![]() |
Cytat:
Wstydzę się. |
Cytat:
|
Nie molestujesz Ty mnie przypadkiem?
|
Cytat:
|
Kurde...
Niech się zastanowię. ...Zastanowiłem się. Kurde balans. Nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy. Ale to nic. Poniedziałek w końcu się się skończy. Jestem jednak typowym samcem. |
Cytat:
wymysl cos:), a ja poczytam po 14 bedac w pracy:) na razie papapa |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
:szczerb: Albo... |
steków nie lubię, ten drugi przysmak jak najbardziej :taktak: :) :D
|
Cytat:
|
Cytat:
No więc... I tak Cię akceptujemy... A niektórzy nawet lubimy... Ale proszę, nie zrozum tego zbyt dosłownie... :D PS: Nie wstydź się tego kim jesteś i zamanifestuj swoją odmienność - najlepiej na jakimś marszu... I żeby Cię inni zauważyli koniecznie idź w nim nago! Na pewno wśród swoich odnajdziesz swoje drugie, prawdziwe "JA". || |
Cytat:
A jak sie robi steki... moze jakis przepis? |
Prosze bardzo ;p
Stek podany na cieście ziemniaczanym składniki: . 4 steki . sól i czarny ****** . oliwa z oliwek . 125 ml domowego bulionu wołowego . odrobina Whiskey . łyżka stołowa masła ciasto ziemniaczane: . kilogram ziemniaków, obranych i pokrojonych . 2-3 łyżki mikstury mleka i kremówki (1 do 1) . łyżka masła . 2 łyżki posiekanej młodej cebulki . sól i ****** masło ziołowe: 50 g masła zmiksowanego z: - posiekaną cebulką, - szczypiorkiem, - pietruszką, - pokruszonym czosnkiem i sokiem z cytryny. Przyrządzanie: Ciasto ziemniaczane: Włożyć ziemniaki do dużego naczynia, wlać tyle wody, żeby przykryła ziemniaki. Doprawić (osolić, ewentualnie dodać łyżkę Warzywka lub innej przyprawy), doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Następnie osuszyć je i ubić z mlekiem, kremówką i masłem. Dodać cebulkę, doprawić smaku. Podzielić ziemniaki na cztery porcję i uformować spłaszczone kulki. Opruszyć każdą kulkę ciasta odrobiną mąki i obsmażyć na gorącym maśle do złotego koloru z każdej strony. Trzymać w cieple. Przyprawić steki solą, czarnym ******em i naoliwić. Nagrzać rondel i smażyć steki do ulubionego stopnia. Gotowe zdjąć z ognia i trzymać w cieple. Do tłuszczu ze steków, który został w rondlu, dodać trochę ciepłego bulionu wołowego, odrobinę whiskey, łyżkę masła i przyprawić do smaku. Podgrzać, ale nie gotować! Podanie: Umieścić ciepłą kulkę ciasta ziemniaczanego na środku dużego talerza, na wierzchu kulki umieścić stek i na to łyżeczkę masła ziołowego. Wokół "konstrukcji" rozlać sos z rondla. Na samym końcu ozdobić dzieło listkiem pietruszki. Najlepiej to danie przygotowywać we dwoje :) Będziemy mieli pewność, że wszystkie składniki podamy gorące. źródło: www.resturants.pl smacznego :D |
Cytat:
Najprosciej. Bo z tego co wynika z przepisu Okawian89, to czarnego c.r.acka nie dostaniesz nigdzie. |
Panowie czy Wy umiecie gotować???czy tylko dobrze w google szukać??? jeśli tak to do kogo na kurs mogę się zapisać???
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:16. |