Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.01.2014, 19:58   #646
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Używam jakiegoś sieciowego szajsu za 29 złotych i też działa (strzygę się nim), to ten Philips powinien być super.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.01.2014, 18:40   #647
Gupik111
Data rejestracji: 11.01.2014
Gupik111 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam , też mam golarkę Philips,a HQ
8170/16 , mam już ją 7 lat , głowice nie były wymieniane ani razu , więc już nie goli tak dobrze jak nowa , ale patrząc na ceny głowic to jednak taniej wyjdzie kupić nową golarką , na oku mam Philips-pt925 lub Philips-power-touch-pt920-18

którą wybrać ??
Gupik111 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2014, 18:47   #648
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tańszą.

Obie to klasa sama w sobie.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2014, 23:28   #649
misiozol
Moderator

Data rejestracji: 26.10.2008
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Gupik111 Podgląd Wiadomości
Witam , też mam golarkę Philips,a HQ
8170/16 , mam już ją 7 lat , głowice nie były wymieniane ani razu , więc już nie goli tak dobrze jak nowa , ale patrząc na ceny głowic to jednak taniej wyjdzie kupić nową golarką , na oku mam Philips-pt925 lub Philips-power-touch-pt920-18

którą wybrać ??

Nie za bardzo rozumiem czemu sa za drogi oryginaly perlico kosztuja cos kolo 10$ z wysylka , wiec prosze znajdz mi maszynke w tej cenie chyba dobra jednorazowka tylke kosztuje , a gdzie to do kompletu glowic ktory starcza na 3 lata
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2014, 02:26   #650
sypiamzsasiadka
Data rejestracji: 12.03.2014
sypiamzsasiadka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Ze swojej strony moge powiedzieć coś o Panasonic-u ES8109.
Goli bardzo dokładnie (żona twierdzi że żadną żyletką nie ogoliłem się tak dobrze jak tym), chodzi cholernie głośno jak kosiarka i powodowała u mnie cholerne podrażnienia. Stacja jak stacja myje dobrze.

Zastanawiam sie nad zakupem golarki Philips.
Albo PT920

albo
RQ1195 SENSOTOUCH 2D

Mam zarost twardy i duże podrażnienia po goleniu na szyi. Możecie doradzić która z tych maszynek będzie łagodniejsza i będzie mniej podrażniała.
sypiamzsasiadka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2014, 09:39   #651
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mniej podrażniać będzie ta, która mniej dokładnie goli - w sensie zostawia dłuższy włos.
Stary 12.03.2014, 10:32   #652
sypiamzsasiadka
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Mniej podrażniać będzie ta, która mniej dokładnie goli - w sensie zostawia dłuższy włos.
czyli Sensotouch?
Stary 12.03.2014, 15:07   #653
sypiamzsasiadka
może ktoś jeszcze się wypowie?
bo jak widze tutaj ktoś zasugerował że jednak ta seria powoduje podrażnienia przy próbie dokłądniejszego golenia
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
W każdym razie ten model, który wybrałem, czyli 1150 nie jest zły, jeśli patrzy się na funkcje, (...) Ale... źle goli. Źle to może trochę przesadzone, ale jednak niedokładnie. Da się nią ogolić lepiej, ale zajmuje to dużo czasu i nawet po przyzwyczajeniu powoduje jeśli nie od razu podrażnienia, to jednak zmęczenie skóry (bo trzeba znacznie więcej razy przejechać po tym samym miejscu).

Ostatnio zmieniany przez sypiamzsasiadka : 12.03.2014 o godz. 15:12
Stary 12.03.2014, 20:17   #654
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ktoś się może wypowie..

To, co miałem na myśli, to żeby tą golarką dokładnie się ogolić trzeba trzeć.. trzeć.. i trzeć.. Tym samym na pewno powoduje to więcej podrażnień (czy jak to ująłem zmęczenie skóry) niż gdyby robić to krócej o połowę.

