Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.03.2004, 13:51   #1
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To ze sejm odrzuci poprawki senatu jest bardzo malo prawdopodobne. Zreszta wiekszosc takich zapisow z zalozenia miala byc przepychana przez senat gdzie SLD ma miazdzaca przewage, poniewaz w sejmie trzeba zebrac glosy zeby cos przyjac (default jest odrzucenie) a przy poprawkach senatu jest odwrotnie - trzeba zebrac bezwzgledna wiekszosc zeby odrzucic (default jest przyjecie poprawki).
Nie licze wiec ze poprawke uda sie odrzucic, choc cuda sie zdarzaja.

Sam NET nie moze miec oddzielnej stawki i trzebaby obnizyc stawke standardowa do 15%. Tutaj mamy bardzo zblizone stanowisko do planu 3x15, ktorego zalozeniem jest obnizenie stawki standardowej do 15%, ale tez jej maxymalnie rozlozenie (czyli tez na wszystkie produkty 0% i 7% dla ktorych byloby to mozliwe), zeby nie powstal miazdzacy deficyt budzetowy. To jest wykonalne ekonomicznie ale niewykonalne politycznie i spolecznie.

Moim zdaniem stawka 7% na NET byla dobra, nawet byl to zloty srodek, tylko teraz trzeba zrobic tak zeby w papierkach sie wszystko zgadzalo i bedzie git.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.03.2004, 14:24   #2
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
www.pis.org.pl
mozecie zlozyc protest!
Stary 05.03.2004, 14:31   #3
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
www.pis.org.pl
mozecie zlozyc protest!
Coś mi strona Kaczyńskich nie chce się otworzyć!!
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2004, 17:49   #4
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
www.pis.org.pl
mozecie zlozyc protest!
Kolejni ktorzy chcą zbić kapitał ?! A gdzie Lepper (Dla kogo pracuje, już mnie pewnie namierzają) W aferze Rywina troszkę przygnietli Ziobra (co?). Pic na wodę dla plebsu. Była ju ż akcja, link wziąłem z Frazir(a) i co 22%. NIc tylko się nawalić/naćpać czymkolwiek. Zapomnieć choć na chwile po to by odpalić neta ( przeważnie po pracy) i przeżyć kolejne rozczarowanie. Gdy likwidowali województwa moi zwierzchnicy wysłali niewykorzystaną kasę do wyższej jednostki administracyjnej. Mogli dać jako premie. Wiem że nie sztuka przejeść kasę ale nie chcielibyście dostać mojej "diety" codziennej. Zresztą pracuję teraz w prywatnej firmie. Bardziej się obijałem w budżetówce "bez cudzysłowia" i g.... lepiej. Przed jednostką budżetową pracowałem w prywatnych firmach i zawsze w d... . JAk nie zakombinujesz w granicach rozsądku to nie masz. Wliczyli to w koszty i tak się im opłaci. Mnie niestać na radców prawnych, prawników itp.
Stary 05.03.2004, 17:59   #5
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wszystko jest na sprzedaż. Przepraszam jestem(śmy) towarem. Jak nie ZSRR to UE/USA. Szczęśliwi(?) którzy mogą ewakuować się na "Melmak" Umrę (stary/eutanazja) i biedny bez szans na wyjśćie przynajmniej do poziomu "0" Zresztą sygnaturka jest prawie adekwatna. Zresztą mam x lat do przeżycia. Poplątam się im trochę. Wkółko tosamo, internet, TP, służba zdrowia, drogi, podatki, wymiar sprawiedliwości, ZUS itp. itd. To jak głos wołającego na pustyni. Dla tych z innych wyznań grochem o ścianę.
Stary 05.03.2004, 14:29   #6
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Oczywiście zgadzam się że na sam Internet nie można obniżyć stawki. Chodziło mi o obniżenie maksymalnej stawki do 15 %.
No ale nie tylko my jesteśmy pokrzywdzeni. Ci, którzy lubią sporty tj. sanki, łyżwy i rowerki też zostały upokorzone 22 % VAT'em
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: