Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.01.2003, 20:14   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Question Kodeki do nowszych filmow, Nimo Pack...

Witam, pozyczylem dzisiaj kilka nowych filmow od kolegi, miedzy innymi nowego Wladce i dwie czesci Pottera. Okazalo sie, ze moje dotychczasowe sterowniki juz sobie nie radza (to znaczy o dziwno poszedl Potter dwojka, ale pierwsza czesc nie chciala, Wladcy tez nie udalo mi sie uruchomic). Wladcy pewnie i tak nie obejrze przed kinem, ale Pottera bym chcial, a poza tym lubie, jak wszystko chodzi, wiec zaczalem sie rozgladac za innymi. Przejzalem kilka starych postow na forum i wynikalo z nich, ze kodeki Nimo Pack powinny rozwiazac moje problemy. Wlasnie zaczalem je sciagac, ale ze zajmja prawie 9MB to modemem troche to potrwa. Znalazlem jednak w innym poscie troche problemow zwiazanych z ich uzywaniem, na ktore podobno moze pomoc odznaczenie czegos w czasie instalacji. Tak wiec mam pytania: czy te kodeki faktycznie sa dobre, czy tez polecalibyscie inne (jesli tak, to jakie), no i jesli ktos moze mi cos poradzic, to jak je zainstalowac, zeby najlepiej dzialaly.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.01.2003, 20:40   #2
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja tam szybciej odinstalowywałem Nimo (nie pamiętam tylko która wersja) niż go instalowałem, pod WinXP zrobiła się kaszana. No ale jak nie możesz oglądać filmów to zainstaluj ten pack. Pod XP mam zainstalowane kodeki: Divixa 5.02, XVid i Angel (no i AC3), wszystko działa, filmy z którymi miałeś problemy też
Franc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2003, 20:47   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Najlepiej sprawdzic czym jest film kodowany i poinstalowac oddzielne kodeki (np gspot'em), albo zaladuj jak Franc wyzej radzi moze plus jeszcze divx3.11 i wszystko powinno chodzic.
Stary 21.01.2003, 21:15   #4
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja proponuję ffdshow'a (zawiera m.in. divx'a, xvid'a, doskonale radzi sobie na słabszych komputerach) i AC3 codeck.
Krzycho83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2003, 23:01   #5
przemas
wafel

Data rejestracji: 05.12.2000
przemas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
w mojej opinii nie ma złotego środka w kwestii kodeków. zawsze staram się instalowac tylko to czym zakodowany jest film. zazwyczaj to podejście popłaca, ale jak mnie życie uczy tak nie jest do końca. miałem już kilka takich przypadków.
przemas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2003, 00:24   #6
Adalis
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.11.2002
Adalis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nimo to badziewie miałem same problemy z tym.Polecam tak jak Krzycho83
Cytat:
Krzycho83 napisa***322;(a)
Ja proponuję ffdshow'a (zawiera m.in. divx'a, xvid'a, doskonale radzi sobie na słabszych komputerach) i AC3 codeck.
jest spoko wszystko ładnie,pieknie chodzi żadnych problemów. DirectShow Pack aktualnie używam tego (zawiera w sobie ffdshow)wszystko chodzi bez problemu.
POZDRAWIAM
Adalis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2003, 06:45   #7
GOLOMB
Gość

Cytat:
Krzycho83 napisa***322;(a)
Niestety na CELKU 400 zaczyna już rwać obraz przy filmach kodowanych Xvidem .....A na tym kodeku wychodza prawie WSZYSTKIE nowsze i DOBREj jakości Filmy ...Niestety powoli kodowanie DivX'em odpada ...
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2003, 10:06   #8
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
GOLOMB666 napisa***322;(a)
Niestety na CELKU 400 zaczyna już rwać obraz przy filmach kodowanych Xvidem .....A na tym kodeku wychodza prawie WSZYSTKIE nowsze i DOBREj jakości Filmy ...Niestety powoli kodowanie DivX'em odpada ...
Ja mam balerona 433@488 i jak ustawie niższą jakość (ale nie najniższą) to filmy chodzą w porządku.
Krzycho83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2003, 21:02   #9
zuku32
Registered

Data rejestracji: 06.12.2002
zuku32 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nimo

Mialem niedawno E=MC2, bez nimo nie chciał dzialac. Jak go zainstalowalem nie mialem problemow, a film dzialal (wszystko bylo w porządku)
zuku32 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2003, 00:03   #10
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja dodam swoje 3 grosze jak dla mnie to w tym momencie siedze na SLD codec pack v 1.4 HELLFIRE jest o niebo lepszy od nimo i bez problemow smiga na win2k i xp bez kitu wyprobujcie polecam
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2003, 09:32   #11
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Zelea napisa***322;(a)
ja dodam swoje 3 grosze jak dla mnie to w tym momencie siedze na SLD codec pack v 1.4 HELLFIRE jest o niebo lepszy od nimo i bez problemow smiga na win2k i xp bez kitu wyprobujcie polecam
pozdro
Gdzie to znaleźć, bo w google udaj się tylko w wersji 1.3?
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2003, 16:13   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zainstalowalem tego Nimo Pack. Najpierw domyslnie wybrane funkcje, ale kiedy to nic nie dalo wkurzylem sie i zainstalowalem wszystko, co sie dalo. No i pomoglo. Poli co wszystkie filmy dzialaja. Jesli z jakims kolejnym bede mial problemy to sprobuje innych kodekow z tych, ktore proponujecie.

I pomyslec, ze jeszcze nie dawno nie mialem pojecia, ze sa inne kodeki niz DivX-sa

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2003, 01:38   #13
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Fantomas napisa***322;(a)
Gdzie to znaleźć, bo w google udaj się tylko w wersji 1.3?
http://www.underpl.org/ na tej stronce wczesniej byla ta wersja ktora napisalem ale chyba juz nie ma zato teraz jest "SLD Codec Pack 1.5 Pro Beta" ale nie sprawdzalem tego jeszcze jak chcesz to mi powiedz daj e maila i ci wrzuce ta wersje co mam teraz bez kitu ale jak narazie wszystko hula tak samo kiedys mowilem o nimo ale nimo teraz to jak dla mnie juz przezytek moze dlatego ze srednio w tygodniu przynosze jakies 20 filmow wiec kazdy na innym kodeku i wogule
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2003, 08:48   #14
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jeśli możesz, to podeślij mi to na mail (adres znajdziesz na pewno w mojej stopce - podpis, i nie tylko to zresztą).
Miłego dnia
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2003, 11:51   #15
kornik
Bywalec

Data rejestracji: 09.04.2002
kornik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Kodeki do nowszych filmow, Nimo Pack...

Cytat:
andrzejj9 napisa***322;(a)
Witam, pozyczylem dzisiaj kilka nowych filmow od kolegi, miedzy innymi nowego Wladce i dwie czesci Pottera. Okazalo sie, ze moje dotychczasowe sterowniki juz sobie nie radza (to znaczy o dziwno poszedl Potter dwojka, ale pierwsza czesc nie chciala, Wladcy tez nie udalo mi sie uruchomic). Wladcy pewnie i tak nie obejrze przed kinem, ale Pottera bym chcial, a poza tym lubie, jak wszystko chodzi, wiec zaczalem sie rozgladac za innymi. Przejzalem kilka starych postow na forum i wynikalo z nich, ze kodeki Nimo Pack powinny rozwiazac moje problemy. Wlasnie zaczalem je sciagac, ale ze zajmja prawie 9MB to modemem troche to potrwa. Znalazlem jednak w innym poscie troche problemow zwiazanych z ich uzywaniem, na ktore podobno moze pomoc odznaczenie czegos w czasie instalacji. Tak wiec mam pytania: czy te kodeki faktycznie sa dobre, czy tez polecalibyscie inne (jesli tak, to jakie), no i jesli ktos moze mi cos poradzic, to jak je zainstalowac, zeby najlepiej dzialaly.
Miałem ten sam problem z tymi samymi filmami . zainstaluj sobie nowe dodatkowe sterowniki Xvid bo takich uzyto do kodowania. u mnie poszło bez problemu
kornik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: