Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.01.2009, 21:25   #1
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin Podgląd Wiadomości
...w Aldim mają dobre półwytrawne wino czerwone za 8.99 zł oraz sery pleśniowe i tyle tam można kupić, bo reszta tych produktów to jakieś substytuty prawdziwych towarów...
Dobre mają jeszcze pistacje, 200g za 6zł z hakiem robione przez Felixa.
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.01.2009, 15:52   #2
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
do paznokci
ale tylko dla odważnych zboków
Stary 15.01.2009, 00:42   #3
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie mają tam nadającego się do picia piwa - to jedno.
Usiłowanie zdania butelek, nawet gdy chciałem na wymianę, to jakaś urągajaca ludzkiej godności czynność, nie mieszcząca się w ich pałach - to drugie.
A obsługa, to jakieś nadęte stwory, którym bezczelnie zawracam dupę i próbuję zakłócić spokój - to trzecie!
Tak jest w "moim" lidlu.

I wystarczy

Moja noga tam raczej już nigdy nie postanie. Nie będę się narzucał.
Stary 15.01.2009, 08:36   #4
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
[...]
Moja noga tam raczej już nigdy nie postanie. Nie będę się narzucał.
Nie ma co się obrażać. Ty nie patrz na obsługę, tylko na korzystne ceny i na jakieś fajne rzeczy, które można tam kupić
Mnie obsługa może wkurzać ale mam to gdzieś...
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2009, 09:20   #5
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
Nie ma co się obrażać. Ty nie patrz na obsługę, tylko na korzystne ceny i na jakieś fajne rzeczy, które można tam kupić
Mnie obsługa może wkurzać ale mam to gdzieś...
Problem tylko taki ze tam nie ma korzystnych cen... (pomijając już fatalna faktycznie obsługę, ja mam wrażenie ze pracownicy rekrutowani są tam z najniższej grupy społecznej - znaczy tym się najmniej płaci).

Tak jak pisałem wcześniej ceny chińskiej elektroniki (TV, komputery, odkurzacze i tp.) zarówno w Lidlu jak i w Aldim są z kosmosu, stoi to długimi miesiącami za szybą a zainteresowania nie widzę, nawet cena nie opada, a sprzęt się starzeje, bo jasna sprawa ze podobne produkty po prostu można dostać w mediach czy innym podobnym sklepie dużo taniej... Przecież chyba nikt nie kupi Mediona vs. LG... chyba że desperat, albo mało zorientowany... Te ich promocje z damską bielizną (Lidl) czy tandetnymi chińskimi świetlówkami kompaktowymi (Aldi) przyprawiły mnie ostatnio o dobry humor...

W Aldim kupuje zazwyczaj śmietanę, ser pleśniowy, mrożonki, ryz, mleko i inny nabiał bo tam jest naprawdę tanio, Lidl przestał być dla mnie jakiś atrakcyjny czy tani i nie chodzę tam już wogole... za to częściej wpadam do Biedronki bo to jest duża cenowa konkurencja do tych w/w dyskontów... zazwyczaj jednak najczęściej bywam w Kauflandzie, Tesco i Auchanie... tam widzę znacznie więcej ciekawych propozycji niż te w Lidlu i Aldim... no i towar normalny jest...
Stary 15.01.2009, 09:33   #6
romanesco
Guru

romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Problem tylko taki ze tam nie ma korzystnych cen...
Wydaje mi się, że zbyt uogólniasz problem. Dać za taki pilot uniwersalny 30 złociszy, to nie jest dużo a pilot możliwości duże ma. Kiedyś byłem w sklepie "nie dla idiotów" i też mieli uniwersalne piloty: duże jak cegła, bez wyświetlacza i nie z takimi opcjami, jak ten z Lidla no i droższe. Kupiłem również w Lidlu tester do baterii za 20 zł., też fajna rzecz. Tak, że ceny nie są wygórowane, nie dotyczy to rzecz jasna wszystkich towarów, ale ogólnie uważam, że źle nie jest i można czasem coś ciekawego za taniochę kupić.

Ostatnio zmieniany przez romanesco : 15.01.2009 o godz. 09:49
Stary 15.01.2009, 01:27   #7
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
tja, a najbardziej lubie jak kasjerka nie czekajac az spakujesz wszystkie zakupy do reklamowki, podrzuca ci juz zakupy nastepnego klienta. Biala goraczka mnie wtedy lapie.
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2009, 11:55   #8
Ormianin
Komandor

Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ależ ja wcale nie neguje ze nie można w tych niemieckich dyskontach na coś ciekawego trafić... uważam nawet ze w Biedronce można trafić na ciekawe tanie rzeczy, a jeszcze częściej trafić można w Auchanie, Tesco i Kauflandzie (a tam jest większy wybór)... Oczywiście wszystko zależy czy są te inne sklepy blisko i można mieć porównanie co tam jest, bo nie tylko istnieje Lidl czy Aldi, np. moi teściowie biorą tylko porównanie z Biedronki i chwalą tamtejszy towar, problem z tym ze nic innego w ich miasteczku już nie ma, wiec nigdzie indziej raczej nie chodzą...

Poza tym jest takie powiedzenie "kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje"... i dlatego powstrzymuje się ostatnio z kupowaniem takich tanich bubli, po prostu z własnego doświadczenia wiem ze nie ma co... większość tej tandety i tak potem wyrzucam... chociaż w jednym przypadku pilota uniwersalnego kupiłem kiedyś w takim sklepie "wszystko za 5 zł" - tania chińszczyzna ale się do dziś trzyma

Inna sprawa kaloszy to taka ze ni jak ma się prawdziwy niemiecki Aldi w "Dojczlandzie" do polskiego odpowiednika... niestety to jakby dwa rożne sklepy z rożnym towarem i innymi cenami, w niemieckim Aldi w Niemczech jest dużo taniej i są zupełnie inne towary, ostrożnie napiszę że niestety ale lepszej jakości
Stary 15.01.2009, 12:25   #9
romanesco
Guru

Cytat:
[...]
Inna sprawa kaloszy to taka ze ni jak ma się prawdziwy niemiecki Aldi w "Dojczlandzie" do polskiego odpowiednika... niestety to jakby dwa rożne sklepy z rożnym towarem i innymi cenami, w niemieckim Aldi w Niemczech jest dużo taniej i są zupełnie inne towary, ostrożnie napiszę że niestety ale lepszej jakości
I tu przyznam Ci rację. Jak nieraz "wchodzę" na strony niemieckiego Aldiego czy Lidla, albo też irlandzkich ich odpowiedników, to też stwierdzam że asortyment jest w wiekszości inny. Niektóre towary u nas też się pojawiają ale np. z dwu-, trzytygodniowym opóźnieniem w stosunku do np. Niemiec. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że ok. 70% asortymentu jest inne, niż u nas. Niby ta sama sieć, a towary różne. To chyba tak, jak u nas np. w Media Markt. W Poznaniu są dwa sklepy tej sieci ale niektórych towarów, które są w jednym, to nie ma ich w drugim. Kiedyś uciąłem sobie pogawędkę ze sprzedawcą, który powiedział mi, że każdy market ma swoje własne zaopatrzenie i dany manager zamawia towar tam, gdzie uda mu się zawrzeć umowy. Oczywiście gro towarów się powtarza (sprzęt RTV i AGD, kompy, aparaty, itp.) ale niektóre drobniejsze rzeczy, np. z akcesoriów (pudełka, płyny, itp.) mogą być od innych dostawców. Zawsze myślałem, że jest jakiś centralny magazyn ale okazuje się inaczej. Co do jakości, to się nie wypowiem, bo nie mam porównania.

Ostatnio zmieniany przez romanesco : 15.01.2009 o godz. 12:34
Stary 15.01.2009, 13:15   #10
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wszystko zależy od tego czy coś jest dobre i tanie, czy dobre, bo tanie. Np. narzędzi elektrotechnicznych nie kupię tylko dlatego, że są tanie. Dostałem kiedyś wiertarkę udarową w zestawie z wiertłami z takiego marketu. Wiertła nadawały się od razu do wyrzucenia, bo to one piłowały się na ścianie, a nie powstawał w niej otwór. Kupiłem porządne wiertła, wywierciłem może z 10 otworów i padł wiertarka. Nigdy więcej. Nie stać mnie na kupowanie takich tanich rzeczy...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2009, 13:22   #11
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Miałeś pecha.

Co do wierteł to się zgodzę - szczególnie tych do betonu, bo reszta to jeszcze obleci.

Zaś co do wiertarki - to co moja udarówka z lidla przeszła...

Wliczając pracę podczas ulewnego deszczu + raz na deszczu została całą noc.

I co? I nic - działa.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2009, 15:27   #12
Ormianin
Komandor

@joujoujou nie wczytałeś się... bo Lidl w Irlandii ma większą jakość towarów niż w PL, tak samo jak Aldi w Niemczech i polski Aldi to niebo a ziemia... mam kilka produktów kupionych w niemieckim Aldi... ni jak sie maja do polskich odpowiedników... np. proszki i środki czyszczące kupiłem kilka razy w Fuldzie jak tam byłem, w polskim Aldi kupiłem raz czy dwa ale to jakiś ochłap...
Stary 15.01.2009, 15:28   #13
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Za to ty miałeś farta, trafiłeś na dobry egzemplarz....i niech ci służy Podobno czasem się na takie coś trafi.
Niestety statystyki marketowego sprzętu tego typu są kładące. Sam też już to przerobiłęm.

Ludzie najczęściej gubią paragony, albo uznaja, że za takie grosze nie warto gdzieś jeździć i walczyć z reklamacjami. Kupują następne gówno za grosze... No i w to tylko im (marketom) graj.
Jeszcze drobny szczegół - te narzędzie są nienaprawialne, nie ma ani części do nich ani nikt tego nie chce wziąć w ręce.
Stary 15.01.2009, 15:30   #14
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
na Polski rynek to zawsze towar gorszego gatunku, nawet takie gwoździe

łepki mają z dwóch stron

kurde, a może to były jakieś tulejki
Stary 15.01.2009, 15:56   #15
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac Podgląd Wiadomości
[...] nawet takie gwoździe [...]
Głową te gwoździe wbijałeś?

Doskonale zdaję sobie sprawę z jakości lidlowo/aldikowych produktów - trzeba mieć szczęście i trafić na dobry egzemplarz. Sam pecha miałem z odtwarzaczem DVD (fajny był, divxy czytał, napisy .txt, nawet miał dekoder 5.1 jakiś) - padł laser, z łazienkową wagą (2 razy - za każdym razem umierał wyświetlacz).

Polityka reklamacji (przynajmniej w "mojej" części Europy) stosowana w obu sieciach wydatnie temu sprzyja - nie jest wymagane posiadanie paragonu, wystarczy mieć opakowanie - skanują kod i zwracają kasę, bądź wymieniają towar na nowy (tu wybór zależy od klienta i od dostępności towaru).
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: