![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.07.2002
![]() |
![]()
Sie ma
Mam takie zmartwienie z takim świetnym programem do zabawy z materiałem video (chodzi tutaj mianowicie o sławny Virtual Dub) Właściwie to sprawa wygląda tak: Gdy otworzę materiał video (AVIKA) w programie i chce zmienić rozdzielczość filmu to muszę zaznaczyć opcję "Full Procesing Mode" i teraz tak jak ustawię tę opcję i dam dźwięk żeby był "Direct Stream Copy" to on zacznie mi ponowną rekompresję i właśnie jeśli jest to stary film (np. na kodeku divx 3.11 albo jakiś jego przeróbek i ulepszonych odmian np. kodek SBC) to program automatycznie REKOMPRESJUJE MI MATERIAŁ JAKO NIESKOMPRESJOWANY. A JAK CHCIAŁBYM TYLKO ZMIENIĆ ROZDZIELCZOŚĆ BEZ ZMIANY KODEKA (nie chce zmieniać do ponownej kompresji) lub ew. chciałbym naprawić kilka klatek w Virtual Dubie i jak to się robi bo podobno jakoś się da. P.S I jescze takie jedno pytanko odnośnie programiku do naprawianai zepsutych klatek w filmie AViDefreze jeśli ustawiam zakres zepsutych klatek (znaczy kluczowych) i tworzy mi się nowy pliczek już z teoretycznie naprawioną klatką to mam pytanko czemu ten nowo tworzony pliczek jest nieskompresjowany (P.S to tez jest inny film w kodeku DivX 3.11 a ja takiego nie posiadam na dysku tylko DivX 4 i 5.0.2 i co ja mam zrobić w takiej sytaucji ?? Może ktoś ma jakieś porady ?? Serdeczne dzięki za odpowiedź.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|