![]() |
wszystko zalezy od tego jak 'czyste' od zaklocen masz srodowisko - te podawane dlugosci sa dla pewengo poziomu szumow - czasem poziom w ktorym pracujesz jest nizszy - ale czesto jest wyzszy (np. wlasne urzadzenia elektryczne w kompie - ktore STRASZNIE sieja...)
miaelm o tym BARDZO ciekawy wyklad na elektrotechnice - w sumie 8 godzin - temat jest BARDZO skomplikowany - specow od zaklocen liczy sie w dziesiatkach w skali kraju... a tych co to rozumieja - na palcach jednej reki |
To jak jest z tymi taśmami? Jak połącze np trzy taśmy ze sobą i zaekranuje to będzie to chodzić?
|
Dziwne bo kabel od dysku ma 70cm (pomiędzy jednym a drugim napedem 20cm) długosci i myslałem że mogą być dłuższe. Cdrom pracuje wolniej niż dysk więc chyba powinien też dać rade pracowac na dłuzszym kablu ale juz sam nie wiem.
|
O ile pamiętam ze szkoły to dla specyfikacji UDMA/33 maksymalna długość przewodu połączeniowego wynosi 46 cm (18``) ... Zaleca się jedynie by długość pomiędzy urządzeniami wynosiła 15cm (6``) .
|
To już gdzieś było: Marin_tp podawał długości. Niestety, nie są one rewelacyjne: chyba 40cm max dla UDMA66 w górę. 8)
|
Kabel IDE
Jakiej długości maksymalnie może być kabel IDE do dysku twardego i napedów cd? Postawiłbym sobie naped na biórku bo niewygodnie mi się jest schylać za każdym razem :D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:21. |