Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.05.2002, 09:33   #1
el kakało
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.03.2002
el kakało w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kapitan Pazur pomocy!!!-moja córka płacze

Witam wszystkich.Coś się stało z Kpitanem Pazurem ulubioną grą mojej 7-letniej córeczki.Przez rok wszystko było w porządku,jakieś 3 tygodnie temu musiałem reinstalować windę(używam 98SE),przy okazji usuwając w/w grę i od tamtej pory ***.Gdy wkładam płytę(orginał)opcja "instaluj" znika i pojawia się "rozpocznij grę".Zachowuje się tak jak gdyby gra była zainstalowana, a nie jest.Skopiowałem ją Clonem,próbując uruchomić ją Deamonem i nic.Szukałem jakichś pozostałości po grze ,ale nic nie znalazłem.Pomóżcie bo Kasia mnie codziennie męczy.Ratujcie mój ojcowski autorytet.Pozdrawiam.
el kakało jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.05.2002, 09:56   #2
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czy przy reinstalacji zostało wszystko skasowane (zwłaszcza rejestr), bo jeśli nie, to mogły w rejestrze pozostać jakieś śmieci. Wtedy z linii poleceń należy odpalić regedit (albo inny program do edycji rejestru), usunąć ewentualne pozostałości, a po tej czynności zamknąć system, uruchomić tryb dos i poleceniami scanreg/opt i scanreg/fix przebudować rejestr. Może to coś pomoże. Powodzenia.
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2002, 10:02   #3
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
napisałeś - reinstalacjia....rozumiem ze przeinstalowałeś winde a nie skasowałeś (sformatowałeś partycje)i zainstalowałeś ponownie od nowa ?..na płycie powinien byc jakiś instalshield który po odpaleniu powinien ominąć menu instalacuyjne i przejsc od razu do instalacji ... no chyba ze nie
obar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2002, 10:56   #4
el kakało
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.03.2002
el kakało w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
obar (29-05-2002 10:02):
napisałeś - reinstalacjia....rozumiem ze przeinstalowałeś winde a nie skasowałeś (sformatowałeś partycje)i zainstalowałeś ponownie od nowa ?..na płycie powinien byc jakiś instalshield który po odpaleniu powinien ominąć menu instalacuyjne i przejsc od razu do instalacji ... no chyba ze nie
Problem polegał na tym, że moja żona która nie ma zielonego pojęcia o komputerze ,pod moją nieobecność tak zamieszała, że winda nie chciała wystartować.Do tej pory nie wiem co zrobiła.Podczas uruchamiania kompa wyskakiwał komunikat ,ża windows nie może zostać załadowany.Więc nie formatowałem dysków,tylko reinstalka.Ale przy okazji za pomocą PartitionMagic zmieniłem wielkość partycji.No i niestety część plików musiałem skasować.Wśród nich także Kapitana.Jak wrócę do domu to poszukam tego instalshield.A w rejestrze jeszcze nigdy nie grzebałem, więc może być ciężko.Dzięki.
el kakało jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2002, 11:43   #5
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mysle, ze nic ci juz nie wyjdzie, bo rejestr jest tak zamieszany, ze ho..ho. Niestety czeka cie chyba instalacja windowsa od nowa wraz ze wszystkimi aplikacjami ( bez formatu dysku, ale tez z instalacja aplikacji piszacych sie bo rejestru)
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2002, 14:54   #6
macgiver
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.05.2002
macgiver w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cze jeśli jeszcze masz ten problem a możesz sie odezwać przez net to gg 1057468 bo moim zdaniem to zrobiłeś nakładke czyli odpaliłeś setup na płytce z windowsem i poszło ,nie chce dopuszczać myśli że coś pokopałes z Partition magickiem ale odezwij sie jeśli chcesz pomocy a jak komp nie działa to pod numer tel (052) 3467433 nie martw sie bedzie ok
macgiver jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: