Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.12.2008, 09:18   #1
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag Podgląd Wiadomości
Jest taki przycisk - wczoraj próbowałem - bez oczekiwanego rezultatu

Dzisiaj rano wstaję, zerkam na stację - jeeesssttt!
W nocy stacja złapała sygnał i teraz pokazuje trzy "kreski" - sygnał na max, czas automatycznie ustawił się na poprawny, wczoraj miałem w przedziale - brak -> b.słaby.

A można wiedzieć w jakiej dzielnicy mieszkasz
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.12.2008, 21:10   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Spróbuj go rozstroić i poczekaj, może złapie po czasie.
Stary 08.12.2008, 21:21   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czasem trzeba ładnych kilka minut poczekać - tak jest w mojej lidlowej stacji, ale ktoś tu już oddawał stację pogodową, przez to, że nie łapała czasu z Frankfurtu...
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2008, 21:31   #4
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
W instrukcji stoi napisane, że stacja powinna "złapać" sygnał w ok. 10min.
Oczywiście, są wymienione różnego rodzaju utrudnienia w odbiorze - wysoka zabudowa, trakcja elektryczna itp.
Powiem szczerze, fajnie by było... ale nie będę oddawał stacji z powodu zegara.
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2008, 21:33   #5
grzeniu
XV1100

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Właśnie słyszałęm takie teorie od zegarmistrzów, że DCF nie "trzyma" zegara cały czas, a tylko co jakiś czas koryguje. Zegarek podobno chodzi sam.
Byłem zdziwiony tym, co usłyszałem i nie wiem do końca czy to prawda.

PS Melag - ja bym oddał, albo wymienił na inny egzemplarz. Z jakiej racji ma ci to nie działać a ty się na to godzić?

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 08.12.2008 o godz. 21:37
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2008, 21:37   #6
melag
MiniDisc
Zlotowicz

melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Włączam funkcję DCF i co ? Sama powinna ustawić mi czas ? A strefy czasowe ?
Może sygnał DCF koryguje tylko minuty i sekundy
Stary 08.12.2008, 21:42   #7
grzeniu
XV1100

DCF powinna sama ustawić czas, kompletny.
A strefy czasowe może są w opcjach zegara. My czasem nie jesteśmy w tej samej strefie, co Frankfurt?
Stary 08.12.2008, 21:45   #8
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
DCF powinna sama ustawić czas, kompletny.
A strefy czasowe może są w opcjach zegara. My czasem nie jesteśmy w tej samej strefie, co Frankfurt?
W tej samej , ale na przykład UK już nie
Stary 08.12.2008, 21:47   #9
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
We Frankfurcie jest ta sama godzina...dziwne, że w Poznaniu nie łapie...w innej strefie czasowej trzeba pewnie samą godzinę przestawić...
Stary 08.12.2008, 22:26   #10
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
eh, automatyzacja
np Windows 6.0 ma opcje synchro czasu i strefy po gps
oczywiscie funkcja dziala wadliwie, zaleznie od aparatu
wiec mi uparcie przestawial na prage, ktora zdecydowanie nie jest w tej samej strefie co londyn - problem ustal po aktualizacji windy do 6.1

podaje tylko przyklad z zupelnie innych urzadzen - uwaga na taka automatyke, bo mozna sie przejechac

swoja droga w pracy mam zeger z automatycznym synchro na anteny radiowe - pokazuje o minute, dwie inny czas niz moj fon z synchro na gps, a ten pokazuje to samo co moj zegarek tez z synchro na gps i kto ma racje a te oba to samo co moj lapek z synchro na serwer czasu z usa...

edit:
a jakie jaja byly, jak przez pare dni ww. zegar nie dzialal prawidlowo - wszyscy sie nacinali

fakt faktem wole przynajmniej jeden zegarek miec, na ktorym sam ustawiam wszystko - tak na wszelki wypadek

i tym koncze mojego OT

Ostatnio zmieniany przez nimal : 08.12.2008 o godz. 22:31
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2008, 00:08   #11
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Powinien być przycisk wymuszający synchronizację - u mnie takowy jest.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2008, 11:13   #12
MarekG91
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.12.2008
MarekG91 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmm zakłocenia dla tego zegara mogą powodować: gęsta zabudowa czy kawałki metalu, a już zabójczy jest TV czy komputer (promieniowanie elektromagnetyczne), pozatym ta stacja powinna być ustawiona pod kątem 90 stopni do nadajnika we frankfurcie.

Ja chciałem ostatnio kupić tą stację pogodową z lidla, poszedłem, łaziłem z 15 minut po lidlu w Jarosławiu, ale nie było, ktoś z obsługi powiedział że będzie za tydzień, ale za 200 zł., to ja dziękuję. W sumie to może dobrze że nie kupiłem, poszukam w internecie czegoś lepszego. Al;e mam jeszcze takie jedno pytanie do tych co kupili tą stację: Jaki zakres pomiaru temperatury na zewnątrz ma czujnik? Bo ja jak szukałem na allegro to przeważnie od -20 do +60, a wiadomo, że u nas potrafi być dużo zimniej (dwa lata temu było -31)
MarekG91 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2008, 20:22   #13
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Aldikowa ma zakres -25 do +60, lidlowa - nie wiem.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2008, 20:32   #14
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ja mam lidlową, nie jest napisany zakres działania ani na opakowaniu, ani w instrukcji, ani na obudowie. Na stronie producenta lidlowych stacji http://inter-quartz.de/ też nic nie ma.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2008, 21:23   #15
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

jak jest poniżej -20 to się trzeba ratować, a nie temperaturę odczytywać

a na poważnie, to jakie baterie w bezprzewodowej to zniosą?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: