![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do majsterkowania wystarczy nawet klucz wycięty (z odpowiednio grubej) blachy - przynajmniej na raz.
![]() A tak poza tym, to jest tak, jak Grzeniu prawi.
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Stal z definicji to stop zelaza (lub dodatkowych metali) z weglem (w roznych stosunkach masowych). Gdyby nie wegiel-zelazo by sie pieknie gielo.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj juz wlasnie dotarl
Sparwdz tylko czy w srodku masz wzmocnienia metalowe - boo samo tworzywo szybko sie wyrbi. Samo trzymanie sie kafli jest bardzo mocne ![]() Wiercenie zas wieczorem jak Rycha troche pomecze bo malo cos ostatnio plyt podnosi ![]() 20090605.jpg 20090605(001).jpg 20090605(002).jpg
|
|
|
|
#6 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
No bardzo fajna mysz, ma g-sensor?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że w Lidlu będzie za tydzień fajna rzecz - regulator oświetlenia. Jest jest to, co myślę, to bezskutecznie staram się to od jakiegoś czasu dostać. Kiedyś były w IKEI, teraz nigdzie nie sprzedają:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...ia_elektryczne I przy okazji - co rozumieją tutaj przez 'odbiornik zmierzchowy': http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...zdek_z_pilotem
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Moze zalacza wtedy kiedy sie zrobi ciemno?
|
|
|
#9 |
|
the one
CDRinfo VIP
No właśnie tak myślałem, ale czemu w takim razie 'odbiornik', a nie 'czujnik'?
Ale w sumie.. trudno wymyślić, żeby to mogło być coś innego, więc generalnie fajna rzecz. Zwłaszcza na wyjazdy, kiedy zostawia się w domu/mieszkaniu zapalające automatycznie światło.
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...zdek_z_pilotem
Nie bardzo rozumiem sens działania takich gniazdek. Załóżmy, że podłączamy jedno z nich do gniazdka w scianie a następnie do tego, jakieś urządzenie. I mamy pilota. I co teraz? Pilotem włączamy dopływ prądu do urządzenia? I co to daje? I tak później trzeba urzadzenie włączyć dedykowanym pilotem lub ręcznie. A dopływ prądu - przecież mogę sobie ten dopływ odłączyć np. na listwie zasilającej lub po prostu odłączyć kabel od gniazdka w ścianie. A że ręcznie a nie pilotem? Dla mnie żaden problem. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() W pokoju mam do tego podłączoną lampę solną, fontannę pokojową i wieżę stereo. Dzięki temu siedząc przy biurku mogę sobie jednym kliknięciem włączyć fontannę (podobnie wieczorem kładąc się spać), przy lampie solnej nie muszę mieć na wierzchu włącznika na kablu, który jest długi i schowany za szafką. Natomiast w przypadku wieży oszczędzam prąd, bo przez większą część dnia jest wyłączona (czasami kilka dni z rzędu), więc po prostu odcinam jego dopływ. Urządzenia na czuwaniu też sporo prądu ciągną. Przez jakiś czas miałem to także zamontowane do pompy w akwarium i oświetlenia, ale tu ostatecznie założyłem automatyczne włączniki (czasowe). Generalnie.. może to być naprawdę przydatna sprawa ![]() ---- EDIT W sumie odpowiedź na twoje pytanie jest prosta - przydaje się to do urządzeń, które nie mają pilota, a my byśmy je pilotek obsługiwać chcieli
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
No tak... dla urządzeń nie mających pilota (np. lampa) odłączenie zasilania bez wstawania np. z łóżka - może być. Natomiast dla tych z pilotem (np. wieża) tylko jako odłączenie zasilania, też korzystne. W moim przypadku, jako że mam małe mieszkanie, nie sprawia trudności podejście do urządzenia i wyłączenie go z prądu (w celu oszczędności) np. na noc czy pobyt w pracy, głównym wyłącznikiem na panelu czołowym urządzenia. Pewnie że pilotem wygodniej, ale...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Albo, jak znam lidla, dopiero po zmierzchu można używać pilota
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Słabo znasz najwyraźniej.
|
|
|
|
#15 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Możesz sobie w ten sposób zrobić grzejnik czy lampe na pilota.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Mam jutro kupić: Toshiba SD-R5372B albo Liteon 1653 albo NEC 3500. Pomużcie ! | marianb | Napędy optyczne DVD | 4 | 11.12.2004 19:04 |
| Polska muzyka Rockowa - na jutro | kizio | Off topic | 6 | 16.11.2004 21:42 |
| Informacje na temat SLD, na jutro! | _Neoo_ | Off topic | 2 | 27.01.2004 10:29 |
| szukam cover'a do płyty Łzy - Nie czekaj na jutro | kizio | Off topic | 0 | 18.06.2003 16:25 |
| Pilnie potrzebne rozwiązania tych zadań (na jutro) | lipek16 | Off topic | 2 | 03.06.2003 20:12 |