Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jaki magazyn kupujecie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-magazyn-kupujecie-54003/)

rynek89 05.07.2005 23:04

Kiedyś czytałem kultowego juz KŚ, a teraz tylko Eksperta ;)

*Vojtas* 05.07.2005 23:43

A pamięta ktoś z was takie pisemko jak KEBAB (tematyka C64 i Amiga) to dopiero była gazetka (czapki z głów).
A wracając do czasów współczesnych ;) jak widzę, że do KS Expert jest dodany jakiś ciekawy program to kupuję. I to by było na tyle odnośnie tego tematu.

pozdr.

Patrix 05.07.2005 23:47

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
A pamięta ktoś z was takie pisemko jak KEBAB (tematyka C64 i Amiga) to dopiero była gazetka (czapki z głów).
A wracając do czasów współczesnych ;) jak widzę, że do KS Expert jest dodany jakiś ciekawy program to kupuję. I to by było na tyle odnośnie tego tematu.

pozdr.

ja kiedyś kupowałem magazyn Amiga :D

ro29 06.07.2005 00:53

Cytat:

Napisany przez [*Vojtas*

pozdr.

Witam !
Pamięta, pamięta - o ile mu się przypomni :idea:

@*Vojtas* - dzięki za przypomnienie - jak pisałem moją wypowiedź, to zupełnie o nim zapomniałem ;)

I tak w czasach jak prenumerowałem C&A, wpadło mi w ręce kilka numerów właśnie czasopisma Kebab. I jeśli dobrze pamiętam to niezbyt mi się spodobały - chyba był to za wysoki poziom dla mnie wówczas - wiem, że zdecydowanie preferowałem Commodore&Amiga.

ro29

*Vojtas* 06.07.2005 01:24

Cytat:

Napisany przez ro29
I tak w czasach jak prenumerowałem C&A, wpadło mi w ręce kilka numerów właśnie czasopisma Kebab. I jeśli dobrze pamiętam to niezbyt mi się spodobały - chyba był to za wysoki poziom dla mnie wówczas - wiem, że zdecydowanie preferowałem Commodore&Amiga.

ro29

Dzisiaj już tak dokładnie tego nie pamiętam, ale wydaje mi się, że Kebab'a w większości redagowali ludzie odpowiedzialni w tamtych czasach za polską DemoScenę dotyczącą C64 i Amigi. Ukazało się tylko kilkanaście numerów tego magazynu (a szkoda). Owszem to pisemko prezentowało w tamtych czasach bardzo wysoki poziom. Ci ludzie naprawdę wiedzieli, co można z tych maszynek wycisnąć i co najważniejsze jak to zrobić. Teraz już takich gazetek nie ma (no może Software i jeszcze kilka bardziej specjalistycznych by się znalazło ;))

pozdr.

Ziele 06.07.2005 01:39

Elektronika dla Wszystkich prenumerowałem 2 lata ale przestałem bo chyba im sie ciekawe pomysły skończyły. Czasem Elektronika Praktyczna ale to miałem w szkole za free bo miała prenumerate... w końcu na elektronice byłem :D Z komputerowych to mam razem raptem kilka sztuk (KŚ, PCWK, Internet i cd action) praktycznie wszystko jest na necie wiec nie kupuje.

MQs 06.07.2005 04:00

Teraz czytam to na co mam ochotę - Google rulez.
Mam jeszecze parę numerów Bajtka, do których zaglądam jak się napatoczą - niezła sentymentalna jazda, aż się łezka w oku kręci (...kto by wtedy pomyślał...)

andrzejj9 06.07.2005 09:58

hmmm.... jak tak sięgacie pamięcią wstecz, to i ja sporo rzeczy kolekcjonowałem..

Zaczynając od "początku" do Bajtka miałem praktycznie wszystkie numery (niestety już się ich w międzyczasie pozbyliśmy), potem C&A (wszystkie), Amigowiec (wszystkie) i jeszcze jedna gazeta, której tytułu już nie mogę sobie przypomnieć.

Z magazynów o grach pamiętam: Computer Studio Gry (wszystkie numery), Top Secret (wszystkie numery do pewnego momentu - te nowsze już mi się tak nie podobały) i ... no znowu jeszcze coś, ale nie mogę sobie przypomnieć.

Potem zaczęła się "era" Świata Gier Komputerowych, którego również mam wszystkie numery oraz Secret Service (również wszystkie). Tu z pewnym sentymentem wspominam czasy, kiedy kupowałem obydwie te gazety, bo wtedy komputer był dla mnie czymś innym niż dzisiaj. To jeszcze było coś wyjątkowego, nie tak rozpowszechnionego jak dzisiaj...

W międzyczasie zaczął wychodzić Komputer Świat, którego mam prawie wszystkie numery, oraz Komputer Świat Gry, którego do pewnego momentu kupowałem. A także Niezbędnik, którego kupuję do dziś.

Do tego od czasu do czasu zdażyło mi się kupić CD-Action i robię to nawet i dziś, ale tylko dla samej gazety, bo płyty już specjalnie mnie nie interesują.

Do tego dochodziło zawsze sporo gazet pozakomputerowych - Focus, sporadycznie Wiedza i Życie i trochę innych. Z tego, co teraz kupuję regularnie wymienić mogę właściwie tylko Men's Health.

Problem też w tym, że ostatnio coraz więcej gazet kupuję praktycznie tylko z przyzwyczajenia, bo i tak nie mam czasu, żeby się w nie wczytać. Pamiętam, jak kiedyś każde nowe wydanie czytałem praktycznie od deski do deski, a teraz przez to przyzwyczajenie tylko odkładam je aż to zrobię. A niestety, nie ma już po prostu na to czasu..

polakT 06.07.2005 13:50

PCWK i CHIP - sporadycznie, jak nie mam co rbic w ciapongu :D, ale ostatni EDW i AUDIO raz nie moge zapomnieji o Małym Modelarzu :D

ed hunter 06.07.2005 13:58

ja kupuje babskie gazety z filmami DVD :D

gazetę oddaje jakiejkolwiek babie (zawsze zachwyt ^_^ ) a film do kolekcji :D

andrzejj9 06.07.2005 15:46

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja kupuje babskie gazety z filmami DVD :D

gazetę oddaje jakiejkolwiek babie (zawsze zachwyt ^_^ ) a film do kolekcji :D

Te gazety nie są takie złe... Na nudnym wykładzie nie raz mi życie uratowały :) Zawsze znajdzie się jakaś dziewczyna, która taką rewelacje ma przy sobie. Inna sprawa, że to starcza na 5 góra 10 minut, aż przejrzę obrazki... :(

;)

Unit 07.07.2005 15:09

Na samym początku kupowałem Secret Service i sporadycznie Gamblera. Potem przyszła kolej na CD-Action. Jakiś czas temu przestałem jednak kupować to pismo, ponieważ nie interesuję się grami tak jak kiedyś.

Obecnie czytam Chipa i PC World Komputer.

Mily_ 07.07.2005 21:53

Playboy, Ckm... :> a tak na poważnie to Playboy, CKM... i do tego Chip

Burak_PL 07.07.2005 22:33

CDA Basket czasem Chip lub KŚ lub Expert od czasu BravoSport lub Boksera

joujoujou 08.07.2005 01:10

Cats, Extasy, Polki w Łóżku. ^_^ :mruga: :haha:

A tak poważnie to:
PCWK, Chip, KSExpert, pisma o telefonii komórkowej, Fantastyka, Metal Hammer (PL), to brat mi z Polski przysyła, tu kupuję Metal Hammer (UK), Terrorizer i Rock Sound, czasem What Satellite & Digital TV.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:47.