![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Karty, karnety, dokumenty, portfele, pieniądze... Czyli co i gdzie trzymacie? :)
Aktualnie mam jakiś skórzany portfel, który dostałem w prezencie ze dwa lata temu...
Przypomniało mi się, bo właśnie zakładam kolejne konto bankowe i przecież dojdzie kolejna karta VISA, mam już dwie z mBanku, jakieś karty rabatowe do różnych sklepów, karnet na basen, siłownię, prawo jazdy, dowód osobisty, dokumenty od samochodu (dowód rejestracyjny i OC)... i z portfela robi się cegiełka. Jest duży, wszystko mieści, owszem, ale jak takie wypchane po brzegi cudo trzymać w kieszeniach? Ciąży, niewygodne toto i w ogóle... Są jakieś, powiedzmy, etui na same karty? Nosiłbym je sobie osobno, często mam taką sytuację, że nie potrzebuję zabierać gdzieś ze sobą gotówki, a potrzebuję kart/dokumentów, może by to rozdzielić? Jak Wy sobie z tym radzicie? ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taki wielki portfel trzymać za rozporkiem!
![]() Można by mieć maleńki portfelik z przegródkami na karty, dokumenty, ale przeklęty dowód rejestracyjny skutecznie załatwia sprawę odmownie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Te dowody rejestracyjne winny być w innej formie... jak to jest z nimi zagranicą?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Nie wiem dokładnie, w Niemczech jest tak samo źle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Rozmieniasz stówę na piątaki i waży.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Nigdy nie trzymałem dowodu rejestracyjnego w portfelu - za duży i zbyt nie poręczny, a jak jeszcze dojdzie do tego poskładana na sto części karteczka z ubezpieczeniem... Zamiast tego trzymam go w plecaku, który zawsze noszę ze sobą kiedy gdzieś jadę
![]() ![]() W portfelu mam tylko niezbędne dokumenty. Co ciekawe, większość drobnych pieniędzy noszę po kieszeniach - tego już się chyba nie oduczę ![]() Jedyną portfelową ekstrawagancją jest zalegająca tam legitymacja krwiodawcy. Noszę ją ze względu na to, że prawie nigdy nie planuję oddania krwi z wyprzedzeniem - po prostu jak się jakiegoś dnia okazuje, że mam niespodziewanie trochę czasu a przypominam sobie, że powinno minąć już dwa miesiące, upewniam się i idę. Kiedy trzymałem książeczkę w domu, wizyta przesuwała się o miesiąc, bo musiałem być pewien że już mogę oddać, a po powrocie do domu wieczorem już nie pamiętałem że miałem to sprawdzić. A kiedy w końcu szedłem to bez dokumentu i potem musiałem pamiętać żeby uzupełnić wpis itd... Co do kart, to po pierwsze nie mam ich znowu tak wiele, a po drugie nie wszystkie noszę ze sobą. Mam np. teoretycznie możliwość wypłacania pieniędzy z konta oszczędnościowego, na którym odsetki kapitalizują się co jakiś tam czas, ale po to robić, skoro wtedy te odsetki tracę, a wypłacać opłaca mi się dzień po kapitalizacji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Co do dowodu rejestracyjnego, to ja przez kilka miesięcy szukałem portfela, który z jednej strony jest mały, z drugiej mieści się w nim dowód. W końcu znalazłem po to, żeby.. dowodu jednak nie nosić (bo portfel robi się za gruby, a tego nie lubię). Tak więc polecałbym raczej kupno jakiegoś małego (a przynajmniej płaskiego) portffela, a z dowodem.. sam nie wiem. Dojdzie pewnie do tego, że zostawię go gdzieś schowany w samochodzie (robiąc wcześniej ksero).
![]() |
![]() |
#9 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Tu gdzie mieszkam nie ma dowodów rejestracyjnych.
![]() Papieru ubezpieczenia wozić ze sobą nie ma potrzeby. Portfel i tak mam gruby od bezużytecznych kart, więc noszę go ze sobą dość rzadko. Najczęściej po prostu leży w schowku, w samochodzie, dzień i noc. ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Minitest czterech kart SD, jednej karty SDHC i dwóch czytników kart pamięci ... | Wojtek-J | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 3 | 02.05.2009 02:14 |
Barton 2500+@3200+ vs Prime95, czyli mity i fakty ekstremalnego podkręcania | Arepo | Off topic | 21 | 05.01.2005 21:40 |
Karty graf: SAPPHIRE R9000 i 9100 - różnica... | +++LeWaP+++ | Off topic | 8 | 21.06.2003 14:12 |