![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czasem trzeba ładnych kilka minut poczekać - tak jest w mojej lidlowej stacji, ale ktoś tu już oddawał stację pogodową, przez to, że nie łapała czasu z Frankfurtu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
W instrukcji stoi napisane, że stacja powinna "złapać" sygnał w ok. 10min.
Oczywiście, są wymienione różnego rodzaju utrudnienia w odbiorze - wysoka zabudowa, trakcja elektryczna itp. Powiem szczerze, fajnie by było... ale nie będę oddawał stacji z powodu zegara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Właśnie słyszałęm takie teorie od zegarmistrzów, że DCF nie "trzyma" zegara cały czas, a tylko co jakiś czas koryguje. Zegarek podobno chodzi sam.
Byłem zdziwiony tym, co usłyszałem i nie wiem do końca czy to prawda. PS Melag - ja bym oddał, albo wymienił na inny egzemplarz. Z jakiej racji ma ci to nie działać a ty się na to godzić? Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 08.12.2008 o godz. 21:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MiniDisc
Zlotowicz
Włączam funkcję DCF i co ? Sama powinna ustawić mi czas ? A strefy czasowe ?
![]() Może sygnał DCF koryguje tylko minuty i sekundy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MiniDisc
Zlotowicz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
We Frankfurcie jest ta sama godzina...dziwne, że w Poznaniu nie łapie...w innej strefie czasowej trzeba pewnie samą godzinę przestawić...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
eh, automatyzacja
np Windows 6.0 ma opcje synchro czasu i strefy po gps oczywiscie funkcja dziala wadliwie, zaleznie od aparatu wiec mi uparcie przestawial na prage, ktora zdecydowanie nie jest w tej samej strefie co londyn - problem ustal po aktualizacji windy do 6.1 podaje tylko przyklad z zupelnie innych urzadzen - uwaga na taka automatyke, bo mozna sie przejechac ![]() swoja droga w pracy mam zeger z automatycznym synchro na anteny radiowe - pokazuje o minute, dwie inny czas niz moj fon z synchro na gps, a ten pokazuje to samo co moj zegarek tez z synchro na gps ![]() ![]() edit: a jakie jaja byly, jak przez pare dni ww. zegar nie dzialal prawidlowo - wszyscy sie nacinali ![]() fakt faktem wole przynajmniej jeden zegarek miec, na ktorym sam ustawiam wszystko - tak na wszelki wypadek i tym koncze mojego OT ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 08.12.2008 o godz. 22:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Powinien być przycisk wymuszający synchronizację - u mnie takowy jest.
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2008
![]() |
Hmm zakłocenia dla tego zegara mogą powodować: gęsta zabudowa czy kawałki metalu, a już zabójczy jest TV czy komputer (promieniowanie elektromagnetyczne), pozatym ta stacja powinna być ustawiona pod kątem 90 stopni do nadajnika we frankfurcie.
Ja chciałem ostatnio kupić tą stację pogodową z lidla, poszedłem, łaziłem z 15 minut po lidlu w Jarosławiu, ale nie było, ktoś z obsługi powiedział że będzie za tydzień, ale za 200 zł., to ja dziękuję. W sumie to może dobrze że nie kupiłem, poszukam w internecie czegoś lepszego. Al;e mam jeszcze takie jedno pytanie do tych co kupili tą stację: Jaki zakres pomiaru temperatury na zewnątrz ma czujnik? Bo ja jak szukałem na allegro to przeważnie od -20 do +60, a wiadomo, że u nas potrafi być dużo zimniej (dwa lata temu było -31) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Aldikowa ma zakres -25 do +60, lidlowa - nie wiem.
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam lidlową, nie jest napisany zakres działania ani na opakowaniu, ani w instrukcji, ani na obudowie. Na stronie producenta lidlowych stacji http://inter-quartz.de/ też nic nie ma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
jak jest poniżej -20 to się trzeba ratować, a nie temperaturę odczytywać
![]() a na poważnie, to jakie baterie w bezprzewodowej to zniosą? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Mam jutro kupić: Toshiba SD-R5372B albo Liteon 1653 albo NEC 3500. Pomużcie ! | marianb | Napędy optyczne DVD | 4 | 11.12.2004 18:04 |
Polska muzyka Rockowa - na jutro | kizio | Off topic | 6 | 16.11.2004 20:42 |
Informacje na temat SLD, na jutro! | _Neoo_ | Off topic | 2 | 27.01.2004 09:29 |
szukam cover'a do płyty Łzy - Nie czekaj na jutro | kizio | Off topic | 0 | 18.06.2003 16:25 |
Pilnie potrzebne rozwiązania tych zadań (na jutro) | lipek16 | Off topic | 2 | 03.06.2003 20:12 |