![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Jaka grafa do 2D
Witajcie
Mam pytanko - zwlaszcza do osob majacych cos wspolnego z DTP Moj znajomy poszukuje taniej karty (powiedzmy ok 300 zl) ktora bedzie wykorzystywana wlasciwie wylacznie w trybie 2D - w oficynie wydawniczej - czyli sklad tekstu i inne takie cuda - zadnych gier filmow tez raczej ten komp nie ujrzy Nie znam sie na tym totalnie wiec prosilbym o podawanie konkretnych modeli najlepiej razem z producentem karty Z gory dzieki
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
TYLKO Matrox i albo model g450 / tańszy i IMHO lepszy obraz niz nowsze modele/ albo g550
a zapomniało mi się / podobno lubią nadal miód ![]() pozdro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 08.10.2003 o godz. 13:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
do skladu tekstu to moze byc rownie dobrze riva tnt
![]() matrox to faktycznie karta DTP ale czy warto sie w to pakowac? support mizerny, egz ktore mozna kupic stare juz i uzywane - lepiej najtanszego radka kupic (nawet 9000) i ew. popytac o nowe karty z wyjsceim bnc jesli tam maja takie monitory (ale do skladu tekstu to naprawde wystarzcy zlom)
![]() |
![]() |
#4 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Potwierdzam - karty Matroksa jak dla mnie to nic nie przebija pod względem jakości obrazu. A filmy też na tym da się oglądać. Ja korzystam (-łem - bo już jutro chyba dostanę nową grafikę) z Millenium G200 przez kilka lat, a teraz pewnie będzie do wzięcia (jeszcze się zastanowię). Nie ma ona układu chłodzenia, więc jest bezgłośna - to też sobię w niej cenię.
Miłego wieczoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
pozdrófka
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
ja rozumiem - tez cenie sobie stabilnosc - tylko interesuje mnie jak taka karta poradzi sobie np. dx9a? to juz sa wiekowe rozwiazania, ogladanie na tym filmow moze byc interesujacym przezyciem - a za 300 zlotych mozna spokojnie kupic nowoczesna stabilna i dobra karte firmy ati (nawet budzetowy model 9000 jest mocniejszy od g200 czy g450 i to wielokrotnie)
ps obraz z radeona tez wgniata jakoscia ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
po co mi w tyrce dx9x ![]() ale ja kkto lubi , mnie idalnie pasi obraz z mojego g450 i ządne ati jakie miałęm w łapkach nie mialo takiego obrazu w 2D pozdrófka
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
hmm - tak, maja prace na dwa monitory (byle jeden byl DVI drugi Dsub - sa tez karty z 2*dsub)
sterow to nie sadze - bo teraz kazdy sterownik obsluzy acada i nie trzeba do tego pisac jakis 'specjalow' pisalem o realiach polskiej firmy/wydawnictwa gdzie z wlasnego doswiadczenia wiem ze pare zscieciowanych kompow niezlej mocy kusi, oj kusi zeby sobie 'cos' odpalic ale nie bede sie klocil - tylko zaproponowalem ze skoro sa pieniadze to lepiej jednak cos nowoczesnego kupic - tak na wszelki wypadek
![]() |
![]() |
|
|