![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
vel Shah
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
KGB uzywam juz dosc długo. Mi M$ Beta kompresował 3.5 godziny przy procku 2.4 Ghz. Skutek tej kompresji przedstawił @adbok.
polecam
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wrzuciłem katalog o rozmiarze 1,7mb do kompresji.
przy uzyciu metody normalnej rozmiar wynosił w porównaniu do maksymalnej winrar'a tak jak na obrazku. różnica pomiędzy nimi była niezauważalna, gdy kazałem utworzyć archiwum samorozpakowywujące *.exe. z ciekawości dałem też kompresję maksymalną - szacowany czas 80 tyś godzin
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Wlasnie testuje KGB, wkrotce podziele sie wynikami.
(porownuje do 7-Zip) KGB daje rzeczywiscie lepsze rezultaty, w postaci mniejszych plikow wynikowych. JEDNAK ze wzgledu na czas kompresji (od kilku do kilkunastokrotnie dluzszy niz w 7-Zip z ustawieniem Ultra - kto nie wie o czym mowie, niech sprobuje), i plik wynikowy kilka do kilkunastu procent mniejszy (niz 7-Zip), zdecydowanie nie warto zawracac sobie glowy programem KGB. W przypadku malych plikow ktore to swiezo skompresowane chcielibysmy przeslac przez internet, sprawa wyglada mniej wiecej tak: kilkadziesiat sekund dluzsze wysylanie pliku sprawi, ze kilkanascie/dziesiat minut zaoszczedzilismy nie dokonujac kompresji programem KGB. Przyklad 1: dokument Word, rozmiar 10 371 072 kompresja 7-Zip - 306 729, czas 24sek (Ultra - stopien najwyzszy) KGB: 249 445, czas 9 minut z kawalkiem (za szybko zamknalem okienko statystyk), stopien jeden ponizej najwyzszego To jest przewaga? Jak ktos ma komputer rodem z KGB to moze tak... Z ciekawosci niech ktos skompresuje kilkudziesieciomegabajtowy plik KGB i 7-Zipem (nich bedzie np z PRAWIE maksymalnym stopniem kompresji), porowna rezultac (zaoszczedzone miejsce) i czas kompresji.
|
![]() |
|
|