![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.11.2004
![]() |
do wawelski: nie pisze sam do siebie tylko pisze do wszystkich, nie musisz tego czytać, paranoją to ty jestes.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Skoro piszesz na forum, którego jestem uczestnikiem, to w sumie dopiero po przeczytaniu mogę stwierdzić, że nie warto było czytać (a plonkownicy nie ma ).A co do definiowania mnie to sobie odpuść. Lepiej zdefiniu "polbasy". Tylko nie pisz, że jesteś dyslektykiem ("ty" pisze się przez wielkie "T" - chyba, że chcesz mnie obrazić).
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 11.11.2004 o godz. 04:58 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
ZiP moje kolumny były robione na przykładzie JBL, konstrukcja dwóch glosnikow w jednej obudowie ,jedna kolumna JBL kosztuje 60 baniek to taka jak na linku klikaj, http://www.8thstreet.com/prod.asp?pid=4254 ona jest taka sama jak jedna moja, więc co ty skaczesz, za taką jedną kolumnę bys sie nie wyplacił przez całe swe życie bo widac jaki ty mądry jestes i w życiu sobie nie poradzisz.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
do *Vojtas* na tych linkach to mają byc według ciebie konkretne kolumny estradowe? , bo mi sie wydaje że to jest kino domowe(za firme tylko płacisz- to jest kaszana, lipa z takimi kolumnami sie gdziekolwiek pokazać) z małymi i lipnymi głośniczkami na ktore by mi bylo szkoda kasy, poprostu wyrzucenie pieniedzy w błoto, zastanow sie co ty wypisujesz, że nie masz kolumn estradowych to myslisz ze mnie zgasisz tym fajansem na linkach.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
awszakan jasne że to co dałem w linkach to nie są kolumny estradowe (jak sama nazwa wskazuje sprzęt przeznaczony do używania na estradzie) to są kolumny przeznaczone do zastosowania w mieszkaniu.
Lwia część tego sprzętu to tzw. zestawy stereo (klasyczny układ dwóch kolumn). Tak się składa że "malutkie" (500 W mocy) kolumny które widzisz na obrazku: (Dali Grand) miałem kiedyś okazje słyszeć na własne uszy. Kolumny rozpędzał wzmacniacz Tact Milenium ( http://www.audioconnection.com.au/product.asp?id=197) jako źródło pracował Copland CDA 266 ( http://www.audiophilia.com/hardware/cda266.htm). Dźwięku który wydobywał się z tego zestawu nie da się opisać to trzeba po prostu usłyszeć (Doskonała jakość + nieskrępowana moc). W sklepach które handlują tego typu sprzętem często urządza się prezentacje gdy trafiła ci się kiedyś okazja to idź i posłuchaj gwarantuję ci że "przejrzysz" na uszy. Wszystkie firmy które podałem w linkach zajmują się projektowaniem i budową kolumn głośnikowych co najmniej kilkanaście lat (często kilkadziesiąt) i z całą pewnością znają się na tej dziedzinie o wiele lepiej niż ty.Tak jak już wcześniej pisałem musisz się jeszcze wiele nauczyć ![]() Dobra kończę bo muszę z kumplami obalić jeszcze "półbasa" (wiem, złośliwy jestem).pozdr. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Też słyszałem Grandy w akcji, co prawda na sprzęcie Denona, ale wrazenie i tak bylo piorunujace.
Tak przy okazji, wydaje mi sie, ze z kolumnami czlowiek nigdzie sie nie pokazuje. One przeciez sluza do wytwarzania dzwieku w domowym zaciszu. Szanowny kolega musi sie jeszcze BARDZO duzo nauczyc...
|
|
|
#8 |
|
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
@MaciejT szkoda tylko że ten sprzęt jest tak cholernie drogi
i pozostaje (przynajmniej dla mnie) tylko w sferze marzeń. Osobiście posiadam o wiele skromniejszy sprzęt ale w sumie i tak jestem z niego bardzo zadowolony. Zresztą dla mnie i tak liczy się tylko jakość dźwięku a nie jego ilość im bardziej zbliżony do naturalnego tym lepiej.pozdr.
|
|
|
|
![]() |
|
|