![]() |
Biedrońska się teraz poprawnie mówi poniżej pasa. :P
Cytat:
Na razie naładowałem na ful i będę piłował, aż zacznie zwalniać wyraźnie. Na 2 tygodnie starczy jak nic. |
Cytat:
Cytat:
moja RQ1090 ma 65 minut golenia po pełnym naładowaniu :spoko: |
Tej pierwszej nie wziąłbym do ręki. Jest po prostu pedalska.
Wydłużony czas pracy na baterii jest podejrzany. Nie wierzę, że Philips coś w tym kierunku zrobił, to będzie zwykły chwyt marketingowy. A o co chodzi z tą większą ilością "kółek golących"? Obie, jak widzę, mają po 3 głowice. |
Używam swoją już 3 dzień, na początku był koszmar, nie z powodu podrażnień, ale z powodu skóry pod zarostem, naskórek był grubi i się łuszczył, pod zarostem zmartwiały się nie ściera, ale to już minęło.
Goli to tak sobie, znaczy nie da się ogolić tym na gładko, ale jestem zadowolony, bo po goleniu żyletką mam podrażnienie przez 2 tygodnie. Mycie pod wodą, to super wygodna sprawa w tej golarce. Jednego tylko nie wiem, jak włączyć to super szybkie ładowanie w 3 minuty, w instrukcji nic nie ma :|, a wolałbym tego nie używać. |
Zaczynam mieć problemy ze swoim starym Philipsem (już w sumie były wcześniej, ale rozebrałem, złożyłem i działała dobrze dalej), więc chyba tym razem już się na coś nowego zdecyduję.
Przejrzałem co jest i najchętniej wybrałbym coś z tego: Philips SensoTouch RQ1180 http://allegro.pl/golarka-philips-se...916804670.html (aukcje przypadkowe) http://multimedia.agito.pl/image/355...d.344502.2.jpg To w sumie prawie to samo, co RQ 1150, którego jakiś czas temu kilka osób (w tym w sumie ja..) rozważało. Różnice, które zauważyłem, to: - inny wygląd (nowa jest czerwona (chociaż na wszystkich zdjęciach wygląda na niebieską..), stara była niebieska) - trochę dłuższy czas pracy na baterii (50 minut względem 40) - inne diody informujące o rozładowaniu (chyba 5 zamiast 2) - ? PHILIPS PT 920 http://allegro.pl/golarka-philips-pt...908498472.html http://www.topceny24.pl/aukcje/E5AE8...2F042A921.JPEG To z kolei chyba bezpośredni następca serii 8xxx. Tu różnic dokładnie nie znam, zresztą to porównanie mniej mnie interesuje. Bardziej względem tej powyżej. I tak poza różnicą czasu na baterii (60 minut względem 50) i wyglądem jest to chyba głównie kwestia głowic (tu mają więcej.. powiedzmy "kółeczek" golących). I teraz w sumie podstawowe pytanie (bo kwestiie wyglądu i czasu pracy są pomijalne) - która golarka jest wygodniejsza i skuteczniejsza. Wydaje się, że więcej głowic to lepsze golenie, z kolei 1180 wydaje się mieć ten dodatkowy przegub, który może się przekładać na lepsze dopasowanie do kształtu twarzy.. Tak więc się zastnawiam. Cenowo są mniej więcej porównywalne (920 trochę droższa, ale pomijalnie). Ewentualną alternatywą jest jeszcze 1160CC - ze stacją myjącą (poza kolorem praktycznie to samo, co 1180, tylko stacja w komplecie). Trochę droższa, ale tu można znaleźć dobre ceny. 920 też jest w komplecie ze stacją, ale to już sporo wyższa cena. Używał ktoś którejś z nich (może obu :) ) i może coś na ten temat powiedzieć? |
Cytat:
|
Strażak Sam, Bob Budowniczy. Philip(s) ekspertem, jest dobrze. :)
Na razie jeszcze nie przyjechała, czekam z utęsknieniem i koszmarnym bólem lewego łokcia. |
Panowie,
Golarka elektryczna jest rzeczywiście dobrym rozwiązaniem - zwłaszcza dla mężczyzn, którzy golą się codziennie. Jeśli mowa o urządzeniach marki Philips, to zastosowano w nich system głowic golących, który pozwala na ruchy okrężne, dopasowując głowice do kształtu twarzy i szyi. Ze swojej strony, chętnie pomogę wybrać odpowiedni model golarki elektrycznej tej marki. Chciałbym, żeby moje wskazania były adekwatne do Waszych potrzeb, więc napiszcie proszę na ekspert(at)philips.com: - czy macie delikatny i miękki zarost, czy raczej twardy i ciemny, - jak często golicie twarz, - czy macie skórę skłonną do podrażnień, - czy chcielibyście, by golarka pozwalała na golenie z użyciem pianki lub żelu. Chętnie pomogę. Czy macie jeszcze jakieś pytania dotyczące golarek elektrycznych Philips? Jeśli tak ***8211; piszcie. Ed hunter, wracając do Twojego pytania o model PT860, jest to golarka z nowej serii Power Touch. Tak jak we wszystkich nowszych modelach marki Philips, głowice możesz myć pod bieżącą wodą. Powinieneś to robić po każdym goleniu, dzięki czemu zoptymalizujesz czas eksploatacji urządzenia. Pozdrawiam i służę radą, Ekspert Philips. ______________________________ Ekspert Philips, udzielam porad i odpowiadam na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego. |
Ale uważaj, bo pierwsze objawy już masz. :>
|
Jeszcze nie. :szczerb:
|
Edu, czyś Ty się (nie daj boże) zakochał? :pytanie:
Ola pyta. :D |
Zobaczymy jak moja gęba będzie to znosić, za starych czasów jak się goliłem i miałem czarny, a nie prawie całkiem siwy zarost, to po porannym goleniu, wieczorem i tak wyglądałem jak meksykański bandyta. Nie zależy mi na dupie niemowlaka, co 2 dzień, to maksimum mojego golenia.
|
No moja gęba przez pół roku się nie przyzwyczaiła... niestety... :)
|
Znowu sprawa indywidualna - mnie wystarcza się przeszlifować philipsem co drugi dzień.
Ale też potwierdzam zdanie Grzenia w kwestii żyletek. :taktak: |
Na początku mogą być podrażnienia, nawet w instrukcji tak pisze.
I to każdej golarki. Skóra musi sie przyzwyczaić. Ale i tak w kwestii jakości najlepsze jest według mnie stare dobre Mach III + pianka Gilette Sensitive :) I rzeczywiście niektóre partie goli się nią zdecydowanie szybciej niż golarką. Oczywiście YMMV - zależy jaką kto ma skórę, kształt twarzy i zarost. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:26. |