Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 22.04.2003, 17:05   #1
lipek16
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 06.02.2003
lipek16 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bad sektory na dysku - co zrobić???

Mam problem z uruchomieniem i sformatowaniem dysku z bad sektorami. Chodzi o dysk Quantum Fireball ST. Najpierw podłączyłem go do płyty głównej na Primary Slave. Przy startowaniu systemu wyskoczył komunikat o tym \, że na jednym z dysków występują błędy. System uruchomił się ale dysku nie było widać. We właściwościach systemu w kontrolerach dysków (Pierwszy kontroler) był komunikat o błędnej pracy urządzenia. Później podłączyłem dysk do kontrolera i tak samo system go nie pokazywał. Bios i kontroler wykrywały dysk tylko system nie. Próbowałem różnych rzeczy ale nic nie pomogło. Dodam jeszcze że jako pierwszy dysk na kontrolerze mam podbiętą barracude 40 GB z trzema partycjami. Co mogę jeszcze zrobić żeby system zobaczył ten dysk. Chciałem go sprzwdzić jakimś disc doctorem żęby usunął bad sektory. Czy wogóle dysk z bad sektorami jest zdolny do pracy Muszę koniecznie zrobić coś z tym dyskiem (chociaż najchętniej to bym go wyrzucił z balkonu)
lipek16 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: