Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jednak-limit-neo-640-a-38830/)

Pagerus 01.09.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez miles
A co sie stanie gdy nie?
...to zostanie Pan przełaczony na neo na czas nieokreslony ale gdy bedzie Pan chciał zmienic na czas okreslony to juz z limitem 1024 ( czy tam jakies). Juz w ofercie do sprzedazy nie ma neo+640 i nie bedzie. Ale jesli Pan przdłuzy umowe to nie bedzie miał Pan limitu, tylko Pan zostanie na tym co ma
....ale Bardzo mni eto cieszy
:spoko: wiec jest oka

Podoba mi się to co piszesz - mam nadzieję, że już zawsze tak będzie - będę przedłużał dopóki nie znajdzie się inny dostawca - albo ceny się solidnie nie wywindują w górę :D

Wirus_elbi 01.09.2004 23:07

ehh, nie mogliście wcześniej napisać, że trzeba 30 dni przed końcem :). Zostało 29, jade do nich jutro z samego rana, może da się coś jeszcze załatwić. Oby... Trzymajta kciuki ;)

pawelblu 01.09.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez coby6
Byłem dziś u sąsiada pracującego w tpsa ,niestety jest źle wszyscy dotychczasowi urzytkownicy neo 640 mają podwojony transfer i brak ograniczenia w pobieraniu danych , ale wszycy ci co od dzisiaj zamówią mają co prawda wyższy transfer ale limit 5 gb dla każdej z usług neo .

Ja mam 640 ale nie widze podwojonego transferu :/

Remix 01.09.2004 23:31

Witam!

Dokladnie ja tez nie zauwazylem zwiekszonego transferu... wiec voby6 - cos Twoj sasiad ma zle wiadomosci.

woitas 02.09.2004 06:21

transferu raczej na pewno nie podniosą.
ale jeśli już mieliby to zrobić (w co wątpię), to na pewno do końca roku.

B@rtek 02.09.2004 07:16

Ten licznik neo+ jest niezły. Pokazuje mi 0,00kB :D

szafran1988 02.09.2004 08:32

:) no to niezly pacjent ;) . Ej a moze ci pomniejszyli predkosc do 0 ale zwiekszyli limit pobierania hahaha ^_^ ^_^

woitas 02.09.2004 09:05

Ilość pobranych danych do dn. 01.09.2004: 0,00 KB :P

czero 02.09.2004 09:45

U mnie jest dobrze :
Ilość pobranych danych do dn. 01.09.2004: 136,61 MB

piotrek123 02.09.2004 09:53

u mnie też 0,00:)

Pawel_k 02.09.2004 10:32

Ilość załączników: 2
NetMeter na szczescie podaje na bierzaco 100% sprawdzone dane nt. "zagrorzenia limitowego" :)

dla zainteresowanych - program w zalaczniku :)

Zelea 02.09.2004 11:27

ja jak zainstalowalem net limitera to ze tak powiem jakos ten programik obcial mi transfer... tzn jak go zainstalowalem i wlaczylem automatycznie rozloaczyl mi sie osiolek... i chociaz strony mi otwieralo ale gg tez wylaczylo...

ale nie wchodzilem w szczegoly bo bylo juz bardzo pozno... ale taki fajny zonk na sam poczatek... hehe

narazie korzystam z DU Metera juz kilka ladnych miesiecy ale chcialem zobaczyc tego net limiter'a na pierwszy rzut oka taki mi sie nie czytelny wydawal...

Pagerus 02.09.2004 13:15

Cytat:

Napisany przez Zelea
ja jak zainstalowalem net limitera to ze tak powiem jakos ten programik obcial mi transfer... tzn jak go zainstalowalem i wlaczylem automatycznie rozloaczyl mi sie osiolek... i chociaz strony mi otwieralo ale gg tez wylaczylo...

ale nie wchodzilem w szczegoly bo bylo juz bardzo pozno... ale taki fajny zonk na sam poczatek... hehe

narazie korzystam z DU Metera juz kilka ladnych miesiecy ale chcialem zobaczyc tego net limiter'a na pierwszy rzut oka taki mi sie nie czytelny wydawal...

Jak dla mnie to Net Limiter jest rewelacyjnym programem. Jak coś pilnie ściągam i widzę, że inni za mocno ode mnie doją - to ustawiam max na 5 kilo i jest super :D Wcale nie uważam go za mało czytelny - wszystko jest proste... i co ważne rewelacyjnie skuteczne :)

frog 02.09.2004 15:29

A to moje ;)
...Rodzaj i opcja usługi: Neostrada TP w opcji 640 kb/s
Ilość pobranych danych: 20,95 GB do dn. 26.08.2004
Alerty: Transfer testowy liczony od 17 sierpnia.
Transfer dla Państwa usługi jest liczony testowo od 17 sierpnia lub od dnia udanej instalacji jeśli nastąpiła po 17 sierpnia :>

Kasprzak 02.09.2004 17:06

a ja teraz mam tak :)
Rodzaj i opcja usługi: Neostrada TP w opcji 640 kb/s
Ilość pobranych danych: 0,00 KB do dn. 01.09.2004

miles 02.09.2004 17:46

Cytat:

Napisany przez miles
Moment ja zadzwoniłem na info linie i sie pytam:
Chce miec neo+ bez limit tak jak mam do tej pory?
..Pani odpowiada:
A do kiedy ma Pan umowe?
..droga Pani do 14 pazdziernika
...to moze Pan przedłuzyc umowe 30 dni przed uplywem umowy ktora Pan juz zawarł, by kozystac z dotychczasowej oferty czyli neo+ bez limitu
A co sie stanie gdy nie?
...to zostanie Pan przełaczony na neo na czas nieokreslony ale gdy bedzie Pan chciał zmienic na czas okreslony to juz z limitem 1024 ( czy tam jakies). Juz w ofercie do sprzedazy nie ma neo+640 i nie bedzie. Ale jesli Pan przdłuzy umowe to nie bedzie miał Pan limitu, tylko Pan zostanie na tym co ma
....ale Bardzo mni eto cieszy
:spoko: wiec jest oka

Heheh dzisiaj w telepunkcie przedłuzyłem umowe na kolejne 12 m-cy bez limitu.
Tak jak napisałem na gorze nalezy to zrobic 30 dni przed upływem terminu umowy. Dotyczy to osob majacych umowe przed 1 wrzesnia 2004
:D

szafran1988 02.09.2004 18:03

no i brawo :) dobrze chociasz ze ty zdazyles przed limitami ;)

woitas 02.09.2004 18:42

wiecie, co myślę?
że tepsa zrobiła nas w balona.
za kilka tygodni ogłoszą, że opcja 1024 jest bez limitu.
i okaże się, że ta cała gadka była tylko po to, żeby zmobilizować tych, którym się kończy umowa do jej przedłużenia...

Pawel_k 02.09.2004 18:44

podsumowanie

W zwiazku z tym ze jak narazie tp niema zamiaru [narazie] nic dalej podnosic ani nie przycinac takze czas na podsumowania
bylo
neo 512kb/s ~ 150zl nolimit
neo 128kb/s ~ 100zl limit 5gb
jest
neo 1024kb/s ~ 150zl limit 5gb
eo 512kb/s ~ 100zl limit 5gb
neo 128 kb/s ~ 60zl limit 5gb
czyli limity w gore ceny w dol, skoro poroznili transfery i ceny to mogli by tez rozroznic limity :bicz:

Remix 02.09.2004 19:01

Witam!

Ufff udalo mi sie... umowa miala sie skonczyc 1.10.04 dzis jest 2.09, wiec mniej niz miesiac.. ale sie udalo... przedluzylem umowe na 12 miesiecy podobnie jak miles :)

NO LIMITS!!!
Cytat:

no to zrobimy aneks do umowy i przeniesiemy sie na 1024 :)

Pawel_K

bylo 640 a nie 512 i 360 nie 128 :D

pawelblu 02.09.2004 19:51

Cytat:

Napisany przez remix
bylo 640 a nie 512 i 360 nie 128 :D

i 640 nie za ok 150 zl. tylko za niecale 140 :)

Pawel_k 02.09.2004 19:59

1. gdy byla tylko "512" to wtedy weszla "128" i przez pewien czas tak bylo,
potem byly "migracje" itp ale ja dla czytelnosci zostalem przy tym co bylo na dawnym samym poczatku bylo i co jest teraz [o wiele lepiej widac relacje cena-przepustowosc]
2. nierozwiazana sprawa z vat [czy 0% czy 22%] moze nam sprawic psikusa takze postanowilem "zaokraglac w gore" tak dla sw. spokoju :)

woitas 02.09.2004 20:03

swoją drogą tpsa musi mieć ogromne wpływy w rządzie.
zobaczcie - zamiast obniżyć cenę za swoją usługę, załatwili sobie odpowiednią ustawę... :P

memorando 02.09.2004 20:14

jadę tepsę, umowę mam sprzed 1 września , i staram się im wmowić że moja umowa pozwala na migrację na wyższy pakiet bez ograniczeń w końcu na logikę ujmując mam takie prawo bo podpiusalem regulamin przed 1 września i on mnie obowiązuje gość z tepsy się zawiesił i niewie co powiedzieć hehe dobrym prawnikiem bym był odpowiem wam co mi powiedział cham:)

poprawka facet się zwiesił i odesłał mnie do telepunktu abym się tam upewnił bo faktycznie mam prawo takie:)

Remix 02.09.2004 20:17

Witam!

Zebys sie nie zdziwil jak Ci podwyzsza bez limitow, a potem cofna umowe, bo sie okaze, ze zostala zawarta niezgodnie z obowiazujacym regulaminem i... albo zostaniesz przy opcji z limitem, albo w ogole bedziesz musial zrezygnowac... o ile nie wytocza Ci sprawy o swiadome wprowadzanie w blad.

memorando 02.09.2004 20:54

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

Zebys sie nie zdziwil jak Ci podwyzsza bez limitow, a potem cofna umowe, bo sie okaze, ze zostala zawarta niezgodnie z obowiazujacym regulaminem i... albo zostaniesz przy opcji z limitem, albo w ogole bedziesz musial zrezygnowac... o ile nie wytocza Ci sprawy o swiadome wprowadzanie w blad.

zaraz zaraz... podpisując dnia 29 sierpnia umowę obowiązuje mnie regulamin na dzień 29 sierpnia a w nim jest że migrując na wyższy pakiet nie placę nic i mam 640 kbs bez limitu co mnie obchodzi że podpisuję aneks do umowy bo w końcu jest to aneks do umowy zawartej przed 1 września i w myśl tamtego regulaminu i **** z nimi wygram, bo taki pomysł popiera też prawnik z którym się skonsultowalem:)

andrzejj9 02.09.2004 22:00

Cytat:

Napisany przez woitas
wiecie, co myślę?
że tepsa zrobiła nas w balona.
i okaże się, że ta cała gadka była tylko po to, żeby zmobilizować tych, którym się kończy umowa do jej przedłużenia...

Dokładnie tak! To jest moje wrażenie po przeczytaniu całej tej dyskusji. Efektem wprowadzenia zmian jest to, że bardzo dużo osób (nawet na naszym forum kilka już tak zrobiło) podpisze z góry przedłużenie umowy na następny rok. Czyli TEPSA tym samym, nie oferując nic nowego sprawia, że osoby zamiast narzekać na dość wolny transfer, awarie itp. cieszy się mogąc to mieć przez następny rok. Coś kurcze jak w "Roku 1984" Orwella...

No ale nic, ja mam Neo 364 (tak mi je router wykrywa) z limitem, który i tak rzadko przekraczam (przez około pół roku zdarzyło mi się to tylko w pierwszym miesiącu), więc chętnie zobaczę szybszy transfer za te same pieniądze (pytanie kiedy). Do końca umowy mam jeszcze trochę czasu i bardzo dobrze, bo jestem bardziej niż pewien, że w tym czasie pojawi się na rynku jakaś konkurencyjna oferta. I na szczęście będę mógł z niej skorzystać.

W przeciwieństwie niestety to osób, które teraz decydują się na przedłużenie umowy na następny rok...

Remix 02.09.2004 23:37

Witam!

a ja tam lubie moje Neo+ bez limitow i moge z nim zostac przez nastepne nawet 3 lata... (wlasnie jutro kupuje sobie routerek Asmax AR800C2, bo mam juz dosc dzielenia lacza z ojcem za pomoca WinGate'a)

ps. memorando - zle zrozumialem sorry.

-Sid-The-Rat=> 03.09.2004 00:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dokładnie tak! To jest moje wrażenie po przeczytaniu całej tej dyskusji. Efektem wprowadzenia zmian jest to, że bardzo dużo osób (nawet na naszym forum kilka już tak zrobiło) podpisze z góry przedłużenie umowy na następny rok. Czyli TEPSA tym samym, nie oferując nic nowego sprawia, że osoby zamiast narzekać na dość wolny transfer, awarie itp. cieszy się mogąc to mieć przez następny rok. Coś kurcze jak w "Roku 1984" Orwella...

No ale nic, ja mam Neo 364 (tak mi je router wykrywa) z limitem, który i tak rzadko przekraczam (przez około pół roku zdarzyło mi się to tylko w pierwszym miesiącu), więc chętnie zobaczę szybszy transfer za te same pieniądze (pytanie kiedy). Do końca umowy mam jeszcze trochę czasu i bardzo dobrze, bo jestem bardziej niż pewien, że w tym czasie pojawi się na rynku jakaś konkurencyjna oferta. I na szczęście będę mógł z niej skorzystać.

W przeciwieństwie niestety to osób, które teraz decydują się na przedłużenie umowy na następny rok...

cooz.. ja i tak bym umowe przedluzyl, lepszej oferty sie nie spodziewam w tym roku - osiedlowka nie moze zapewnic takiego komfortu, netia do mnie nie dojdzie, dialog w warszawie to science fiction, dodatkowo jest to rzecz akceptowalna finansowo

nie wiem czemu neostrada malowana jest w takim fatalnym swietle - mam ja od samego poczatku i mialem 3 [trzy!] zgony sieci - przez 4 lata! nie wiem czy jest na co narzekac, chyba tylko na PartyLine, ale doswiadczenie mnie nauczylo ze na zmianie jest zawsze choc jeden kumaty czlowiek, wiec jak slysze ze gadam z *****em to odkladam sluchawke i dzwonie jeszcze raz - do skutku

ps. nie wiem co tepsa osiagnela z ta 'oferta' - nie znam sily nabywczej naszego spoleczenstwa, nie wiem ile jeszcze szerokopasmowych lacz da sie ludziom wcisnac, wydaje mi sie jednak, ze na czas dzisiejszy rynek jest juz nasycony, pogarszanie parametrow nowym klientom nie da duzych oszczednosci [przez ich niewielka liczbe] a starzy userzy przeniosa sie do konkurencji kiedy sami zostana 'uszczesliwieni' 32kbps laczem z bonusem w postaci pierwszych 5gb sciagnietych z predkoscia 1mbit
w mojej amatorskiej ocenie tepsa dala po prostu ciala na calej linii - najlepsze jest to ze z wypowiedzi oficjalnych wynika ze tepsa ma w d.. 35% klientow neostrady! bo tylu przekracza 5gb limit i godzi sie z ich utrata...

ps2. sadze ze celem tej akcji byla sama akcja - kolejna 'promocja' i okazja do szumu w mediach, w ktorych wypowiadaja sie 'autorytety', bo naklonienie ludzi ktorzy dziela neo do przesiadki na dsl jest troche bez sensu zakladajac ze [przynajmniej narazie] neo640 dziala tak jak dzialalo... a nikt nie wyda 1tys zlotych na instalacje dsl nie majac pewnosci czy to lacze tez zaraz nie dostanie limitem po glowie...

za***ista firma

legion 03.09.2004 09:18

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

a ja tam lubie moje Neo+ bez limitow i moge z nim zostac przez nastepne nawet 3 lata... (wlasnie jutro kupuje sobie routerek Asmax AR800C2, bo mam juz dosc dzielenia lacza z ojcem za pomoca WinGate'a)

ps. memorando - zle zrozumialem sorry.

to kup sobie AR701u taniszy w proline go kupisze we wrocku za 259zl

Pagerus 03.09.2004 09:33

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Jakoś nie chce mi się wierzyć w pojawienie jakiejś konkurencji w naszej części Wrocka (Dialogu jak nie było tak nie ma, na Netię też się nie zanosi zbyt szybko) - to znaczy konkurencji, która by oferowała coś w miarę dobrego... Najprawdopodobniej jeśli nic się nie zmieni zbyt szybko to również zdecyduję się na przedłużenie umowy na następny rok bez limitów... No i jak już ktoś tu wspominał - może rzeczywiście za niedługo czas opcja 1024 będzie bez limitów - wówczas bardzo chętnie na nią przejdę :)

legion 03.09.2004 09:54

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Jakoś nie chce mi się wierzyć w pojawienie jakiejś konkurencji w naszej części Wrocka (Dialogu jak nie było tak nie ma, na Netię też się nie zanosi zbyt szybko) - to znaczy konkurencji, która by oferowała coś w miarę dobrego... Najprawdopodobniej jeśli nic się nie zmieni zbyt szybko to również zdecyduję się na przedłużenie umowy na następny rok bez limitów... No i jak już ktoś tu wspominał - może rzeczywiście za niedługo czas opcja 1024 będzie bez limitów - wówczas bardzo chętnie na nią przejdę :)

no powiem ci ze dialog jest uzalezniony od tp bo dzierzawi od nich kabelki ale umnie jest najfajnie bo ciagneli mi dialog przez podworko i podlaczyli numey parzyste wiec teraz jak chce przejsc na dialog musz miec zgode u mnie w budynku przynajmie 8 osob by budynek podlaczyli ale juz mam 6 osob wiec przechodze do dialogu jak najszybciej bo tp juz przegina
myslisz ze sie te zmiany na transwerze nie odbia zobaczysz ze z gwarntowanych 640 gowno bedzie tylko 512 moge sie zalozyc:) bo servery tp sa cieniutkie

a to dla testu:
http://www.dslreports.com/stest#info

miles 03.09.2004 09:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
......... Efektem wprowadzenia zmian jest to, że bardzo dużo osób (nawet na naszym forum kilka już tak zrobiło) podpisze z góry przedłużenie umowy na następny rok. Czyli TEPSA tym samym, nie oferując nic nowego sprawia, że osoby zamiast narzekać na dość wolny transfer, awarie itp. cieszy się mogąc to mieć przez następny rok. Coś kurcze jak w "Roku 1984" Orwella...

.......

HHmmm no nie wiem. Ja myślę ze każda prowokacja (jak ten limit) jest darmową reklamą którą jeszcze łatwo manipulowac. Raz tak, raz tak i nic do końca nie jest jasne i nikt nic nie wie. Kiedys jak sobie mozna przypomniec to modemów nie było w Telepunktach. Teraz jest tego cały pokój. Dlaczego? bo wiedza ze limit jest na językach ludzi. Słychać o TPsa. O tym na każdym forum i czy gdziekolwiek się pisze. Ludzie w metrze sobie opowiadają o tym
Mam 640 bez limit na rok jeszcze :) i godze się na takie warunki za taką cenę. 139zł jeszcze nie jest źle jak w Polsce. Czekając na innych dostawców netu, to juz od roku sie łudze. A tak mam neo+ i nie narzekam ( chodź czasem mnie szlak jasny trafiał) ale od dłuższego czasu gdy cos zasysam 75-79kB mi naprawdę styka. I nie matrwi mnie to, ze będę miał nagle gorzej niż modem, ponieważ mam limit.
To tak jak z nowym komputerem, samochodem czy każdą inną rzeczą która może być zastąpiona nowością.
Pozdrawiam wszystkich którzy się nie zgadzają ***61514;

35% ludzi może zrezygnować a oni niby się tym nie przejmą. Raczej nikt nie może sobie na to pozwolić. A przez ten szum raczej zyskali***8230;***8230;***8230;***8230;..teraz od każdego słyszę ze ma 128 za 59zł ***8230;i o to tu chodziło

legion 03.09.2004 10:08

Cytat:

Napisany przez miles
HHmmm no nie wiem. Ja myślę ze każda prowokacja (jak ten limit) jest darmową reklamą którą jeszcze łatwo manipulowac. Raz tak, raz tak i nic do końca nie jest jasne i nikt nic nie wie. Kiedys jak sobie mozna przypomniec to modemów nie było w Telepunktach. Teraz jest tego cały pokój. Dlaczego? bo wiedza ze limit jest na językach ludzi. Słychać o TPsa. O tym na każdym forum i czy gdziekolwiek się pisze. Ludzie w metrze sobie opowiadają o tym
Mam 640 bez limit na rok jeszcze :) i godze się na takie warunki za taką cenę. 139zł jeszcze nie jest źle jak w Polsce. Czekając na innych dostawców netu, to juz od roku sie łudze. A tak mam neo+ i nie narzekam ( chodź czasem mnie szlak jasny trafiał) ale od dłuższego czasu gdy cos zasysam 75-79kB mi naprawdę styka. I nie matrwi mnie to, ze będę miał nagle gorzej niż modem, ponieważ mam limit.
To tak jak z nowym komputerem, samochodem czy każdą inną rzeczą która może być zastąpiona nowością.

35% ludzi może zrezygnować a oni niby się tym nie przejmą. Raczej nikt nie może sobie na to pozwolić. A przez ten szum raczej zyskali***8230;***8230;***8230;***8230;..teraz od każdego słyszę ze ma 128 za 59zł ***8230;i o to tu chodziło

no prawda szum sie zrobi ale chyba na niekozysc tp bo jak bedzie limit 5gb to dzienie sciagniesz okolo 166 mb no to juz przesada i jeszcze tpsa pochwalila sie tym ze jak wprowadzi limity to piractwo sie skonczy a p2p pojda do lamusa
jeszcze sie dziwie ze tego monopolu nikt nie rozwali ale moze smieszna unia sie wezmie za nich:)

-Sid-The-Rat=> 03.09.2004 12:11

Cytat:

Napisany przez legion
gwarntowanych 640 gowno bedzie tylko 512 moge sie zalozyc:) bo servery tp sa cieniutkie

a to dla testu:
http://www.dslreports.com/stest#info

a ty naturalnie wiesz wszystko na temat serwerow[?] tepsy i mozesz rzucac takie brednie w kosmos..

testy ktore podales sa delikatnie mowiac niedopracowane.. odpalalem to kiedys w pracy, na 4mbit laczu, chwile wczesniej sciagalem tam plik z predkoscia >400KB/s, a co pokazal test? 540kbps... [lacze bylo puste] - do luftu z takim testem, nie wiem co on mierzy, i komu tak naprawde takie cos potrzebne..

pozatym.. za***isty test predkosci ktory korzysta z serwera w stanach.. moze jakis ze 2-3 tys kilometrow blizszy? wszystkim pozadajacym takich wrazen jak pomiar lacza polecam serwery MS - sciagnijcie np service pack czy inna paczuszke - nigdy nie mialem problemow z osiagnieciem maksymalnego wysycenia lacza - czy to w domu czy w pracy

ThanatoS 03.09.2004 12:22

Dokladnie tak jak mowi Sid, nalezy testowac na laczach MS, nawet na laczu 10 mbit ciagnie z max predkoscia a z takich "mierzalnikow" to czesto wychodzi ze np jest 983 kbit.

Remix 03.09.2004 12:40

Cytat:

Napisany przez legion
to kup sobie AR701u taniszy w proline go kupisze we wrocku za 259zl

Witam!

Juz kupilem tego AR800C2 za 325zl - super sprawa... nie musze juz uzywac tego pieknego modemu Laucent'a :P, a necik dziala rewelacyjnie... konfiguracja byla banalna (pomimo, ze pierwszy raz konfigurowalem router - kurde siagnalem z netu manual po angielsku, a dopiero pozniej zobaczylem ze na dolaczonej plytce mam po polsku).

ps. sorry za OT

woitas 03.09.2004 14:32

Cytat:

Napisany przez remix
... kurde siagnalem z netu manual po angielsku, a dopiero pozniej zobaczylem ze na dolaczonej plytce mam po polsku).

też tak często miałem - szukałem czegoś po necie, a potem się okazywało, że to było na płytce... :P

andrzejj9 03.09.2004 21:53

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
nie wiem czemu neostrada malowana jest w takim fatalnym swietle - mam ja od samego poczatku i mialem 3 [trzy!] zgony sieci - przez 4 lata! nie wiem czy jest na co narzekac, chyba tylko na PartyLine, ale doswiadczenie mnie nauczylo ze na zmianie jest zawsze choc jeden kumaty czlowiek, wiec jak slysze ze gadam z *****em to odkladam sluchawke i dzwonie jeszcze raz - do skutku

No ja przerw w działaniu miałem trochę więcej (w sumie może z 10 przez pół roku użytkowania), ale też nie mam powodu, żeby na działanie Neostrady narzekać. Jednak nie da się ukryć, że były okresy, kiedy działanie usługi było bardzo awaryjne. Szkoda tylko, że wielu Polaków (taką już chyba mamy mentalność) zdaje się nie zauważać sytuacji obecnej i po prostu narzeka na wszystko dla zasady. Smutne to, ale tacy już widać jesteśmy...

Cytat:

ps. nie wiem co tepsa osiagnela z ta 'oferta' - nie znam sily nabywczej naszego spoleczenstwa, nie wiem ile jeszcze szerokopasmowych lacz da sie ludziom wcisnac, wydaje mi sie jednak, ze na czas dzisiejszy rynek jest juz nasycony, pogarszanie parametrow nowym klientom nie da duzych oszczednosci [przez ich niewielka liczbe] a starzy userzy przeniosa sie do konkurencji kiedy sami zostana 'uszczesliwieni' 32kbps laczem z bonusem w postaci pierwszych 5gb sciagnietych z predkoscia 1mbit
Też nie wiem, jak to wygląda, ale wydaje mi się, że chłonność rynku jest jeszcze całkiem duża i jest jeszcze spore pole do popisu. Ale cholera, nie w ten sposób...

Cytat:

w mojej amatorskiej ocenie tepsa dala po prostu ciala na calej linii - najlepsze jest to ze z wypowiedzi oficjalnych wynika ze tepsa ma w d.. 35% klientow neostrady! bo tylu przekracza 5gb limit i godzi sie z ich utrata...
To że Tepsa w dupie ma klientów wiadomo nie od dziś. Ja jednak trzymałbym się na razie swojej wersji tych usprawiedliwienia tych wszystkich wprowadzanych obecnie zmian.

Cytat:

ps2. sadze ze celem tej akcji byla sama akcja - kolejna 'promocja' i okazja do szumu w mediach, w ktorych wypowiadaja sie 'autorytety', bo naklonienie ludzi ktorzy dziela neo do przesiadki na dsl jest troche bez sensu zakladajac ze [przynajmniej narazie] neo640 dziala tak jak dzialalo... a nikt nie wyda 1tys zlotych na instalacje dsl nie majac pewnosci czy to lacze tez zaraz nie dostanie limitem po glowie...
W podręcznikach od marketingu mówią: Nie ważne, co o tobie mówią, ważne żeby mówili. W przypadku TPSA trzymanie się tego jest jednak głupie. Każdy w Polsce tę firmę zna, natomiast znacząca większość tych osób ma o niej złe opinie. Strategie takie, jak ta, na pewno tego nie zmienią, a wręcz jeszcze zwiększą odsetek niezadowolonych osób. Nie tędy droga..

Cytat:

za***ista firma
No ba... ;)

andrzejj9 03.09.2004 22:00

Cytat:

Napisany przez miles

Czy ja wiem, czy te 139 złotych (na razie....) to nie jest tak źle. Przecież to w sumie całkiem spora kwota. I za co? Za przyzwoite, trzeba przyznać łącze, ale za rzecz raczej normalną (niestety jeszczenie w Polsce), a nie za towar nie wiadomo jak luksusowy, jak wskazywałaby ta cena. Nie wiem, moim zdanie jest to jeszcze poziom stanowczo za wysoki. Łącze o prędkości około 300 - 500kb powinno być dostępne bez żadnych limitów za jakieś 30 do 50 złotych miesięcznie i to razem z normalnym abonamentem telefonicznym, ale nie osobno, jak za jakąś dodatkową usługę. Gdyby tak było, uznałbym, że jest normalnie. I dobrze...

-Sid-The-Rat=> 03.09.2004 22:45

to ze tepsa nie powinna sie juz reklamowac tylko zaczac dbac o wizerunek to wie chyba kazdy - tylko nie managerowie tepsy

przedostatnie posuniecia - podniesienie predkosci, dywersyfikacja ofert, poprawienie [naprawde!] funkcjonowania partyline bardzo poprawily wizerunek tepsy - lacza adsl byly naprawde atrakcyjne cenowo, obsluga klientow poprawila sie, generalnie zyc nie umierac
no i nagle 1 wrzesnia i agresja france telecom na polske - wszystkie zabiegi ostatnich kilku miesiecy ..uj strzelil

a co do lacz 300-500kbps za 50 zeta, jeszcze z telefonem.. wszsytko pieknie, tylko w bajkach - ludziom sie wydaje ze internet nic nie kosztuje.. a niestety jest na odwrot, samo utrzymanie kabelkow to majatek, centrale, soft, pracownicy - to wszystko sklada sie na koszta, ktore po prostu sa wieksze niz 50 zeta na jednego usera
i nie jest to polski wymysl - wszedzie ceny lacz ksztaltuja sie w okolicy 100 zeta za stalke [predkosc nie jest juz tak istotna, spora czesc operatorow zachodnich ma zreszta limity, czesto jeszcze gorsze niz 5gb/mies] - bo jest to granica oplacalnosci

a co do 35% rezygnujacych - niewiele znam osob ktore majac do tej pory 640 zgodzilo by sie na 5gb kaganiec a potem 32kbps, bardzo niewiele - a osob w takiej sytuacji jest 35% sposrod wszystkich userow neo - to ze na limit godza sie ci co maja 128 lub 320 - to inna sprawa, podpisali taka umowe, ocenili ze im ta oferta odpowiada, ci z 640 przyzwyczaili sie do wolnosci ktora teraz traca, to moze byc rownoznaczne z utrata przez tpsa klienta - zwlaszza ze coraz wiecej osob widzi ze te 40 zeta miesiecznie na abonament telefoniczny to jakas kpina i chetnie by sie tego balastu pozbylo
tepsa dostarczyla im powodow [moja rodzina rezygnuje wogole z uslug tepsy w momencie jakiegokolwiek zamieszania z 640 - mamy osiedlowke, ktora za przyzwoite pieniadze zapewni przyzwoity komfort, a telefon to jest komorkowy...]

ps. w ramach komentarza:
http://www.frazpc.pl/b/81639

/||\aster 03.09.2004 22:47

Cytat:

a ty naturalnie wiesz wszystko na temat serwerow[?] tepsy i mozesz rzucac takie brednie w kosmos..

testy ktore podales sa delikatnie mowiac niedopracowane.. odpalalem to kiedys w pracy, na 4mbit laczu, chwile wczesniej sciagalem tam plik z predkoscia >400KB/s, a co pokazal test? 540kbps... [lacze bylo puste] - do luftu z takim testem, nie wiem co on mierzy, i komu tak naprawde takie cos potrzebne..

pozatym.. za***isty test predkosci ktory korzysta z serwera w stanach.. moze jakis ze 2-3 tys kilometrow blizszy? wszystkim pozadajacym takich wrazen jak pomiar lacza polecam serwery MS - sciagnijcie np service pack czy inna paczuszke - nigdy nie mialem problemow z osiagnieciem maksymalnego wysycenia lacza - czy to w domu czy w pracy

u mnie to samo na dslreports pokazuje mi ze mam tak
max DL - 780kbps
max UP - 140 kbps

a w rzeczywistosci to jest tak
max DL - 450KB/s staly 380KB/s
max UP - 30KB/s staly 30KB/s

btw. od trzech tygodni chodze na kurs CISCO na CCNA, bardzo fajny duzo rzeczy mozna sie nauczyc, i jak go skoncze to zarobki w granicach $45000/rok :kasa::kasa:

andrzejj9 03.09.2004 22:56

Nie zgodzę się, że internet nie może być tani. Może podane przeze mnie ceny to tylko moje marzenia, ale pamiętam realia ze swojego pobytu w Stanach. Miesięcznie płaciło się abonament za telefon od około 5 do 30$ i w tej cenie były darmowe rozmowy w jakimś tam obszarze (ale wcale nie małym, bo wieki spędziłem gadając przez telefon z kumplem który mieszkał kilkaset kilometrów ode mnie) oraz darmowy internet o prędkości od kilkuset to kilku milionów bajtów. W niektórych miejscach za to wszystko płaciło się dokładnie 5 dolarów miesięcznie. Jak więc widzisz internet może być tani. I niech mi też nikt nie mówi, że te ceny to ze względu na ilość odbiorców i rozkładające się na większą ilość odbiorców koszty. Firmy te funkcjonowały jedynie na danych obszarach, rzadko większych od Polski jako całości. A jednak jakoś sobie radziły i mogły oferować dobrze działającą usługę, za przyzwoitą cenę. U nas również mogłoby być podobnie. Mogłoby...

legion 03.09.2004 23:16

Cytat:

a o serverch tpsy troche wiem bo je serwisowalem kiedys a jak ten test ci sie nie podoba moze ten:)
http://www.speedtest.gtelnet.net/

pawelblu 03.09.2004 23:49

Cytat:

Napisany przez legion
a o serverch tpsy troche wiem bo je serwisowalem kiedys a jak ten test ci sie nie podoba moze ten:)

A mi sie najbardziej poboba test w postaci odpalenia FTPa i podziwiania i mi rowniez 80 KB zamiast jakiegos watpliwie poprawnego wyniku z byle strony.

Nie wiem jakie wrunki techniczne ma TPSA, ale ma takie takie zeby zapewnic wszystkim moim znajomym 80 KB downloadu (mierzone na szybkich FTPach). Wiec 640 to nie mit - to rzeczywistosc.

A tak wskazuje moj router, chociaz to tez jeszcze inna predkosc.

Data Rate DL 768 UL 192 kbps.

nimal 04.09.2004 00:13

no Sid, ciesze sie ze jednak kablowa dotarla do Ciebie :)
nie wiem jak to wyglada w wawie, ale w poznaniu to bajka - i nawet majac o polowe wolniejsze (w tej chwili) lacze od neo 640 za chiny bym sie nie zamienil - serwer osielowy (wlasciwie polpoznaniowy), dwa komercyjne konta pocztowe, miejsce na stronke... it o nie po 5 MB tylko po 100 z miekka quota :D i jeszcze pare bajerow z ktorych nie korzystam - serwer dc++, kilka serwerow gier... dodatkowo 59 kanalow TV i to wsio za cene nizsza niz "wspaniala" oferta telepsow :D

wspolczuje wszystkim skazanym na telepsy :| to co wyrabiaja radiowki, kablowki itp to bajka :) a jak ich zabraknie w danym terenie to zawsze pozostaje netia... niestey przez telepsy doprowadzona do bankrudztwa, ale nadal sie dzielnie trzyma :D & keep up good work!

Pagerus 06.09.2004 09:20

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie zgodzę się, że internet nie może być tani. Może podane przeze mnie ceny to tylko moje marzenia, ale pamiętam realia ze swojego pobytu w Stanach. Miesięcznie płaciło się abonament za telefon od około 5 do 30$ i w tej cenie były darmowe rozmowy w jakimś tam obszarze (ale wcale nie małym, bo wieki spędziłem gadając przez telefon z kumplem który mieszkał kilkaset kilometrów ode mnie) oraz darmowy internet o prędkości od kilkuset to kilku milionów bajtów. W niektórych miejscach za to wszystko płaciło się dokładnie 5 dolarów miesięcznie. Jak więc widzisz internet może być tani.

Ok Andrew - ale u nas nie Ameryka... i dobrze :D Znasz moje nastawienie do nich :P Chociaż wiadomo - necik mógłby być tańszy... Ale my jak zwykle narzekamy - płacimy za dużo, mamy za wolne transfery... itd. Jak już wspominałem - słyniemy na świecie właśnie z tego narzekania... ech... a potem inwestorów nie ma... bo nie przyjadą - bo będziemy narzekać na nich i w ogóle :P

Pagerus 06.09.2004 09:22

Cytat:

Napisany przez nimal
wspolczuje wszystkim skazanym na telepsy :| to co wyrabiaja radiowki, kablowki itp to bajka :) a jak ich zabraknie w danym terenie to zawsze pozostaje netia... niestey przez telepsy doprowadzona do bankrudztwa, ale nadal sie dzielnie trzyma :D & keep up good work!

No ja czekam na cudowny dzień - kiedy do Wrocka zawita Netia ze swoją ofertą - w końcu - konkurencja musi być ;)

*Vojtas* 06.09.2004 10:01

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez legion

No mnie się podoba i to bardzo || (40 zeta za miesiąc). Żyć nie umierać.

ThanatoS 06.09.2004 10:26

A to do ciebie Dialog nie dochodzi we Wrocku?

Pagerus 06.09.2004 11:42

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
A to do ciebie Dialog nie dochodzi we Wrocku?

Tylko kogo o to pytasz??? Mnie?

CDLANDPLUS 06.09.2004 12:51

zadnego limitu dla neo 640

Cytat:

Napisany przez czero
O zesz!!!
Od kiedy ten limit ma byc wprowadzony??
Gdybym tylko mogl to bym zrezygnowal z tej opcji i zaczal rozgladac sie za Dialogiem, ale neo mam od czerwca, wiec pewnie czeka mnie jeszcze prawie rok meki z limitem.
Bo jak teraz zrezygnuje to i tak musze do konca umowy placic 50 zl/mies.

Skad Wy wszyscy macie takie informacje o limitach ??? Czy ktos probowal sie dowiedziec czegos na ten temat ? Chyba nie. Limit bedzie, ale na neo 1 MBit i 512 kb - czyli na dwoch nowych opcjach ktore sa dostepne od wrzesnia. Nie jest prawda ze beda limity na neo 640 i ona automatycznie nie przyspieszy do 1 MBit. Kazdy kto juz ma umowe bedzie ja mial na dotychczasowych zasadach, czyli nie bedzie ZADNEGO LIMITU na tym co juz jest. No chyba ze zechcecie miec neostrade 1 MBit to wtedy zmieni sie umowa i do konca roku promocyjnie bedzie po 15 GB miesiecznie, po tym okresie 5 GB na miesiac. Wszystkiego sie dowiedzialem w tepsie, zapewniono mnie ze na 100% nie bedzie limitu dla neo 640.

Pagerus 06.09.2004 12:56

Cytat:

Napisany przez CDLANDPLUS
Skad Wy wszyscy macie takie informacje o limitach ??? Czy ktos probowal sie dowiedziec czegos na ten temat ? Chyba nie. Limit bedzie, ale na neo 1 MBit i 512 kb - czyli na dwoch nowych opcjach ktore sa dostepne od wrzesnia. Nie jest prawda ze beda limity na neo 640 i ona automatycznie nie przyspieszy do 1 MBit. Kazdy kto juz ma umowe bedzie ja mial na dotychczasowych zasadach, czyli nie bedzie ZADNEGO LIMITU na tym co juz jest. No chyba ze zechcecie miec neostrade 1 MBit to wtedy zmieni sie umowa i do konca roku promocyjnie bedzie po 15 GB miesiecznie, po tym okresie 5 GB na miesiac. Wszystkiego sie dowiedzialem w tepsie, zapewniono mnie ze na 100% nie bedzie limitu dla neo 640.

Jakoś nie mogę sobie przypomnieć aby ktoś tu mówił o limicie na neo 640... Ale jeśli była mowa to mnie oświećcie... :D

_Neoo_ 06.09.2004 13:48

Cytat:

Napisany przez CDLANDPLUS

Popatrz na post nr. 219. Tak pozatym to hyba nie czytałeś całego wątku zbyt dokładnie, chociaż przyznaję ze tytuł topicu moze mylić, ale jego treść już nie.

Sikor_27 06.09.2004 14:37

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Jakoś nie mogę sobie przypomnieć aby ktoś tu mówił o limicie na neo 640... Ale jeśli była mowa to mnie oświećcie... :D

Nie trzeba szukac oswiecenia u ludzi, wystarczy przeczytac tytul watku. Nie czytalem wszystkich postow, ale w kilku pierwszych pisza ludzie co juz maja neostrade i sie boja ze zostana wprowadzone limity, wiec wypowiedz CDLANDPLUS jest absolutnie trafna i na miejscu. Limity dotycza tych co zawieraja nowe umowy z tepsa na nowe opcje neostardy i tych co sobie zmienia z 640 na 1 MBit i z 320 na 512. i wreszcie ludzie nie przy******ajcie sie do wszystkiego co ktos napisze, co innego wypisywac bzdury, co innego wyprowadzac z bledu.

Pagerus 06.09.2004 14:56

Cytat:

Napisany przez Sikor_27
Nie trzeba szukac oswiecenia u ludzi, wystarczy przeczytac tytul watku. Nie czytalem wszystkich postow, ale w kilku pierwszych pisza ludzie co juz maja neostrade i sie boja ze zostana wprowadzone limity, wiec wypowiedz CDLANDPLUS jest absolutnie trafna i na miejscu. Limity dotycza tych co zawieraja nowe umowy z tepsa na nowe opcje neostardy i tych co sobie zmienia z 640 na 1 MBit i z 320 na 512. i wreszcie ludzie nie przy******ajcie sie do wszystkiego co ktos napisze, co innego wypisywac bzdury, co innego wyprowadzac z bledu.

Po prostu z góry zakładam, że ktoś kto się wypowiada - czytał mniej więcej o czym mowa - fakt - tytuł dyskusji w związku z wnioskami jakie można z niej wyciągnąć może być mylący - ale jeśli ktoś czytał to wie, że dla tych co mają Neo 640 na czas określony wszystko pozostaje na razie bez zmian - czyli bez limitów. I wcale się nie przy****dalem do wszystkiego - bo nie lubię tego robić...

Zelea 06.09.2004 15:03

Cytat:

Napisany przez Sikor_27
Nie trzeba szukac oswiecenia u ludzi, wystarczy przeczytac tytul watku. Nie czytalem wszystkich postow, ale w kilku pierwszych pisza ludzie co juz maja neostrade i sie boja ze zostana wprowadzone limity, wiec wypowiedz CDLANDPLUS jest absolutnie trafna i na miejscu.

wedlug mnie nie jest trafna i na miejscu... bo jak sie zabiera glos to powinno sie przeczytac caly topic...

a po za tym to pierwsza wypowiedz w temacie miala miejsce 12 dni temu wiec troche sie pozmienialo...

dam rade skorzystasz lub nie... ale jak sie wypowiada ktos w temacie wypadlo by przeczytac wszystko co bylo juz napisane... :blee:

Sikor_27 06.09.2004 17:35

Cytat:

Napisany przez Zelea
wedlug mnie nie jest trafna i na miejscu... bo jak sie zabiera glos to powinno sie przeczytac caly topic...

a po za tym to pierwsza wypowiedz w temacie miala miejsce 12 dni temu wiec troche sie pozmienialo...

dam rade skorzystasz lub nie... ale jak sie wypowiada ktos w temacie wypadlo by przeczytac wszystko co bylo juz napisane... :blee:

Rozumiem z Twojej wypowiedzi ze prawo do napisania opinii na ten temat oraz napisanie jak to jest naprawde z limitami mialem prawo kilka czy kilkanascie dni temu. Przeciez ani ja ani ten CDLANPLUS nie wymadrzal sie, tylko chcial pomoc i wyprowadzic z bledu. Ale jak wyczytalem juz ktos to zrobil wczesniej. Swoja droga powinienes jeszcze udzielic porad ludziom ktorzy w tym watku pisali sobie zupelnie nie na temat. Czytanie wszystkich ponad 400 postow nie jest specjalnie ciekawe, tym bardziej ze jak przejzalem kilkanascie to traktuja o tym kto w jakim miescie jakie ma lacze i czy ciagnie soft & gry & filmy z torrenta czy warezow. Tam tez zwrociles uwage ? I ta dyskusja tez nie jest ta temat, wiec juz nie piszmy o tym wiecej. Pozdrawiam

Sikor_27 06.09.2004 17:39

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Po prostu z góry zakładam, że ktoś kto się wypowiada - czytał mniej więcej o czym mowa - fakt - tytuł dyskusji w związku z wnioskami jakie można z niej wyciągnąć może być mylący - ale jeśli ktoś czytał to wie, że dla tych co mają Neo 640 na czas określony wszystko pozostaje na razie bez zmian - czyli bez limitów. I wcale się nie przy****dalem do wszystkiego - bo nie lubię tego robić...

To slowo co napisalem i ocenzurowalo bylo od wyrazu ****** a nie to brzydsze jak pomyslales. Zebys nie myslal ze chcialem Ciebie obrazic.

Sikor_27 06.09.2004 17:40

Znowu ocenzurowalo. Od ostrej przyprawy, teraz juz wiadomo.

Piterniel 06.09.2004 17:40

Sikor ;) jest opcja edytuj ;)

Pozdro

http://forum.cdrinfo.pl/images/pl_mini/buttons/edit.gif

Weron 06.09.2004 18:07

A ja nie mam problemu z ograniczeniami
Bo mam telefon z netii, a nie z tpsa,
usluge net24, a nie neostrade,
640/160 za 130 zeta :)

ThanatoS 06.09.2004 20:44

Sikor na razie jest tylko 263 posty a nie 400, a z nieoficjalnych zrodel wiem ze neo 640 maja zlikwidowac na rzecz 1 mbit z limitem.

grzeniu 07.09.2004 00:58

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Sikor na razie jest tylko 263 posty a nie 400, a z nieoficjalnych zrodel wiem ze neo 640 maja zlikwidowac na rzecz 1 mbit z limitem.

Wiesz Than, moje wiesci z tepsy by to potwierdzaly, z tym ze ma sie to rozegrac droga naturalna - po wygasnieciu umowy na dotychczasowych warunkach nie bedzie mozliwosci jej przedluzenia na tych samych tylko na nowych ale juz na limitach. Czyli rozegra sie to samoistnie w czasie bez rozwiazan bulwersujacych. A jak bedzie na prawde - pozyjemy, zobaczymy.

Pagerus 07.09.2004 09:23

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Wiesz Than, moje wiesci z tepsy by to potwierdzaly, z tym ze ma sie to rozegrac droga naturalna - po wygasnieciu umowy na dotychczasowych warunkach nie bedzie mozliwosci jej przedluzenia na tych samych tylko na nowych ale juz na limitach. Czyli rozegra sie to samoistnie w czasie bez rozwiazan bulwersujacych. A jak bedzie na prawde - pozyjemy, zobaczymy.

Czy Wy naprawdę chcecie mi teraz popsuć humor? Niby dlaczego nie będzie można przedłużać na starych warunkach? :(

pawelblu 07.09.2004 10:34

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Czy Wy naprawdę chcecie mi teraz popsuć humor? Niby dlaczego nie będzie można przedłużać na starych warunkach? :(

Bo skoncza sie druczki anexow z wyszczegolniona opcja 640. Niewystarczajacy powod ??

woitas 07.09.2004 10:40

to jutro idę do telepunktu i poproszę o zrobienie xero czystego formularza :P

Pagerus 07.09.2004 10:46

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Bo skoncza sie druczki anexow z wyszczegolniona opcja 640. Niewystarczajacy powod ??

No ale druki to chyba można zawsze dodrukować, nie??? ;)

pawelblu 07.09.2004 11:56

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No ale druki to chyba można zawsze dodrukować, nie??? ;)

Ale po co - oni nie maja obowiazku podpisywac anexow, po prostu mozesz z nimi podpisac anex taki, jaki sa w stanie zaakceptowac obie strony.

NEO 640 zniknie i jest to tylko kwestia czasu. Jezeli masz umowe (lub juz podpisany anex) to nic nie moga zrobic a jezeli masz jedynie chcec podpisania anexu to jestes zdany na pomysly TP (narazie chca podpisywac wiec jest OK).

Pagerus 07.09.2004 12:10

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ale po co - oni nie maja obowiazku podpisywac anexow, po prostu mozesz z nimi podpisac anex taki, jaki sa w stanie zaakceptowac obie strony.

NEO 640 zniknie i jest to tylko kwestia czasu. Jezeli masz umowe (lub juz podpisany anex) to nic nie moga zrobic a jezeli masz jedynie chcec podpisania anexu to jestes zdany na pomysly TP (narazie chca podpisywac wiec jest OK).

Jak na razie mam umowę na czas określony - gdzieś tak do połowy przyszłego roku... no ale zobaczymy co pokaże przyszły rok - może zniosą limit na 1024 :D

woitas 07.09.2004 13:15

akurat - prędzej grzyby zaczną rosnąć w grudniu.

Pagerus 07.09.2004 14:08

Cytat:

Napisany przez woitas
akurat - prędzej grzyby zaczną rosnąć w grudniu.

No cóż... niewiele rzeczy jest mnie jeszcze w stanie na tym naszym cudownym świecie zaskoczyć - więc te grzyby wydają się całkiem realne ;)

szafran1988 07.09.2004 14:33

albo pozniej ;) moze w styczniu ale wiecie raz mowia tak a za 5 minut juz inaczej

legion 08.09.2004 18:02

i w dialogu promocia sie skonczyla teraz 400 stowki przylaczenie a na miesiac 149 za 1mb

Sikor_27 08.09.2004 19:32

Tepsa tlumaczy ten limit dbaloscia o klienta. A naprawde to chca ograniczyc tworzenie mini sieci. I jak ten kraj ma sie rozwijac ....

DreamCrusher 08.09.2004 19:52

tak jakos mi sie zkojazylo z tym tematem

legion 08.09.2004 20:11

Cytat:

Napisany przez zuk4u

do kazdego pakietu od dzisaj kartka na gb za 149 zeta
^_^

mozna sie podpisac:)

http://www.limitom-nie.prv.pl/

woitas 09.09.2004 12:55

:D

Pagerus 09.09.2004 14:44

Cytat:

Napisany przez zuk4u

Hehe - podoba mi się :D :spoko:

Weron 10.09.2004 08:51

Kolega chcial zeby sie spytal.Wiec sie pytam.
Mianowicie on chce wziasc neo jeszzce nie wie jakie ale napewno bedzie tam limit.
Glownie on by uzywal skype'a i bawil sie pulpitem zdalnym w windows.
A chodzi oto ile cos takiego moze brac danych?
Przeliczajac oczywiscie na okres rozliczeniowy za neo.

-Sid-The-Rat=> 10.09.2004 10:14

skype to rozmowy glosowe? no to zakladaajc jakosc dzwieku 32kbps [pewnie w programie mozna sprawdzic jaka jest ta jakosc - niech kolega sie tym zainteresuje, albo sprawdzi w googlu/faq programu] mozna latwo wyliczyc 32*8[bajtow]*60[na minute]*60[na godzine] = ~.9mb w ciagu godziny CIAGLEGO gadania
VNC ssie porownywalnie, choc pamietam ze na laczu modemowym mozna sie juz bylo zaje.. z radosci, lagi na pewno beda jak wejdzie limit

najlepiej zainstalowac sobie triala netlimitera i dokladnie w logach popatrzec co ile i w jakim czasie zezarlo - ostrzegam ze nawet srednio drapiezne ogladanie stron www ssie ~50mb dziennie [chyba ze ktos ma maly zestaw czytanych stron]

adixo 10.09.2004 11:01

Cytat:

skype to rozmowy glosowe?

]

Czyżbyś nie rozmawiał przez Skype ???

andrzejj9 10.09.2004 13:08

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ok Andrew - ale u nas nie Ameryka... i dobrze :D Znasz moje nastawienie do nich :P Chociaż wiadomo - necik mógłby być tańszy... Ale my jak zwykle narzekamy - płacimy za dużo, mamy za wolne transfery... itd. Jak już wspominałem - słyniemy na świecie właśnie z tego narzekania... ech... a potem inwestorów nie ma... bo nie przyjadą - bo będziemy narzekać na nich i w ogóle :P

Ja nie narzekam tylko przedstawiam, jak wygląda to gdzie indziej. Chociaż też tak, jak w wielu sprawach Polacy po prostu marudzą dla zasady, tak niezadowolenie w tym przypadku jest w pełni uzasadnione. Internet jest w Polsce za drogi i ciągle jeszcze niewystarczająco dostępny.

ps: Znowu pojawiło mi się na forum takie zjawisko, że strona odpowiedzi co chwila mi się odswieża. Cholery można dostać, kiedy napiszę kilka linijek, a nagle strona się odswieża i cały tekst szlag trafia. Przeglądam to pod Operą, miał ktoś może podobny problem?

legion 10.09.2004 14:15

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja nie narzekam tylko przedstawiam, jak wygląda to gdzie indziej. Chociaż też tak, jak w wielu sprawach Polacy po prostu marudzą dla zasady, tak niezadowolenie w tym przypadku jest w pełni uzasadnione. Internet jest w Polsce za drogi i ciągle jeszcze niewystarczająco dostępny.

ps: Znowu pojawiło mi się na forum takie zjawisko, że strona odpowiedzi co chwila mi się odswieża. Cholery można dostać, kiedy napiszę kilka linijek, a nagle strona się odswieża i cały tekst szlag trafia. Przeglądam to pod Operą, miał ktoś może podobny problem?

ja mam to pod mozilla i tez to samo

andrzejj9 10.09.2004 14:25

Cytat:

Napisany przez legion
ja mam to pod mozilla i tez to samo

Cóż, średnie to co prawda pocieszenie, że inni też się z tym męczą, ale przynajmniej wiem, że nie na moim kompie jest problem. W takim razie co z tym cudem zrobić? Znowu jakieś zmiany na forum są wprowadzane i stąd takie rzeczy?

legion 10.09.2004 15:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Cóż, średnie to co prawda pocieszenie, że inni też się z tym męczą, ale przynajmniej wiem, że nie na moim kompie jest problem. W takim razie co z tym cudem zrobić? Znowu jakieś zmiany na forum są wprowadzane i stąd takie rzeczy?

ostatnio tez zauwazylem ze dlugo mi sie laduje forum w czesniej bylo szybciej tak na marginesie:)

andrzejj9 10.09.2004 15:19

Cytat:

Napisany przez legion
ostatnio tez zauwazylem ze dlugo mi sie laduje forum w czesniej bylo szybciej tak na marginesie:)

Rzeczywiście, był taki okres, kiedy forum działało po prostu idealnie. I nawet trwało to dość długo. Potem zaczęły się znowu jakieś problemy. Ale ponieważ pokryło się to u mnie z przeinstalowaniem Windowsa i zainstalowanie najnowszej Opery, stwierdziłem, że to jej wina. Zresztą problemy te nie były takie duże - mnie najbardziej denerwowały rozsuwające się ramki i ogólny bałagan przy wczytywaniu się strony. Ale dało się z tym żyć. Natomiast to samowolne odswieżanie strony jest miejscami naprawdę wkurzające..

DreamCrusher 10.09.2004 16:55

@andrzejj9
mialem podobny problem na poprzedniej wersji opery.
jesli uzywasz najnowszej to moze sprobuj poprzedniej a jesli uzywasz nie najnowszej to sprobuj najnowszej ;)

memorando 10.09.2004 17:21

Cytat:

Napisany przez legion

hmmm a mi świstak świszcze i zawije w sreberka te złotówki które są niezmarnowane za 512 kb/s i jest szybko sprawnie i tanio:) jak ktoś ma 128 kb/s to klnie bo microsoft bo tepsa bo legion zaśmieca forum:)

piotrek123 10.09.2004 17:51

andrzejj9, jadę na najnowszej operze od paru dni, nie miałem problemów z odświerzaniem, ale to forum mi się dość długo ładuje. Czasem jak kliknę jakiś link to operka przysypia na ok. 15 sekund.

legion 10.09.2004 19:55

Cytat:

Napisany przez memorando
hmmm a mi świstak świszcze i zawije w sreberka te złotówki które są niezmarnowane za 512 kb/s i jest szybko sprawnie i tanio:) jak ktoś ma 128 kb/s to klnie bo microsoft bo tepsa bo legion zaśmieca forum:)

Cytat:

Napisany przez memorando
hmmm a mi świstak świszcze i zawije w sreberka te złotówki

zobaczymy jak dlugo
Cytat:

Napisany przez memorando
i jest szybko sprawnie i tanio

pokasz w ktorym miejscu chyba nie w polsce ^_^
Cytat:

Napisany przez memorando
to klnie bo microsoft

ja klne na mikrosoft cale zycie
a ty nie? :)
co moze wszystko u ciebie dziala jak w szwajcarskim serku :)
Cytat:

Napisany przez memorando
legion zaśmieca forum:)

oki niech ci bedzie transformers tez musi na czyms zarabiac:)

legion 10.09.2004 20:00

Cytat:

Napisany przez piotrek123
andrzejj9, jadę na najnowszej operze od paru dni, nie miałem problemów z odświerzaniem, ale to forum mi się dość długo ładuje. Czasem jak kliknę jakiś link to operka przysypia na ok. 15 sekund.

mozilla 1.7.2 tez ma problemy i w IE nie lepiej z ladowaniem

a dla ciekawskich :) dla sprawdzenia:
http://www.beelinebandwidthtest.com/

http://www.beelinetv.com/

Smoczek 10.09.2004 21:22

Witam niewiem gdzie prawda a gdzie nie ,jedno wiem .Ostastnio pisałem aneks do umowy z neo a neo mam od 2 lat .na wer 512 a teraz 640 Licznik na stronie neostrada pokazuje mi ze mam pobrane 19.GB a neo smiga talk jak zawsze .Jedno co sie dowiedzałem to to ze jesli mam neo 640 bez limitu to nie ma mowy aby tpsa zmieniła warunki omowya tylko mowe usługi maja limit .Poprostu jesli zostaja na tym co mam to warunki zostaja takie jakie były.pozdrawiam

memorando 10.09.2004 21:29

Cytat:

Napisany przez legion
zobaczymy jak dlugo

pokasz w ktorym miejscu chyba nie w polsce ^_^

ja klne na mikrosoft cale zycie
a ty nie? :)
co moze wszystko u ciebie dziala jak w szwajcarskim serku :)

oki niech ci bedzie transformers tez musi na czyms zarabiac:)

wszystko dziala bo wwalilem w kompa full sosu i niemam w nim nic co się nazywa no name jak masz gowno zasilacz pamięci to klnij na siebie i nie wkurzaj ludzi większość przyczyn zwisów kompa są spowodowane używaniem części spoza listy rekomendowanych przez microsoft po za tym sztuką jest znalkeźć przyczynę zwisów a nie kląć na windowsa papa legion niemam czasu idź się unormuj

andrzejj9 10.09.2004 21:32

Cytat:

Chwilowo jakby to minęło, trudno mi naprawdę powiedzieć, czemu, skoro minęło raptem z 5 godzin. No ale nic, teraz co chwila gdzieś wyjeżdzam, więc nie mam czasu się w to bawić, ale jak wrócę już na stałe (za około 2 tygodnie) to poinstaluję różne wersje i sprawdzę, czy są u mnie jakieś różnice w działaniu.

VooDoofreak 10.09.2004 21:36

Cytat:

Napisany przez Patrix
chciałeś powiedzieć HWDTPSA , no chyba, że te "C" to też jakiś wyraz ;p

PS
Aż strach wpakować sie w pakiet tepsy,
ciekawe co będzie z łączem 128 za 50zł po wakacjach/nowym roku

hehheh ciekawe jaki miales wyraz na mysli na samo "h".... Bo w skrocie jest "CH"

VooDoofreak 10.09.2004 21:39

Cytat:

True, true, w tym miesiącu obcieli mi transfer jak miałem pobranych 5,20GB, teraz jade na max transferze 3KB/s:blee:

a kumplowi odcieli jak sciagnal 13 Gb na 128kbit/s... Wiec dziwne...

Smoczek 10.09.2004 21:46

niech sie nie martwią ci co mieli stare 512 a teraz 640 dzwoniłem do infolin niema zadnego limitu zasysamy do woli .Chyba ze im sie zamarzy neo 1000 to niestety limit pozdrawiam

Smartek 10.09.2004 21:54

Cytat:

Napisany przez Smoczek
niech sie nie martwią ci co mieli stare 512 a teraz 640 dzwoniłem do infolin niema zadnego limitu zasysamy do woli .Chyba ze im sie zamarzy neo 1000 to niestety limit pozdrawiam

?

legion 10.09.2004 21:56

Cytat:

Napisany przez memorando
wszystko dziala bo wwalilem w kompa full sosu i niemam w nim nic co się nazywa no name jak masz gowno zasilacz pamięci to klnij na siebie i nie wkurzaj ludzi większość przyczyn zwisów kompa są spowodowane używaniem części spoza listy rekomendowanych przez microsoft po za tym sztuką jest znalkeźć przyczynę zwisów a nie kląć na windowsa papa legion niemam czasu idź się unormuj

o kolega sie zdenerwowal bo microsoft to dla ciebie poctawa gratuluje czekam moze powieksza liste rekomendacji o takich uzytkownikow jak ty i odrazu certyfikaty jakosci rozdadza
^_^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:53.