Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.11.2004, 16:57   #61
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Monter
EDIT: kolego @GALLUS - uprzejmie informuję, że dołączone przez Ciebie obrazki a konkretnie ten od Opery ciągną informacje z kompa i moja blokada reklam zareagowała na zły kod, chodzi o ten spod adresu http ://promote.opera.com/banners/opera/windows/...
hmm, ciewame dlaczego ciagna jakiekolwiek informacje z hdd, Twojego lub kogokolwiek...?? Teraz powinno być wszysko OK, bo zmieniłem lokalizacje obrazka

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.11.2004, 17:30   #62
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No nie wiem co ciągną, sklasyfikowany ten adres jest jako upier_dliwy widocznie skoro trafił do bazy reklam/spamu.
Pozdrawiam.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-zablokowane.gif  
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"

Ostatnio zmieniany przez Monter : 02.11.2004 o godz. 17:49
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 18:20   #63
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
co to za program i z jakich baz korzysta? bede wiedzial z jakiego programu nie korzystac w przyszlosci - obrazek naturalnie nic nie ciagnie, jest rownie niebezpieczny jak byle 'pokazywacz ip' - a program jest przewrazliwiony - zobaczyl 'banners' i 'promote' w linku i juz krzyczy - promote.opera.com to katalog z obrazkami nalezacy do opery - ot cala filozofia
Stary 02.11.2004, 18:59   #64
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Monter
No nie wiem co ciągną, sklasyfikowany ten adres jest jako upier_dliwy widocznie skoro trafił do bazy reklam/spamu.
Pozdrawiam.
A teraz jest wszystko ok??
Bo obrazek leży na moim lycosie

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2004, 08:49   #65
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jestem wielkim zwolennikiem TLEN'a. Najczęściej używam go z kontaktami GG (bo niestety większość moich znajomych używa Gadulca). A oprócz tego niekiedy (ale ostatnio coraz rzadziej) PowerGG no i czasem Skype do rozmów głosowych (chociaż liczbę kontaktów w tym ostatnim mógłbym policzyć na palcach jednej dłoni)...
Stary 03.11.2004, 11:03   #66
Monter
Użyszkodnik

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
co to za program i z jakich baz korzysta? bede wiedzial z jakiego programu nie korzystac w przyszlosci - obrazek naturalnie nic nie ciagnie, jest rownie niebezpieczny jak byle 'pokazywacz ip' - a program jest przewrazliwiony - zobaczyl 'banners' i 'promote' w linku i juz krzyczy - promote.opera.com to katalog z obrazkami nalezacy do opery - ot cala filozofia
No, że kolega jest przewrażliwiony to chyba wszyscy wiemy. A co do programu to jest to AvantBrowser, nakładka na IE a w zasadzie prawie samodzielny już program korzystający tylko z bibliotek systemowych. W nowej odsłonie posiada oprócz blokady okienek także blokadę bannerów, reklam i zapytań o konfig kompa. Nie wiem czy kolega wie, ale żaden problem stworzyć "obrazek" który fizycznie na serwerze nim nie jest, jest za to skryptem pobierającym dane. Każde wejście na stronę wysyła masę informacji, takich jak używany system, przeglądarka, uruchomione w niej usługi, i inne rzeczy. Skrypt je pobiera a następnie dopiero wysyła grafikę. Tak dokładnie działają pokazywacze IP jak kolega słusznie zauważył, jednak tu mamy tą różnicę, że pokazywacza IP raczej nie obchodzą statystyki używania własnego produktu.
Pozdrawiam.
Stary 03.11.2004, 11:06   #67
Pagerus

Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czyżby ktoś jeszcze oprócz mnie używał Avant Browser?
Stary 03.11.2004, 11:13   #68
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pagerus
Ja, kiedyś, jak wiesz (chyba kurcze nawet Ci tą nakładkę pokazałem), ale przegrał na korzyść Opery

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2004, 11:20   #69
Monter
Użyszkodnik

Cytat:
Napisany przez Pagerus
Ja używam i póki co nie mam ochoty na zmiany. Wady ma bowiem każdy program i nie ma ideałów. Avant po prostu ma od dawna to co IE próbuje nieudolnie dodać dopiero teraz do przeglądarki, a strony wyświetla dokładnie tak samo jak IE, zatem odpada problem złego wyświetlania się czegoś w produktach innych firm, jaki swego czasu był tu na TOP-ie.
Stary 03.11.2004, 11:28   #70
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wiem jak dzialaja te skrypty i wiem co mozna a czego NIE mozna z ich pomoca uzyskac - mozna: rodzaj przegladarki, system operacyjny, ip - nie mozna: odpalone programy, tapeta na pulpicie, ilosc maili w skrzynce, imie kochanki bo tego w zapytaniu http nie ma i nigdy nie bedzie, czary to nie tutaj

powtorze sie az - obrazek nic nie ciagnie - komunikacja jest jednostronna, pasywna - otwierajac kazda strone posyla sie taka sama ilosc danych o naszym kompie - danych tak krytycznych, ze strach sie bac, wszystko inne wymaga skryptu odpalonego lokalnie... a to juz kwestia dziurawej przegladarki
Stary 03.11.2004, 11:28   #71
Pagerus

Cytat:
Napisany przez Monter
Ja używam i póki co nie mam ochoty na zmiany. Wady ma bowiem każdy program i nie ma ideałów. Avant po prostu ma od dawna to co IE próbuje nieudolnie dodać dopiero teraz do przeglądarki, a strony wyświetla dokładnie tak samo jak IE, zatem odpada problem złego wyświetlania się czegoś w produktach innych firm, jaki swego czasu był tu na TOP-ie.
Dokładnie - ja używam go z tych samych powodów - a odkąd teraz skuteczniej blokuje okienka to jest po prostu rewelacyjny chociaż jak się doszukiwać wad - to każdy się czegoś doszuka...
Stary 03.11.2004, 15:19   #72
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No panowie, ja juz na tlenie, poki co sie przyzwyczajam dorwalem fajnego skina, emotki juz mam z www.emordki.prv.pl no i wszystko smiga, zovaczymy czy mi sie spodoba. Zainteresowani - mallow|AT|o2.pl
Dołączone obrazki
-1.jpg 
Stary 03.11.2004, 15:21   #73
Pagerus

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja, kiedyś, jak wiesz (chyba kurcze nawet Ci tą nakładkę pokazałem), ale przegrał na korzyść Opery
A Ty nadal sądzisz, że mi pokazałeś Avanta...
Opery próbowałem - ale nie przekonała mnie do siebie...
Stary 03.11.2004, 17:24   #74
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pagerus
A Ty nadal sądzisz, że mi pokazałeś Avanta...
Opery próbowałem - ale nie przekonała mnie do siebie...
Nie sądzę tylko wiem

Opera ma swoje wady, ale generalnie to dobry program. Trzeba jej tylko dać trochę czasu

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2004, 19:04   #75
Pagerus

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie sądzę tylko wiem

Opera ma swoje wady, ale generalnie to dobry program. Trzeba jej tylko dać trochę czasu
No to wiedz, że jesteś w błędzie
A co do Opery - to dałem jej wystarczająco dużo czasu - i nie przekonała mnie do siebie

Twoje uprawnienia: