![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
jetAudio lepszy od Foobara?
Jakiś czas temu dowiedziałem się, że Foobar jest jednym z lepszych programów do odtwarzania muzyki na kompie, m.in. dlatego, że jakość dźwięku jest lepsza niż na innych popularnych programach jak np. Winamp. Winampa wprawdzie nie używam ale postanowiłem porównać Foobara z jetAudio i sprawdzić, czy naprawdę jest taki dobry.
Po zainstalowaniu Foobara początkowo miałem problemy z "przebiciem się" przez te wszystkie ustawienia ale poczytałem opisy różnych opcji na stronie producenta, pobawiłem się ustawieniami i stwierdziłem, że obsługa nie jest taka trudna jak wydawało się to zaraz po uruchomieniu programu. Po tym trochę przydługim wstępie przechodzę do sedna sprawy: odsłuchując .mp3 i .wav'y na Foobarze i jetAudio stwierdziłem, że jetAudio oferuje lepszą jakość dźwięku - jest głośniejszy i bardziej wyrazisty, na Foobarze natomiast dźwięk jest jakby wyciszony. Testy te wykonywałem przy wyzerowanym equalizerze na obu programach. Dopiero gdy zacząłem bawić się equalizerem zauważyłem, że jetAudio pozostaj w tyle (chociaż niewiele) a muzyka odtwarzana Foobarem "nabiera barwy". I tutaj mam pytanie: czy cała tajemnica Foobara kryje się w odpowiednich ustawieniach equalizera czy może słabszy dźwięk jest powodem tego, że nie zainstalowałem jakichś dodatkowych wtyczek? Czekam na Wasze opinie ![]() Pozdro P.S. Wersja Foobara 0.8.3 (extra); jetAudio 6.0.6.4806; karta dźwiękowa Sound Blaster Live 24; głośniki 5.1 Creativa. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|