![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#871 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#872 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Też dzisiaj w Lidlu widziałem przecenę o jeden grosz.. Nie wiem, czy oni już mają ludzi za całkowitych idiotów, którzy patrzą tylko na napis Promocja, czy mają nadzieję, że jakaś telewizja o tym wspomni i zrobi im darmową reklamę (bo to mimo wszystko reklama).
![]() |
#873 |
the one
CDRinfo VIP
Licznik kroków z radiem
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...rokow_z_radiem Ciekawe jakiej jakości, bo te rzeczy generalnie są drogie (powyżej 100 zł.).
![]() |
#874 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
radio z tego co widac to se mozna o kant d rozbic - nie pokazuje czestotliwosci, to taki najtanszy cus dodawany za free do wszystkiego - wlaczas i on sam szuka czestotliwosci, jak ci sie nie podoba to mozesz kliknac dalej i nic wiecej nie mozesz ustawic (ba - nawet nie mozesz wrocic do poprzedniej stacji - treci przycisk to reset czy zaczyna od poczatku)
generalnie radio jest do niczego na bank a licznik krokow? te rzeczy nie sa drogie (pozywej 100pln? chyba od Nike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
the one
CDRinfo VIP
Akurat radio mnie nie interesuje tylko własnie ten krokomierz. Z tego, co widziałem, to te elektroniczne są drogie. Ale też nie oglądałem ich dokładniej więc nie wiem, czy nie mają jakiś dodatkowych funkcji.
![]() |
#876 |
Author
Zlotowicz
to sa tanie jak barszcz zabawki
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=krokomierz ze szczegolnym podkresleniem slowa zabawki sa tez drozsze - Gramin, Nike, Samsung, Polar, Timex - to nadal sa zabawki, a za ich cene mozna dostac GPS sportowy, ale to tak na boku jak chcesz sobie liczyc kroki (kroki - nie dystans - zabawkowosc polega na praktycznym braku przelozenia!) to kazdy, najtanszy nawet, sie nada |
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
the one
CDRinfo VIP
hmm.. ciekawe
Swego czasu patrzyłem na podobne urządzenia (ale z pewnością bardzej 'firmowe') i to naprawdę kosztowało po kilkaset złotych. A nie przypominam sobie, żeby był tam wbudowany GPS. W każdym razie to nie dla mnie, ale dla kumpla, który trochę biega i chciał z ciekawości zmierzyć dystans. Podpowiedziałem mu wtedy coś takiego myśląc, że do czegoś się to nadaje (ale patrząc na cenę 200-300 złotych nie.. 10...). Ale jeśli można to dostać już od 10 złotych to rzeczywiście raczej nie ma sobie czym zawracać głowy. Pozostaje jakiś GPS.
![]() |
#878 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Jak takie cuda mierzą te kroki?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na uderzenie, neistety niedokladne to jest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Author
Zlotowicz
Cytat:
krokomierz to gadzet - mozna sobie z ciekawosci sprawdzic ile krokow robisz i nic wiecej praktycznych zastosowan brak - ani predkosci ani dystansu nie zmierzy (nawet, jak ma taka funckje z kalibracja), bo blad pomiaru jest absolutnie nieprzewidywalny, zmienny w czasie i moze byc gigantyczny przez to edit: a propos biegania - krokomierz liczy kroki, przewaznie ma tez opcje liczenia kroko w jednostce czasu dzieki kalibracji (ktora wykonujesz po zakupie - przechodzis znany dystans a krokomierz wie ile to krokow, wiec zapamietuje sobie jego dlugosc) teoretycznie mozesz mierzyc predkosc i dystans praktycznie: - dlugosc kroku zmienia sie w zaleznosci od zmeczenia, obciazenia, pogody, obuwia, ubrania... - dlugosc kroku zmienia sie z predkoscia i oddechem (ile krokow na jeden oddech) - dlugosc kroku zmienia sie z dystansem - dlugosc kroku zmienia sie w zaleznosci od stopnia pochylenia podloza (pod gore, z gory, pod jakim kontem) - dlugosc kroku zmienia sie w zaleznosci od podloza (piach, nierowne skaly, korzenie w lesie, asfalt) czyli taki pomiar jest do niczego krokomierz ma jednak pewna przewage nad gpsem - mierzy kroki zawsze, nawet w piwnicach czy inncyh zamknietych pomieszczeanich, gdzie pomiar gps nie jest mozliwy jezeli bedziesz zdecydowany na zakup gps to radze tez dopytac na forach fachowych - roznice jakosci roznych modeli sa gigantyczne
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 29.06.2009 o godz. 13:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no właśnie miałem sie spytać po co takie coś komukolwiek, skoro tak naprawde to nic nie daje. Złamanego grosza bym za krokomierz nie dał
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Author
Zlotowicz
jak juz pisalem - mature zdalem
od tego czasu mam w powazaniu ortografie ![]() edit: jedyne co jest wazne imho, to poprawnosc jezyka a jakby ktos nie wierzyl, ze wsrod kryteriow poprawnosci jezyka NIE MA ortografii, to prosze: http://leksykony.interia.pl/haslo?hid=187389
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 29.06.2009 o godz. 14:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Author
Zlotowicz
![]() zastosowanie w tym miejscu przecinka jest niezgodne z zasadmi polskiej interpunkcji wiec... jak to bylo... "niech pierwszy zuci kamieniem" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Mam jutro kupić: Toshiba SD-R5372B albo Liteon 1653 albo NEC 3500. Pomużcie ! | marianb | Napędy optyczne DVD | 4 | 11.12.2004 18:04 |
Polska muzyka Rockowa - na jutro | kizio | Off topic | 6 | 16.11.2004 20:42 |
Informacje na temat SLD, na jutro! | _Neoo_ | Off topic | 2 | 27.01.2004 09:29 |
szukam cover'a do płyty Łzy - Nie czekaj na jutro | kizio | Off topic | 0 | 18.06.2003 16:25 |
Pilnie potrzebne rozwiązania tych zadań (na jutro) | lipek16 | Off topic | 2 | 03.06.2003 20:12 |