Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.02.2003, 18:17   #1
Torwald
Internet Addict na odwyku

Data rejestracji: 03.10.2002
Torwald niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jaki kierunek studiow... ?

Pytanie malo konkretne ale wazne dla mnie. Jaki kierunek moglibyscie mi polecic ? Zainteresowania: komputery i ogolnie informatyka Charakterystyka: "umysl scisly" Przydaloby sie, aby zawod po takich studiach mial jakas przyszlosc...
Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 |
Barracuda 160GB 8MB 7.7200 |
LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 |
Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF
Torwald jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.02.2003, 18:26   #2
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Re: Jaki kierunek studiow... ?

Cytat:
Torwald napisa***322;(a)
Pytanie malo konkretne ale wazne dla mnie. Jaki kierunek moglibyscie mi polecic ? Zainteresowania: komputery i ogolnie informatyka Charakterystyka: "umysl scisly" Przydaloby sie, aby zawod po takich studiach mial jakas przyszlosc...
No to zostaje Ci polibuda i jakis wydzial mechaniki i fizyki...
a tak swoja droga interesuje sie podonnie a konczylem uniwerek i archeologie... to czym sie interesujesz to co innego a co innego co Ciebie pasjonuje
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2003, 19:12   #3
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Automatyka i Robotyka !

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2003, 19:21   #4
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
sayan napisa***322;(a)
Automatyka i Robotyka !
Dobry wybór, tylko jeśli nie miało się wcześniej mechaniki (skończone liceum a nie technikum) to bardzo ciężko jest ją opanować. Wiem z własnego doświadczenia
Krzycho83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2003, 22:22   #5
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
najpierw co skonczyłem :
Politechnika ***8211; Wydział Inżynierii Procesowej Materiałowej i Fizyki Stosowanej
tytuł: magister inżynier ***8211; specjalność : Informatyka w Procesach Produkcyjnych

mata/fiza/chemia/chemia-fizyczna/mechanika etc. na poziomie taki ze szok

aaa mate z technikum (materiał) babka nam powtórzyła w 3h całość )

staż pracy od 4miesiecy szukam pracy - agrhhhhh
Sniper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2003, 23:00   #6
goth
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.10.2002
goth zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja tez chce sie wybrac gdzies na studia.
Wybralem Olsztyn (brak egzaminu wstepnego.. ) i kierunek Mechanika i Budowa Maszyn. Boje sie tylko, ze bedzie naprawde trudno sie tam utrzymac! Jak mowicie - jest az tak ciezko i czy w ogole jest jakis sens tam isc
Stary 06.02.2003, 23:04   #7
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Sniper napisa***322;(a)
najpierw co skonczyłem :
Politechnika ***8211; Wydział Inżynierii Procesowej Materiałowej i Fizyki Stosowanej
tytuł: magister inżynier ***8211; specjalność : Informatyka w Procesach Produkcyjnych

mata/fiza/chemia/chemia-fizyczna/mechanika etc. na poziomie taki ze szok

aaa mate z technikum (materiał) babka nam powtórzyła w 3h całość )

staż pracy od 4miesiecy szukam pracy - agrhhhhh
Ale jak znajdziesz to daj znać -zrobimy 2 imprezke
tomgoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2003, 23:46   #8
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
MBMY (mechanika i budowa maszyn) - na PKrak to flagowy kierunek wydz mech. i wiem ze nieźle koszą trzeba sie naumieć mechaniki, wytrzymałości , i projekty projekty jeszcze raz projekty...
AiR (automatyka i robotyka) - bardzo popularne obecnie coraz wicej ludzi na to idzie ale nie spodziewaj sie ze bedziesz po tym budował robocopy lub pieski EIBO (lub jakoś tak) jesli nie masz żyłki w tym kierunku to lepiej sobie daruj bo sie zawiedziesz, polecał bym bardziej PWarszawską jeśli juz, tam robią już coś konkretniejszego.
Obecnie to lepiej mieć przynajmniej dwa fakultety (by nie zawęzać sobie "horyzontów") wiec jesli uznasz ze Ci dobrze idzie to myśl o czymś równolegle , a tak to rób kursy jakie sie tylko da (np.: programy CAD, CAX czy CAE) bo niestety na studiach tylko podstawy Ci pokarza resztę musisz rozwinąć samodzielnie...
I nie liczyłbym że jak zostaniesz mgr to od razu praca na stanowisku kierowniczym i robota od zaraz, obecnie najlepiej mieć tak jak pisałem conajmniej dwa fakultety, i to niezalezne tak bys był elastyczny, np.: ekonomia dodatkowo no i jezyków jak najwiecej, bo na studiach języki sa olewane , wiec lepiej sie równolegle zapisac.

to tyle na razie może nie pomogłem ale rozjaśniłem albo odwrotnie
Stary 06.02.2003, 23:56   #9
goth
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.10.2002
goth zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzieki !
A czy ktos mi powie czy taki koles jak ja po prostu tam sie utrzyma.
Nie jestem najlepszy z matmy, ale wszystkiego sie naucze i wiem, ze wykladowcy przerabiaja cala matme z technikum w 3 godziny itd. I interesuje nie to, czy JA SOBIE DAM RADE i przypadkiem nie odpadne po I semestrze.
Moze to smieszne i zalosne, ale pytam serio!
Stary 07.02.2003, 00:05   #10
ob@r
Wyjadacz ;)

na studiach dziennych bo o nich pisze - utrzyma sie każdy kto tego chce (zalezy mu na tym by sie uczyć a nie "studiować"), czasami trzeba bedzie przysiąść zwłaszcza na pierwszym, drugim roku, potem będą Ci mowić - "Proszę Pana" bo na poczatku jesteś śmieć, z latami bedzie łatwiej i sposób traktowania sie zmieni, ogólnie nie martwiłbym się czy sie utrzymasz, bo to pewne tylko jesli chcesz i myslisz o tym powaznie a nie jako sposob na odwlecznenie słuzby wojskowej... jestem pewien bo wiem to po sobie, - na maturze cudem przeszedłem matme - potem było tylko lepiej ale musiałem sie nad tym skupić i postawić albo to albo laski, samochody , alkohol, sex, narkotyki, handel bronia, sprzedaż makaronu, -teraz na 5.tym wiem że słusznie zrobiłem, choć mi tego bardzo brakowało.
Stary 07.02.2003, 00:18   #11
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na Politechnice Białostockiej co roku przyjmują około 700 studentów dziennnych na wydział mechaniczny, z czego na drugim zostaje lekko ponad połowa. A że jest ciężko na tego typu uczelni to wiadomo. Najgorzej jest z matmy, mechany i do tego z kreski (pierwszy semestr: kłady, przekształcenia itp. ). Cały materiał przerabiany jest w szalonym tempie i jak się nie załapie tego trybu pracy na początku, to przed końcem semestru może być makowiec (wiem coś o tym ). Do tego poziom jest tak wysoki, że szkoła średnia przy tym to mały pikuś. Także radzę porządnie się zastanowić przed wyborem kierunku.
Krzycho83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2003, 06:48   #12
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
w dzisiejszych stechnicyzowanych czasach jedynie studia humanistycznye (jakiekolwiek) mają sens
Stary 07.02.2003, 09:56   #13
Torwald
Internet Addict na odwyku

Data rejestracji: 03.10.2002
Torwald niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Z tego co czytam to bedzie nieciekawie... :/ Jak pisalem na poczatku polonistycznie ani biologicznie uzdolniony nie jestem . Nie wiecie jakie zawody maja najwieksze szanse rozwoju w najblizszej przyszlosci ?
Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 |
Barracuda 160GB 8MB 7.7200 |
LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 |
Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF
Torwald jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2003, 10:42   #14
ob@r
Wyjadacz ;)

idź na komisarza unii europejskiej do Brukseli albo skończ ochrone środowiska, albo zostań księdzem, bo na zachodzi potrzebują ew. pielegniarką ...
Stary 07.02.2003, 11:12   #15
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)
Ale jak znajdziesz to daj znać -zrobimy 2 imprezke
Nooo choooooopie - jasna sprawa - po obronie 2 tygodnie nie trzeźwiałem - zreszta gdzies jest post którego ni ch.. nie pamietam kiedy napisałem - potem prostowałem to co tam było napisane/tzn tłumaczyłem co chba chciałem napisac )
Sniper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: