![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Likwidacja abonamentu standartowego w TP
Witam !
Ciekaw jestem czy ktoś o tym słyszał. Jak wiadomo Telekomunikacja Polska wycofała ze swojego cennika abonament standardowy od 1 kwietnia. Ale z tego co mi wiadomo, dla tych co go mają ( a ma go chyba większość), będą oni mogli nadal z niego korzystać ***8211; tylko Ci nowi abonenci, albo zmieniający umowę, nie będą go mogli wybrać. A dzisiaj zadzwoniła Pani z TP ***8211; z pytaniem, czy może przybyć przedstawiciel, żeby przedstawić abonamenty, bo standardowy jest wycofywany. Na moją sugestię, że Ci którzy go mają, nie będą musieli go zmieniać (chyba, że zechcą), odpowiedziała, że nie ***8211; i wkrótce wszyscy będą musieli wybrać inny. Piszę o tym, bo ciekaw jestem, czy ktoś to słyszał. Jeśli to nieprawda, to podejrzewam, że do nas akurat zadzwoniła, bo mamy umowę z Tele2 ***8211; i chcą podstępem nas odzyskać. Piszę też o tym, bowiem ja (ale nie tylko ja) uważam, że te nowe abonamenty z naliczaniem sekundowym w TP nie są korzystne ***8211; bowiem jest tam ta opłata za rozpoczęcie rozmowy ***8211; chyba 20 gr ***8211; i zazwyczaj w porównaniu do naliczania impulsowego wychodzi drożej ***8211; wiem, bo moja ciocia ma abonament z naliczaniem sekundowym i sama przyznała, jak przeanalizowała billing, że te rozmowy w systemie sekundowym wychodzą drożej. Ciekaw więc jestem, czy ktoś się z tym spotkał itd. Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Z tego co ja wiem, to nie trzeba przechodzic na inny abo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Do mnie ostatnio dzwonili z propozycją zmiany planu na jakiś za 50 zł - jest w tym wliczone 60 min.
Zgodziłem sie. Ze stacjonarki i tak praktycznie nie korzystam...ale musi być bo jestem skazany na TP ![]() btw: wczesniej dzwoniłem do nich i pytałem się czy można zmienić plan na niższy. W odpowiedzi otrzymałem, że nie "bo korzysta pan z SDI" ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Oczywiście jak się bardzo mało rozmawia to się to nawet opłaca (chociaż ponad 7 zł drożej ), masz co prawda niby godzinę gratis, ale tak naprawdę, tę godzinę sobie już wykupiłeś. Oczywiście Ci którzy będą na nowo podpisywać umowę, nie będą mieli wyjścia - dla nich to będzie najlepsza oferta (abonament sekundowy niby tańszy, ale bez tej godziny za niby darmo, a ten najtańszy socjalny odpada - bo prawie wszystko kosztuje x2) Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Cytat:
Co do naliczania sekundowego to sei zgadza, oplaca sie rozmawiac albo bardzo krotko czyli do 30 sek, albo dlugo czyli powyzej 3 minut. Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez rembrant : 10.05.2005 o godz. 23:07 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
wiem coś o tym bo miałem z nimi troche kłopotu przy rozwiązywaniu umowy z Neostrady - naszczeście w telepunkcie jest juz troche lepsza obsługa i tam wszystko sie dowiedziałem i załatwiłem sparwe na miejscu. wiec lepiej idz gdzies do najblizeszego telepunktu i sie popytaj co i jak bo na tej BlueLine to wprowadzaja celowo ludzi w błąd
![]() |
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do mnie jeszcze nikt nie dzwonił, ale nawet jak zadzwoni, to i tak nie będziemy nic zmieniać. Już wystarczy, że płacę miesięcznie 120 złotych za NEO i ponad 40 za samo posiadanie telefonu. Ponad 160 za coś, co powinno kosztować 10 - 30. Nie podejrzewam, żebym tak od razu chciał zmieniać abonament na wyższy, nawet tylko o 7 złotych.
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
Witam !
Dzięki za dotychczasowe wypowiedzi ! Może to i racja z wiedzą tych Pań z Infolinii. A jako ciekawostkę o informacji w TP, to mogę podać, że mojemu Wujowi kończyła się umowa na Neostradę i akurat jechał do sanatorium - wysłał wiec do nich mail'a z pytaniem, czy musi wcześniej coś podpisać. I co mu odpowiedzieli - w taki zakręcony sposób, że nic nie musi robić itd., ale przecież wiadomo, że jak się nie podpisze aneksu miesiąc wcześniej to przechodzi na wyższą opłatę. Oczywiście po tym, jak Wuja uprzedziłem, że mu wzrośnie opłata to poszedł do Telepunktu i okazało się, że oczywiście miałem rację ! I jeszcze moje prywatne zdanie o tych ich telepunktach - nie jak jak to były Biura obsługi - ja miałem do mojego 200 m, była wygoda tzn. siadałeś na normalnym krześle, a teraz mam 2 km i wysokie krzesła jak w barze (albo i gorzej !). I to ma być lepiej ? Pozdrawiam wszystkich ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Niestety - powyższe to chyba prawda ![]() Bo z jednej strony TP niby się przez ostatnie lata rozwinęła - różne abonamenty, Neostrada itd., ale z drugiej strony odsunęła się od ludzi (pracowników ) i klientów - bo ma ich niestety chyba w ...... (przepraszam, że mnie poniosło ![]() Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|