![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Trochę odkopię temat.
Zamierzam kupic kartę na AGP i juz chciałerm kupić 6600 GT lecz pojawiło się takie coś : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81540661 http://www.gecube.com/products-02.ph...rod_cat_id=141 Czy ktoś może testował jakąś kartę typu ATI 1600 pro na agp ? Wyniki w 3Dmarkach ? |
coś mi się wydaje, że dobry 6600GT będzie szybszy od tego ATI 1600 :)
|
Ilość załączników: 1
Mam prośbę do osób siedzących w temacie, możecie mi powiedzieć który z Radeonów ma obsługę T&L pytam raczej o modele tanie, nie potrzebuję tytana prędkości, ogólnie chodzi o odpalenie gry (Age of Empires III) wstyd by było nie zagrać skoro się wygrało ;) W załączniku znajdziecie jaki mam sprzęt, dzięki za podpowiedzi.
|
Ta gra, wbrew pozorom, ma całkiem spore wymogi co do szybkości karty graficznej no i procka, żeby mieć korzyści z szybszej karty trzeba mocnego procka, a ten athlon 1400 to już do demonów szybkości nie należy ;), tak ogólnie to chyba (na pewno ? ) wszystkie obecnie produkowane radeony mają T&L więc wybór należy do Ciebie :D
|
radeon 9550 128mb 128 bit ok 200zl
|
@demek dzięki
Cytat:
|
Cytat:
W radeonach się nie orientuję ale chyba każdy w miarę nowy powinien to mieć np tani 9550, choć głowy nie dam sobie uciąć. To nVidia opracowała tą technologię transformacji i oświetlenia dlatego wszystkie jej produkty od Geforce256 (pierwszy GF) są zaopatrzone w T&L. Poza tym to bym proponował GF6200, który będzie dużo wydajniejszy od R9550. Obecnie Radeon jedyne jakie ma dobre karty to X800 itp oraz X1800 i X1900... Nawet kupowanie X700Pro jest nieopłacalne gdyż w tym przedziale cenowym jest oferowany lepszy GF6600GT. |
Cytat:
EDIT: No cóż, wystarczyło płytę wsadzić do napędu i dowiedzieć się że nie mam obsługi instrukcji SSE, chyba poczekam trochę zanim coś pociupię |
no ale wez pod uwage ceny tych kart bo nie sadze, ze kolega da 500 za grafe
|
@Piotr34
Jak wspomniałem GF4 ma na 100% T&L bo po raz 1 pierwszy ta technologia pokazała sie w GF1 ;) Szkoda, ze Twój procesor nie obsługuje SSE :blee: Ale wymienisz kiedyś to pograsz :) @Demek oczywiście 500zł trochę dużo, ale zauważ, że paradoksalnie 64bitowy GF6200 wygrywa wydajnościowo z 128bitowym 9550 więc na przyszłość warto dobrze sie zastanowić przed zakupem... A co do wojny, która może zaraz się zacząć jak to 64-bitówka moze być szybsza od 128... więc może byc i na tym poprzestańmy bo szkoda zdrowia żeby to tłumaczyć, chętnych odsyłam do googli - tam się dowiedzą dlaczego. pozdr :piwo: |
Ilość załączników: 2
Najlepiej to kup tą kartę ;) .Cena jest akceptowalna. ||
To Radeon X1900XTX. || Ta karta obsługuje T&L.(chyba) || Gdybyś miał problemy z wydajnością zawsze możesz spiąć dwie. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:20. |