![]() |
Cytat:
|
No własnie :D dlatego robie sobie kabelek 8)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak mnie zasponsorujesz to mogę sobie kupić :D:D
|
Nie prościej kupić nagrywarkę zewnętrzną (USB) i po problemie? 8)
|
Nagrywarka to LiteOn 40125s czyli 40x :D Mimo to spróbuje zrobić sam taki kabel (modem zerowy o długości ponad 3m udał się). Jak mówicie że zwykła tasma sie nienadaje to zrobie kabel na wzór skrętki sieciowej - 40 żył po 20 par + ekran. Klipsów ferrytowych nie mam chyba że zdemontuje jakąś cewkę z okrągłym rdzeniem :). Jak myślicie jakich lepiej użyć kabli, jedna zyła w osłonce czy przewód skaldający się z wielu cieniutkich splecionych żył?
|
Cytat:
P.S. ATA-33 w sensie przewodu ATA-33 czyli 40-o zylowego podlaczonego przez przelotke 2.5"<>3.5" (to w kwestii Amigi). |
Cytat:
ATA-33 w Amidze? |
Cytat:
|
on nigdzie nei napisal ze to ma byc ata100
kabel zadziala jesli zrobisz na nim takie ferrytowe klipsy - takei same jak sa w tych odgalezieniach od tasmy - trudno to zrobic w domowych warunkach - daltego radze ci zapomniec - ale zrobic sie to da - w kocnu po cos zrobiono kabel typu skretka (80 zyl to 40 par skreconych kabli sygnalowych - niezle sie to broni przed zakloceniami) |
Nie, ale niczego nie nagrasz.. Doprawdy, zapomnij o 2-metrowym kablu ATA do nagrywarki :-)
|
Ale ja chcę podpiąć nagrywarkę, a kabel odpowiednio zaekranuje i będzie miał około 2m. Tak chyba nagrywarki nie zepsuję.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:45. |