Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.01.2003, 19:48   #16
silverdrake
Bywalec

Data rejestracji: 06.01.2003
silverdrake w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Direct Connect++ jest the best
8)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2003, 20:16   #17
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
silverdrake napisa***322;(a)
Direct Connect++ jest the best
8)
Rzeczywiscie jest dobry ale szkoda, ze nie mozna go uzywac na wielu bardzo dobry hubach.
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2003, 11:41   #18
TOMMYx
Gość

Cytat:
Bartez napisa***322;(a)
heh gdyby wszyscy tak robili to na hubie nikogo by nie bylo

w DC++ 0.22 mozna sobie ustawic opcje, zeby automatycznie rozlaczalo uzytkownika, ktory opusci hub i ja mam ja wlaczona bo nie lubie takich cwaniaczkow, ktorzy tylko biora. Gdyby kazdy tak myslal to o istnieniu sieci p2p moglibysmy zapomniec.
(...)

Bartez, ale chyba źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o to, aby zaczynać ściągać i rożłączać się z hub'em, nikogo do tego nie namawiam, napisałem, że MOŻNA tak zrobić i połączenie nie zostanie utracone - o to chodziło.
A ponieważ często gęsto jest ograniczenie w ilości podłąconych hub'ów, ten sposób wtedy najlepiej się sprawdza. Ja na przykład nigdy nikogo nie rozłączam, nawet jak ja już ściągnę wszystko, a ktoś jeszcze ode mnie ściąga, choćby jeden pliczek - pozostawiam, aż dokończy.

Piszesz, że nie lubisz "takich cwaniaczków', którzy zaczną ściągać i rozłączają się z hub'a, a wiesz, że w momencie, gdy używasz DC++ to już jesteś nie fair w stosunku do innych ? Aby być fair i nie być "takim cwaniaczkiem" musiałbyś używać DC a nie DC++. Więc dlaczego nie korzystasz z DC ?? ?? ??

PS"" Bartez nawet nie wiesz, ile osób tak robi, że się rozłącza po rozpoczęciu download'u od kogoś - a nadal hub'y są na full zapchane, ponieważ w momencie, gdy jedna osoba się rożłączy, na jej miejsce chce się wcisnąć inne 100 osób. I dlatego nigdy nie będzie tak, że hub zostanie 'pusty'.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2003, 11:43   #19
TOMMYx
Gość

Cytat:
murt napisa***322;(a)
Rzeczywiscie jest dobry ale szkoda, ze nie mozna go uzywac na wielu bardzo dobry hubach.
Nie można, bo nie jest w 100% "legalny".
Stary 18.01.2003, 16:23   #20
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Piszesz, że nie lubisz "takich cwaniaczków', którzy zaczną ściągać i rozłączają się z hub'a, a wiesz, że w momencie, gdy używasz DC++ to już jesteś nie fair w stosunku do innych ? Aby być fair i nie być "takim cwaniaczkiem" musiałbyś używać DC a nie DC++. Więc dlaczego nie korzystasz z DC ?? ?? ??

PS"" Bartez nawet nie wiesz, ile osób tak robi, że się rozłącza po rozpoczęciu download'u od kogoś - a nadal hub'y są na full zapchane, ponieważ w momencie, gdy jedna osoba się rożłączy, na jej miejsce chce się wcisnąć inne 100 osób. I dlatego nigdy nie będzie tak, że hub zostanie 'pusty'.
Nie uwazam ze to jest nie fair. Kazdy moze uzywac DC++, a ze niektorzy o nim nie wiedza... no coz - nie moja wina.

Siedze na takich hubach, gdzie max ilosc polaczen wynosi 3-5. I nigdu nie robie tak, ze znajde to co mnie interesuje a pozniej sie rozlaczam.

Btw. wiem ze sporo osob tak robi, dlatego baaardzo przydatna opcja jest w nowym DC++. Wystarczy wlaczyc automatyczne rozlaczanie uzytkownika, ktory opusci hub i jednego cwaniaczka mniej

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2003, 16:27   #21
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Nie można, bo nie jest w 100% "legalny".
Nie chodzi o legalnosc tylko o transfer jaki mozesz zapewnic bedac polaczonym z 1 hubem a np z 10.

Z DC nie ma tego problemu bo nie ma mozliwosci polaczenia z kilkumoa hubami.

Natomiast w DC++ na kazdym hubie trzeba miec okreslona ilosc slotow.
Np. siedzisz na 3 hubach i zalozmy musisz miec 3 sloty na kazdym czyli 3x3=9

A teraz zalozmy ze masz wszystkie 9 slotow zajete. Jezeli ktos posiada np SDI to wchodzi 115 kbps/9 a to juz jest baaaardzo malo i sie mozna zdenerwowac

Ranking dysków twardych
Stary 19.01.2003, 02:13   #22
TOMMYx
Gość

Cytat:
Bartez napisa***322;(a)
Nie uwazam ze to jest nie fair. Kazdy moze uzywac DC++, a ze niektorzy o nim nie wiedza... no coz - nie moja wina.
No jak to nie Twoja? Nie byłaby Twoja, gdybyś używał DC a nie DC++

Cytat:

Btw. wiem ze sporo osob tak robi, dlatego baaardzo przydatna opcja jest w nowym DC++. Wystarczy wlaczyc automatyczne rozlaczanie uzytkownika, ktory opusci hub i jednego cwaniaczka mniej
A w momencie, gdy zostaniesz rozłączony np przez serwer (lub inne niedogodności zewnętrzne) a nie z własnej woli? Wtedy przez takiego 'cwaniaczka', który ma ustawione "rozłączanie po opuszczeniu hub'a" tracisz połączenie. I co? To jest wg Ciebie fair?

Ja nigdy nie mam włączonej tej opcji, jak ktoś chce zacząć coś ściągać ode mnie i następnie opuścić hub'a - jego sprawa, przynakniej zwalnia miejsce innym "potrzebującym"
Stary 19.01.2003, 02:17   #23
TOMMYx
Gość

Cytat:
Bartez napisa***322;(a)
Nie chodzi o legalnosc tylko o transfer jaki mozesz zapewnic bedac polaczonym z 1 hubem a np z 10.

Z DC nie ma tego problemu bo nie ma mozliwosci polaczenia z kilkumoa hubami.

Natomiast w DC++ na kazdym hubie trzeba miec okreslona ilosc slotow.
Np. siedzisz na 3 hubach i zalozmy musisz miec 3 sloty na kazdym czyli 3x3=9

A teraz zalozmy ze masz wszystkie 9 slotow zajete. Jezeli ktos posiada np SDI to wchodzi 115 kbps/9 a to juz jest baaaardzo malo i sie mozna zdenerwowac
Nie jest w 100% 'legalny'. Poczytaj sobie na stronkach.

A co do transferu - też prawda.
Jeśli chodzi o te obliczenia - ja to wiem, ale może przyda się innym :cool:
Stary 19.01.2003, 02:26   #24
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
No jak to nie Twoja? Nie byłaby Twoja, gdybyś używał DC a nie DC++
...no comments

Cytat:

A w momencie, gdy zostaniesz rozłączony np przez serwer (lub inne niedogodności zewnętrzne) a nie z własnej woli? Wtedy przez takiego 'cwaniaczka', który ma ustawione "rozłączanie po opuszczeniu hub'a" tracisz połączenie. I co? To jest wg Ciebie fair?
Jak to sie mowi: shit happens... czynniki zewnetrzne to nie to samo co celowe opuszczenie huba
Cytat:

Ja nigdy nie mam włączonej tej opcji, jak ktoś chce zacząć coś ściągać ode mnie i następnie opuścić hub'a - jego sprawa, przynakniej zwalnia miejsce innym "potrzebującym"
Caly czas chodzi o to ze tacy tylko biora a nie daja nic w zamian
gdyby wszyscy tak robili to p2p by nie przetrwalo tyle ile przetrwalo

tyle z mojej strony na ten temat
dobranoc

Ranking dysków twardych
Stary 19.01.2003, 02:44   #25
TOMMYx
Gość

[QUOTE]Bartez napisa***322;(a)
...no comments [quote]

Cytat:

Jak to sie mowi: shit happens... czynniki zewnetrzne to nie to samo co celowe opuszczenie huba
To fakt, ale czasami sie zdarza, ze po paru dłuższych chwilach przypominasz sobie o DC, zaglądasz tam na polowie hub'ów jestes disconnected i jednocześnie połowa download'ów się rozłączyła

Cytat:

Caly czas chodzi o to ze tacy tylko biora a nie daja nic w zamian
gdyby wszyscy tak robili to p2p by nie przetrwalo tyle ile przetrwalo
To fakt, ale cóż, takie życie
Jakoś narazie DC istnieje i myślę, że tak szybko nie upadnie (miejmy nadzieję)

Cytat:

tyle z mojej strony na ten temat
dobranoc
A no dobranoc, dobranoc
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: