Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.04.2004, 10:03   #1
ZbigNieff
..::Returned Master::..

Data rejestracji: 14.12.2002
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakis krem... ;]

Jak offtopic to offtopic... mam problem, otoz potrzebny mi jest krem
na przebarwienia na skurze... a glownie na twarzy... bo w niektorych
miejscach skora jest jasniejsza - w niektorych ciemniejsza... znacie
jakis krem ktory spowoduje zeby byla ona jendnakowego koloru?

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.04.2004, 10:53   #2
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ZbigNieff
Jak offtopic to offtopic... mam problem, otoz potrzebny mi jest krem
na przebarwienia na skurze... a glownie na twarzy... bo w niektorych
miejscach skora jest jasniejsza - w niektorych ciemniejsza... znacie
jakis krem ktory spowoduje zeby byla ona jendnakowego koloru?
Proponowałbym wizytę u dermatologa nie trzeba skierowania on Ci zaleci najodpowiedniejszy kosmetyk.
Jak nie to w jakiejs dużej dobrej aptece zapytaj o kremy firmy La Roche-Posay
są drogie(koło 100zl) ale bardzo skuteczne, sam przerabiałem temat. Powinni Ci doradzić w aptece.
Ale doradzam wizyte u specjalisty bo takie przebarwienia to mogą być z różnych powodów i krem niekoniecznie musi pomóc.
P.S. Od biedy kosmetyczka wystarczy
Poszukaj w necie La Roche-Posay to dowiesz się więcej o tych kosmetykach.
Nie baw się w avony, loreale i inne bo szkoda kasy. Poza tym dermatolodzy sami je zalecają.

imola@interia.pl

Ostatnio zmieniany przez imola : 08.04.2004 o godz. 11:03
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2004, 11:16   #3
ZbigNieff

Dzieki... jush poczytalem... znalazlem nawet cos dla siebie

A mam jeszcze jedno pytanko... mam male blizny po tradziQ i jak pojde
na solarium to one zostaja biale a reszta skury sie opala... i troche to
dziwnie wyglada... znacie jakis krem ktory spowoduje ze blizny zaczna
sie opalac?

Stary 08.04.2004, 11:30   #4
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ZbigNieff
Dzieki... jush poczytalem... znalazlem nawet cos dla siebie

A mam jeszcze jedno pytanko... mam male blizny po tradziQ i jak pojde
na solarium to one zostaja biale a reszta skury sie opala... i troche to
dziwnie wyglada... znacie jakis krem ktory spowoduje ze blizny zaczna
sie opalac?
Blizn się nie opala, bo są tego takie skutki jak piszesz. Mozna próbowac je zniwelować są specjalistyczne kremy, ale to już wymaga dermatologa bo wybór preparatu zależy od rodzaju blizny. Jak źle dobrany to sprawe mozna tylko pogorszyć, blizny staja się bardziej widoczne.

imola@interia.pl
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2004, 07:28   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja Ci zadnych kremow nie polece, ale mam pytanie. Chce sie wybrac na solarium, prawdopodobnie jutro, a jeszcze nigdy tam nie bylem, wiec mam kilka watpliwosci. Po pierwsze chodzi mi o czas - nie wiem, skad, ale po glowie chodzi mi 10 minut. Czy to jest standardowy czas opalania, czy wybiera sie to samemu. A jesli samemu, to moze na poczatek dobrze byloby to skrocic. Chce oczywiscie, aby jakis efekt byl widoczny, ale tez niech on na poczatek bedzie dosc subtelny, nie chcialbym wyjsc z solarium jako murzyn

A drugie pytanie to ewentualne kremy do opalania. Czy na solarium w ogole sie czegos takiego uzywa, a jesli tak, to czy trzeba miec wlasne, czy sa na miejscu. A jesli trzeba miec wlasne, to jaki polecasz?

No i moze jeszcze jedno - jaka jest srednia cena za minute, bo jak tak czasami jade po miescie, to widze najrozniejsze - od 30 groszy do 1,5 zl ?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2004, 07:58   #6
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zazwyczaj okolo 5-20 min. im dluzej tym wiekszy efekt... mozna sie tez poparzyc jesli lezy sie ponad 15 min, jesli nigdy nie byles zalecam specjalne kremy natluszczajace po naswietlaniu...
Rowniez nigdy nie bylem, slyszalem tylko jak dziewczyny w pracy rozmawiaja o tej przyjemnosci
Stary 09.04.2004, 08:08   #7
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no jak chlopaki na cdrinfo zaczynaja pisac o kremach to musze napisac tak jak to pieknie ujal Patrixs w innym topicu;

"Przepraszam, ale dziwnie mi się to kojarzy " hehe
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2004, 11:12   #8
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
andrzejj9 ....
Idziesz pierwszy raz ...wystarczy ci 10 minut ,najlepiej kupić sobie krem taki jednorazowy na twarz ,powinni mieć w solarium cena około 2zł .Ponieważ lampy na twarz są około od 5-10 mocniejsze od tych na ciało. Krem nawilża i chroni przed UV i opala na brązowo .
Napewno nie będziesz opalony za pierwszym razem ...trzeba chodzić systematycznie ...najlepiej i najkorzystniej kupić sobie karnecik .
Ceny są różne ...to wszystko zależy od bajerów i mocy lamp. U mnie jedne łózka są droższe jedne tańsze ...te droższe mają mocniejsze lampy ,i bajery typu regulacja nadmuchu na twarz i osobno na ciało ...także regulacja mocy opalania twarzy ,chłód nawiewu i takie tam mniej istotne. Cena na takie łóżko to 8zł za 10 minut . Ale efekt widoczny już po drugim razie ...
Jeśli zależy ci na szybkości opalenia ...to zalecam chodzić co drugi dzień po 10 minut ...tak przez 2 tygodnie ...potem tylko co jakiś czas na podtrzymanie opalenizny.

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 09.04.2004 o godz. 11:16
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2004, 11:31   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maciej
andrzejj9 ....
Idziesz pierwszy raz ...wystarczy ci 10 minut ,najlepiej kupić sobie krem taki jednorazowy na twarz ,powinni mieć w solarium cena około 2zł .Ponieważ lampy na twarz są około od 5-10 mocniejsze od tych na ciało. Krem nawilża i chroni przed UV i opala na brązowo .
Napewno nie będziesz opalony za pierwszym razem ...trzeba chodzić systematycznie ...najlepiej i najkorzystniej kupić sobie karnecik .
Ceny są różne ...to wszystko zależy od bajerów i mocy lamp. U mnie jedne łózka są droższe jedne tańsze ...te droższe mają mocniejsze lampy ,i bajery typu regulacja nadmuchu na twarz i osobno na ciało ...także regulacja mocy opalania twarzy ,chłód nawiewu i takie tam mniej istotne. Cena na takie łóżko to 8zł za 10 minut . Ale efekt widoczny już po drugim razie ...
Jeśli zależy ci na szybkości opalenia ...to zalecam chodzić co drugi dzień po 10 minut ...tak przez 2 tygodnie ...potem tylko co jakiś czas na podtrzymanie opalenizny.
No, dzieki za instrukcje. Cos juz bede wiedzial. Wlasciwie to to, ze po pierwszym razie niewiele widac bardziej mnie ucieszylo niz zmartwilo, bo naprawde balem sie, ze roznica moze byc bardzo widoczna, a tego bym nie chcial. A tak to sobie mysle raz w tygodniu bede chodzil po te dziesiec minut. Jesli roznica zacznie byc widoczna, ale nie od razu, tylko z czasem, to bardzo dobrze. Wlasnie o to mi chodzi. A o kremy jeszcze sie zapytam.

Dzieki za rady, jutro pewnie sie wybiore i troche przypale

Stary 09.04.2004, 15:10   #10
Sedesinka
Kobitka

Data rejestracji: 30.12.2003
Sedesinka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No, dzieki za instrukcje. Cos juz bede wiedzial. Wlasciwie to to, ze po pierwszym razie niewiele widac bardziej mnie ucieszylo niz zmartwilo, bo naprawde balem sie, ze roznica moze byc bardzo widoczna, a tego bym nie chcial. A tak to sobie mysle raz w tygodniu bede chodzil po te dziesiec minut. Jesli roznica zacznie byc widoczna, ale nie od razu, tylko z czasem, to bardzo dobrze. Wlasnie o to mi chodzi. A o kremy jeszcze sie zapytam.

Dzieki za rady, jutro pewnie sie wybiore i troche przypale
A ja kiedyś byłam w solarium, nie jest to mile, bo bardzo potem skórka złazi i sie łuszczy, ja tam wole na balkonie latem sie poopalać
lepuej mówie wam,no
Sedesinka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2004, 15:38   #11
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sedesinka
A ja kiedyś byłam w solarium, nie jest to mile, bo bardzo potem skórka złazi i sie łuszczy, ja tam wole na balkonie latem sie poopalać
lepuej mówie wam,no
Co za bzdura ...!
Stary 09.04.2004, 19:28   #12
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kurde no!
najpier zmiana fryzury, teraz solarium... hyhy co sie dzieje?
ja tez wole chyba jednak na sloneczku pobyczyc sie niz pod lampe zapodawac...
jeszcze nie bylem i chyba nie bede...
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2004, 19:54   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Edwardo
kurde no!

He he, to chyba topiku, w ktorym chcialem zapytac, jak sie zaklada soczewki kontaktowe, nie bede juz zakladac

Ale wlasciwie moge spytac tutaj - do osob, ktore nosza soczewki. Jak do cholery zalozyc do swinstwo, zeby nie wydlubac sobie oka? Mam jeszcze pare, ktora kiedys w promocji kupilem (wlasciwie tylko po to, zeby moja mama dostala butelke tego plynu do czyszczenia, ktory sam osobno jest bardzo drogi), a nigdy nie probowalem zalozyc. Teraz nabralem na to ochoty, ale po prostu nie jestem w stanie tego zrobic. Niby wiem, jaka jest "procedura", ale kiedy juz mam ja w oku, to nie chce mi sie odkleic od palca i ostatecznie nic mi z tego nie wychodzi. Sa jakies znane, sprawdzone sposoby?

Stary 10.04.2004, 11:55   #14
ZbigNieff

Cytat:
Napisany przez Edwardo
kurde no!
Ida wakacje - czas najwiekszego imprezowania - wiec wydaje mi sie ze trzeba jush zadbac pozadnie o siebie... mnie tesh czeka solarium...

Stary 10.04.2004, 14:55   #15
ZbigNieff

I Qpilem sobie krem La Roche-Posay... niejaki Mela D na przebarwienia...
powiedzialem znajomemu zeby mi Qpil bo ja nie mam jak i oddam mu siano..
Przywiozl krem i okazalo sie tubka 30ml kosztuje mnie 92zl :o

Mam nadzieje ze bedzie skuteczny... Slyszysz imola hehe

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: