![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2004
![]() |
Jaki kodek
Mam najróżniejsze kodeki, ale na jeden film nic nie działa.Film jest na dysku twardym, a po tytule jest:"TS.Centropy.SVCD.RipSBC". Czy Ktoś wie czym to "ruszyć"?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
zainstaluj pakiet FFDShow
"FFDShow to filtr DirectShow pozwalający na dekompresję materiałów zakodowanych w formacie DivX, XviD oraz innych zgodnych z MPEG-4. Główne cechy filtru to: szybka i sprawna dekompresja dzięki wykorzystaniu technologii MMX, SSE oraz 3DNow! szerokie grono obsługiwanych formatów (XviD, DivX wszystkie wersje, MS WMV, MPEG-1, MPEG-2) zastosowano przetwarzanie końcowe obrazu dla wyższej jakości odtwarzania zautomatyzowana kontrola jakości możliwość regulacji barwy, nasycenia i luminacji zastosowanie doświadczalnego filtru wyostrzającego wsparcie dla wielu rodzajów napisów oprogramowanie jest całkowicie darmowe - licencja GPL" |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
1. Witamy na forum
2. Też polecam FFDShow jest dobry
![]() |
#4 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
A jeżeli nie chesz instalowac calego packa kodeków, to użyj programu, który jest w załączniku i ściągnij odpowiedni kodek z divx.pl
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
primo - grzeniu ma racje
![]() secundo - wywal wszystkie kodeki (nadmiar bruzdzi i powoduje duuuze problemy) i dopiero po ich usunieciu zainstaluj ffdshow |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a ja polece K-Lite Codec Packa
![]() www.k-litecodecpack.com z niego polecam instalacje nastepujacych pozycji: * Media Player Classic * DivX Pro Dec/Enc * XviD Dec/Enc * Windows Media 7/8/9 * Ligos Indeo * Indel Indeo 4.x/3.x * MPEG-2 > Ligos/Ligos * MP3/WMA/AC3/Ogg i to wszystko, reszte odznaczyc ![]() a przed instalka nalezaloby odinstalowac inne wczesniej zainstalowane kodeki ![]() u mnie taki zestawik nigdy jeszcze nie nawalil ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jeszcze wszystko przed toba
![]() ffdshow - kodek prawdziwego mezczyzny [kobitek jak sie okazuje tez]
![]() |
![]() |
#9 |
wierzę w intela i nokię
Data rejestracji: 17.02.2004
![]() |
ja polecam "nimo codec". z ustawieniem basic. u mnie hula wszystko
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yankee - a po co 8 kodekow jak wystarczy jeden? i w dodatku lepszy i o wiekszych mozliwosciach? tez dawno temu sie upieralem... sprobuj a sie przekonasz
![]() gumi - jak wyzej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszelkie packi to shit.
Wystarczy ffdshow do oglądania 90% filmów. A do (s)vcd (żeby chodził w zwykłych playerkach) potrzebny jest elecard.
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2004
![]() |
Mam elecard, K-Lite Codec Pack,ściągnełam ffdshow 20040725Alpha,divX5.1. Próbowałam na Power DVD i nic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
wierzę w intela i nokię
Data rejestracji: 17.02.2004
![]() |
ja polecam to co używa GOŹDZIKOWA - etopiryna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Nie dodam nic nowego czego nie dodaliby przedmówcy... Polecam programik, który jest w załączniku, dzięki niemu sprawdzisz jakich kodeków potrzebujesz. Odinstaluj wszystko to co masz i zainstaluj FFDShow, ac3, Xvid i to wszystko. I tutaj istotna uwaga. Ogólnie kiedyś z ffdshow było coś takiego, że trzeba było skopiować dlla msvcr70.dll do katalogu
C: \Windows\system32 [jak masz windeXP] C: \Windows\System [jak masz winde98] nie wiem czy w nowszych wersjach ffdshow jest to naprawione. W sumie jak zainstalujesz ffdshow to pomimo iż dll nie został skopiowany to ffdshow nie będzie działał.
![]() |
#15 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja tez zawsze instalowalem ffshow, ale dostalem pottera 3 czesc z rozszerzeniem mkv i dopiero K-Lite Codec pack otworzyl
![]() |
|
|