szybko/ a ja niemam pojecia co bedzie najkorzystniejsze.. :) pzdr |
Ja bym polecil Canona jak Patrix, albo Lexmarka Z 705, Z 605 lub Z 602. Polecam te marki dlatego iz sa tanie w eksploatacji, sa tanie tusze. Ja mam sam Lexmarka wielofunkcyjnego X5150 jest cool. pozdro ;)
|
mam canona s500 juz ponad 2 lata i jestem bardzo zadowolony - ostatnio kupuje tusze za 18zl
i drukuje sie fajnie. Wiec popieram Patrixsa. Zreszta komentarze na stronie komputronika mowia za siebie. Pozdro |
A zapomniałem jeszcze o hałasie - Epson będzie głośniejszy od hp-ka
Co do Canona - zaletą Canonów są oddzielne atramenty dla każdego koloru. Ale to nie w serii 200 Ale jeśli i250 (bo nie wiem) jest następcą 200 to powiem tak - malutkie atramenciki które się szybko kończą (zamienniki są owszem tanie) i taki sam problem z głowicą - jak padnie to dupa blada - drukarka do wymiany - bo głowica droga Jak drukarka jest nowa to jest wszystko cacy. A zamienniki mogą wiele zmienić. Ale... to Twoja kasa :) |
Ja poleciłbym raczej Canona http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8588
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43. |