Moje wrażenia zresztą się nie zmieniły. Mam teraz inne priorytety, ale docelowo na pewno tą golarkę wymienię. I to pierwsza Philipsa, z którą nie poczekam do końca jej żywotności (bo po prostu średnio mi leży).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2014, 20:32   #655
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Każda maszynka goli inaczej, do każdej trzeba się nauczyć i przyzwyczaić...i potem już jest dobra.

Nie należy oczekiwać, że po elektrycznym goleniu gęba będzie gładka jak pupcia niemowlaczka - to nie brzytwa. Goląc się na siłę właśnie przyskrobuje się skórę i potem te podrażnienia. Oczywiście dużo zależy od wrażliwości skóry.
Nożyki czy żyletki też nie każdemu służą. Każdy musi sam wypracować sobie metodę i sposób golenia.
Stary 12.03.2014, 20:45   #656
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Używam elektrycznych już chyba z 10 lat (7-8 na pewno) - wiem, jak można się ogolić i tą omawianą trudno jest to osiągnąć. Jednocześnie mam ją już chyba i z rok więc o przyzwyczajaniu nie może być mowy.

Chociaż ogólnie jak najbardziej masz rację. Tylko, że w przypadku tej konkretnej golarki jak dla mnie jest po prostu gorzej niż normalnie (normalnie w przypadku elektrycznych)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2014, 21:11   #657
sypiamzsasiadka
Cytat:
Każda maszynka goli inaczej, do każdej trzeba się nauczyć i przyzwyczaić...i potem już jest dobra.
nieprawda, Panasonica przyzwyczajałem kilka miesięcy i g... mi to dało. Nadawał się jedynie do golenia mojej głowy.

Cytat:
Nie należy oczekiwać, że po elektrycznym goleniu gęba będzie gładka jak pupcia niemowlaczka.
jak napisałem wyżej mi zależy przede wszystkim na jak najmniejszych podrażnieniach,

Cytat:
Oczywiście dużo zależy od wrażliwości skóry.
Nożyki czy żyletki też nie każdemu służą
z tym sie zgodze, kazda skora inna ale wiadomo z kilku wypowiedzi na jeden temat mozna juz jakies wnioski wysuwac
Stary 12.03.2014, 21:57   #658
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Może i ja nie jestem zbyt wrażliwy, ale też nie golę się zbyt często...i żyję

Za młodu szybko przeszedłem na elektryczne golarki, bo wkurzały mnie te całe akcesoria do golenia. Zaczynałem na ruskich Charkivach (najpierw dwu, potem trzy nożykowy), były bardzo dobre, teraz mam starego Philipsa - na kablu bez żadnych bajerów ma może 15 lat i też jest dobry. Nie myślę o zmianie póki nie padnie, a nie zanosi się na to.

PS Raz w życiu ogoliłem się Braunem i powiedziałem sobie, z czerwonym pyskiem, że nigdy więcej. No ale co kto lubi i co komu pasuje.
Stary 13.03.2014, 16:17   #659
sypiamzsasiadka
problem jest taki że jedni maja podrażnienia po Braunie a inni po Philipsie
Stary 13.03.2014, 19:28   #660
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Widzę, że ten twój pasikonik jest z tą folią siatkową....to tak samo, jak Braun.
W takim razie po każdym Philipsie poczujesz ulgę. Noże rotacyjne mniej drażnią skórę, ale też jak już mówiłem nie ogolisz się tak gładko. Jak się będziesz bardzo upierał, to też dasz radę gębę wyskrobać, ale bez przesady - kto trochę w życiu się golił, ten wie o co biega.

A w kwestii modelu, to najlepiej wziąć do ręki obejrzeć, porównać. System golenia mają taki sam, różnią się szczegółami i bajerami. A już całkiem super by było, gdybyś miał możliwość się tym ogolić, w ogóle jakimś Philipsem. Chwilę pojeździsz po gębie i już wszystko wiesz.

Tagi
golarka twardy zarost

Twoje uprawnienia: