![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Szukasz chlodzenia GPU? Zalman VF-900Cu
Witam!
Dzisiaj natknalem sie na recenzje i zdjecia nowego dziecka Zalmana... Cooler Zalman VF900-Cu ma zastapic starszego brata VF700-Cu (jestem w posiadaniu VF700-Cu, ale jak zobaczylem VF900-Cu, to normalnie sie zakochalem )![]() LINKI: RECENZJA ZALMAN USA Tu mozna go kupic za 175zl - PROLINE
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
Fajny tylko po co mi on
Na mojego GF 6200 i tak nie bedzie pasowa***322; a poza tym i tak sie nie da go podkr***281;ci***263; )))
|
|
|
|
#3 |
|
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
Istotnie do 6200 potrzebny nie jest, nawet do 6600GT. Jednak jest to doskonala, cicha i wydajna alternatywa dla chlodzenia standardowego w modelach 6800/X1800 i wyzszych. Ja na moim 6800GS AGP @12/6 (440/1100) mam zamontowany VF700-Cu i temperatura idle=41*C stres=48-50*C, a co dopiero by bylo z VF900-Cu (te sliczne heat-pipe'y)
|
|
|
#4 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
ciekawe jakie beda wyniki w konfrontacji z accelero ...
|
|
|
#5 |
|
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
Jakbys czytal recenzje to bys wiedzial... http://www.virtual-hideout.net/revie...0/index4.shtml No i autor to ladnie podsumowal... " I didn't think it would happen so soon, but as you see, the new Zalman VF900-Cu has beaten my previous champs: the Arctic Cooling Accelero. Not only has it beaten it hands down, there's another critical component to this : the size. The Zalman VF900-Cu is much smaller, thinner, and just as quiet as the Accelero. Very interesting indeed." A tutaj dokladniejsze dane i testy: http://www.virtual-hideout.net/forum...opic.php?t=327
Pozdrawiam Remix aka Wielki M Ostatnio zmieniany przez Remix : 29.03.2006 o godz. 16:01 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
oj przepraszam ... nie wiedzialem ze juz sa testy
tylko stronnicze ![]() bo u siebie accelero nie slysze tylko AMBER'a 120mm 18dB jaki oni maja sluch ... pod progowy ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 29.03.2006 o godz. 16:23 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
wyciagalki goraca z wnetrza sa najlepsze
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
Najlepsze do czego? Bo jak widac do chlodzenia nie... Wystarczy odpowiednio zamontowac wiatraki w obudowie, zeby byla cyrkulacja (przeciag) i wyciagarki nie sa potrzebne.
|
|
|
#9 | |
|
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
przeczytalem remix@ ten test ... i pisza bzdury
![]() test tendencyjny chetnie porownam go z kims kto ma takie chlodzenie na zalmanie zalozylem accelero na XFX 7800GT o temperaturach to pisza bzdury ... w zamknietej budzie (bez wywiewu) w IDLE mam na accelero 47 stopni a LOAD mam max 65 stopni temperatura spada przy otwartej o okolo 5-8 stopni co do noise'u to gluchy nie jestem ale arctic accelero jest z odlegosci 25-30cm przy otwartej obudowie nie slyszalny - a slysze wentyl na zasilaczu AMBER 120mm ULTRA NOISE 18dB zamontowany na gumowych kolkach montazowych o dupe potluc takie testy :/
|
|
|
#11 |
|
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
Alex - ja tych testow nei wykonywalem ![]() pepperman - kazdy robi jak lubi ![]() Jak bede zmienial karte to z pewnoscia wybiore VF900-Cu, no chyba, ze wyjdzie cos bardziej ciekawego z mojego punktu widzenia. Ja oprocz ciszy, wydajnosci cenie sobie u Zalmana wyglad i jakosc wykonania.
|
|
|
#12 | |
|
Guru
![]() |
Cytat:
, a nie slinie sie na widok wiatrakow
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
A kto mowi o slinieniu sie? Bez sensu popadac ze skrajnosci w skrajnosc. Kazdy lubi co innego, mnie sie te wielkie czarne smoki nie podobaja, wole zgrabne miedziane konstrukcje. Na plec piekna nie musze sie ogladac na skwerku, bo mam swoja w domu. Dlatego pozostanmy na tym, ze Ty chodzisz ogladac ladne rzeczy do muzeum, laski ogladasz na skwerku, a w kompie masz wyciagacze goracego powietrza. Ja sie zadowole swoimi skromnymi Zalmanami, swoja piekna kobieta i piekna pogoda na dworze zamiast muzeum. Kazdy bedzie zadowolony i usmiechniety.
|
|
|
#14 |
|
nadal pozostane przy swoim ...
zalman za drogi 176,- ... by sie sam mogl obronic
|
|