![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
Polecam
Według mnie Samsungi dobre są i fajne swoj mam już rok, brat 2 i bez problemu
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Witam. Teraz ja stoję przed dylematem wyboru monitorka LCD i oczywiście pytam fachowców. Chodzi mi o szybki czas reakcji i wyszukałem tego Philipsa: http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?...etail&id=13142 co o nim myslicie?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To zależy kto co lubi. Szkoda że nie ma DVI i pivotu ale i nie jest drogi. Wybór nalezy do Ciebie.
|
|
|
|
#4 |
|
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
A co to jest DVI i pivot ??
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
DVI (ang. Digital Visual Interface) to standard cyfrowego interfejsu komunikacyjnego komputer - monitor, opracowanego przez organizację DDWG (Digital Display Working Group) zrzeszającą producentów sprzętu komputerowego. DVI oparty jest na opracowanym przez firmę Silicon Image protokole TMDS (Transition Minimized Differential Signaling - przekaz zminimalizowanych ilości sygnałów różnicowych). znanym też pod nazwą Panel Link. Założenia tego protokołu definiują sposób eliminacji zakłóceń w transmisji danych poprzez ich odpowiednie zakodowanie. Przekaz informacji odbywa się bowiem poprzez zmiany stanu sygnału różnicowego z pozycji ***8216;on***8217; na ***8216;off***8217; lub odwrotnie, zależnie od potrzeb. Ponadto w czasie transmisji wyrównywany jest poziom napięcia odniesienia pomiędzy odbiornikiem a nadajnikiem dzięki czemu sygnały różnicowe nie ulegają dodatkowym zniekształceniom. DVI korzysta z dwóch linii przesyłowych (konkurencyjne standardy P&D i DFP tylko z jednej) przez co pasmo przenoszenia (pixel rate) ma zakres aż 330 MHz (330 mln punktów na sekundę) a to daje możliwość wyświetlania cyfrowego obrazu o maksymalnej rozdzielczości 2048x1536 pikseli. Oprócz cyfrowego przekazu, DVI pozwala także na przesyłanie sygnału analogowego, umożliwiając w ten sposób współpracę także z tradycyjnym monitorem CRT. DVI obsługuje ponadto standardy Plug and Play, DDC i EDID. Specyfikacja DVI występuje w trzech różnych wersjach, różniących się zarówno pod względem obsługiwanych połączeń jak i fizycznym wyglądem gniazd. Pierwsza z nich analogowo-cyfrowa - DVI-I, zawiera dwadzieścia cztery przewody, po których przesyłane są dane dwóch kanałów TMDS, oraz pięć żył przeznaczonych dla sygnału analogowego. Druga wersja cyfrowa - DVI-D, pozbawiona jest możliwości przesyłania analogowego sygnału i obsługuje tylko urządzenia cyfrowe, natomiast trzecia - DVI-A, obsługuje wyłącznie transmisję analogową.
PIVOT funkcja umożliwiająca obracanie, pochylanie, przechylanie, można zawieszać na ścianie a nawet przekręcać na bok o 90 stopni. ŻRÓDŁO....INTERNET !!!
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.02.2005 o godz. 17:14 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
moje typy:
Samsung SyncMaster 710N, Iiyama ProLite E435S, Belinea 101901 poczytaj sobie tez te testy http://mva.pl/ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
nie ma jak to benq 783 zobaczcie sami
|