![]() |
Fakt, nie miałem o tym pojęcia. Za to teraz już wiem kto kręci lody na tym masełku :rotfl:
|
Przed chwilą otwieram najciszej jak potrafię puszkę tuńczyka z Lidla, podnoszę wzrok znad wieczka, no i widzę dwa czarne sierściuchy, które od razu zaczęły miauczeć. Już sobie pojadłem. :rotfl:
|
Trza ci pinczera! :haha:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiadomo powinien być mleczny , ale teraz te masełka za 3zł to już nie masełka niestety. No ale jak jest w marketach po 3zł to ludzie się zabijają o nie tłumacząc sobie w jakim wspaniałym kraju żyjemy . Jeśli na przygotowanie kostki masła trzeba zużyć 4l śmietany to dlaczego masło ma kosztować 3zł :> Ze swojej strony polecam masło klarowane :spoko: |
Maslo prawdziwe w sklepie w irl bez soli ~1.89e za 200g, ide do polskiego sklepu 3.89e za 200g lol2
|
Jadłem dzisiaj takie biedronkowe, normalne 82%, nawet smak i zapach miało. Takie podłe, to najczęściej mrożone miesiącami.
|
No jak ze wszystkim, także z masłem są lepsze i gorsze mimo zapewnienia że mają 82% tłuszczu.
|
Panowie... wychowałem się na wsi czego się nie wstydzę. Taka prawda że wiele prac widziałem i moje dzieci już tego ani nie przeżyją ani nie zrozumieją.
Kolor masła uzależniony jest od pory roku w którym "zbierane" było mleko. W miesiącach letnich gdzie krówki pasą się więcej zieleninką kolor jest bardziej żółto-pomarańczowy, na zimę gdzie pasza/siano jest bardziej ubogie kolor jest bardziej blady a masło twardsze. Najgorsze masło czy też mleko jest z wiosny z okresu przejściowego gdzie krowy pierwszy raz się pasą (jak dobrze pamiętam). ale... najstarsze przekupy robiące wiejskie masełko a sprzedające na targu potrafiły w procesie płukania masła z maślanki i odcedzania, robić to nie w czystej wodzie, a w takiej z naturalnym sokiem z marchwi. Oczywiście wszystko zdrowe, niby sama pomarańczowa woda, ale i masełko bardziej atrakcyjne wizualnie ^^ .... i teraz zginę jak Bruce Lee za zdradzenie tajemnic Shaolin :ph34r: |
Eee... tam co to za tajemnice mialem tez babcie na wiosce, wszystkie voodoo czary mary i hokus pokus sa mi tez znane :P
|
Na śniadanie dostaniemy kostkę masła na 50 osób i starczy, bo będzie twarda jak kamień. :szczerb:
|
Bedzie trzeba ja trzec na tarce lol2
|
Zawsze może języczkiem :haha:
|
Nie ma się co śmiać, to jest serialowa produkcja z przekroczonym budżetem, produkcja oszczędza na wszystkim, tylko nie na tym co sami zarobią. I tak śniadania się poprawiły, bo bywało, że wędlina była przez pierwsze 20 minut. :szczerb: Ale ponieważ niektórych odtwórców przywożą później, to znudziły im się jajcówy i sadzone z jajek walących fermą, oraz tekturowe kiełbaski przypominające zapachem irlandzkie... :rzygi: Były protesty, teraz wędlina utrzymuje się przez co najmniej godzinę. :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58. |