Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jutro w Lidlu/Aldim/Biedronce... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jutro-lidlu-aldim-biedronce-72478/)

grzeniu 23.02.2023 13:13

Fakt, nie miałem o tym pojęcia. Za to teraz już wiem kto kręci lody na tym masełku :rotfl:

ArnoldBoczek 23.02.2023 13:35

Przed chwilą otwieram najciszej jak potrafię puszkę tuńczyka z Lidla, podnoszę wzrok znad wieczka, no i widzę dwa czarne sierściuchy, które od razu zaczęły miauczeć. Już sobie pojadłem. :rotfl:

grzeniu 23.02.2023 13:50

Trza ci pinczera! :haha:

siwymariusz 23.02.2023 16:32

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1459236)
Trza ci pinczera! :haha:

Albo nawet dwa , bo jeden może nie dać rady :haha:

SEBAW 24.02.2023 06:54

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1459230)
Ja już widziałem coś z napisem 'masło' za 2,99.
Naprawdę myślicie, że kupujecie masło? To policzcie sobie pi razy drzwi - cena mleka w skupie ok 2zł/l przy 4% tłuszczu... dalej jest już prosto.

Kilka tygodni temu zakupiłem masło w promocji (nazwy nie podam) w ilości 3 sztuk, taki limit. Po otwarciu kolor blady, zapachu brak, a w smaku papier. :ysz:

- Deckard - 24.02.2023 08:28

Cytat:

Napisany przez SEBAW (Post 1459252)
Po otwarciu kolor blady, zapachu brak, a w smaku papier. :ysz:

Czyli kolor prawidłowy, co do zapachu to spodziewałeś się zapachu wsi za 3 zł ?

Wiadomo powinien być mleczny , ale teraz te masełka za 3zł to już nie masełka niestety. No ale jak jest w marketach po 3zł to ludzie się zabijają o nie tłumacząc sobie w jakim wspaniałym kraju żyjemy .

Jeśli na przygotowanie kostki masła trzeba zużyć 4l śmietany to dlaczego masło ma kosztować 3zł :>

Ze swojej strony polecam masło klarowane :spoko:

misiozol 24.02.2023 11:48

Maslo prawdziwe w sklepie w irl bez soli ~1.89e za 200g, ide do polskiego sklepu 3.89e za 200g lol2

ArnoldBoczek 24.02.2023 12:04

Jadłem dzisiaj takie biedronkowe, normalne 82%, nawet smak i zapach miało. Takie podłe, to najczęściej mrożone miesiącami.

siwymariusz 24.02.2023 15:31

No jak ze wszystkim, także z masłem są lepsze i gorsze mimo zapewnienia że mają 82% tłuszczu.

KaiQ 24.02.2023 21:57

Panowie... wychowałem się na wsi czego się nie wstydzę. Taka prawda że wiele prac widziałem i moje dzieci już tego ani nie przeżyją ani nie zrozumieją.
Kolor masła uzależniony jest od pory roku w którym "zbierane" było mleko. W miesiącach letnich gdzie krówki pasą się więcej zieleninką kolor jest bardziej żółto-pomarańczowy, na zimę gdzie pasza/siano jest bardziej ubogie kolor jest bardziej blady a masło twardsze.
Najgorsze masło czy też mleko jest z wiosny z okresu przejściowego gdzie krowy pierwszy raz się pasą (jak dobrze pamiętam).

ale... najstarsze przekupy robiące wiejskie masełko a sprzedające na targu potrafiły w procesie płukania masła z maślanki i odcedzania, robić to nie w czystej wodzie, a w takiej z naturalnym sokiem z marchwi. Oczywiście wszystko zdrowe, niby sama pomarańczowa woda, ale i masełko bardziej atrakcyjne wizualnie ^^

.... i teraz zginę jak Bruce Lee za zdradzenie tajemnic Shaolin :ph34r:

misiozol 24.02.2023 22:39

Eee... tam co to za tajemnice mialem tez babcie na wiosce, wszystkie voodoo czary mary i hokus pokus sa mi tez znane :P

ArnoldBoczek 25.02.2023 04:15

Na śniadanie dostaniemy kostkę masła na 50 osób i starczy, bo będzie twarda jak kamień. :szczerb:

misiozol 25.02.2023 11:25

Bedzie trzeba ja trzec na tarce lol2

grzeniu 25.02.2023 13:47

Zawsze może języczkiem :haha:

ArnoldBoczek 26.02.2023 21:27

Nie ma się co śmiać, to jest serialowa produkcja z przekroczonym budżetem, produkcja oszczędza na wszystkim, tylko nie na tym co sami zarobią. I tak śniadania się poprawiły, bo bywało, że wędlina była przez pierwsze 20 minut. :szczerb: Ale ponieważ niektórych odtwórców przywożą później, to znudziły im się jajcówy i sadzone z jajek walących fermą, oraz tekturowe kiełbaski przypominające zapachem irlandzkie... :rzygi: Były protesty, teraz wędlina utrzymuje się przez co najmniej godzinę. :D


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.