![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Zaczelo mnie troche denerwowac, ze raz filmy odtwarzaja sie dobrze, a raz zle, wiec zrobilem wszystko wedlug instrukcji opisanej na CDRInfo (instalacja kodekow). Nie wiem, czy jakosc obrazu jest lepsza, czy dzwiek sie zmienil, w kazdym razie nic takiego nie zauwazylem. Zauwazylem jednak na pewno, ze przy kazdym filmie widac na ekranie wyrazne roznokolorowe piksele - nazywa sie to chyba atrefaktami.
Przy zainstalowaniu chyba samego FDShow (czy cos takiego) przez jakis czas tego nie mialem. Teraz po zastosowaniu sie dokladnie do instrukcji, wrocilo. Co powinienem zrobic, zeby wszystko chodzilo dobrze, bez bledow (bo te artefakty uwazam po prostu za bledy). Meczylem sie pol godziny i mialem nadzieje, ze bedzie super, a tu niestety nie jest nawet dobrze. Doradzcie mi cos jesli macie jakies doswiadczenia z problemem kodekow, a takowe ma chyba juz kazdy ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Ja mam u siebie zainstalowane takie kodeki i w takiej kolejnosci (kolejnosc wydaje mi sie dosyc wazna):
[list=1][*]divx 3.11_alpha[*]divx 5.02[*]dshowpack[*]xvid[*](nastepne wedle checi jesli masz jakies). Ja chyba juz zadnych nie instalowalem, ale odradzam instalowanie w tym punkcie NimoCodecPack. Pakiet zainstalowany oddzielnie moze i dziala prawidlowo, ale zainstalowany po tych wszystkich kodekach wymienionych wyzej moze nie dzialac prawidlowo (przynajmniej u mnie tak bylo)[/list=1] Po zainstalowaniu kodekow w takiej kolejnosci jak wyzej dzialaja mi wszystkie filmy ![]() ![]() ![]() Moze ktos wie jak temu zaradzic?. Ostatnio zmieniany przez czero : 08.07.2003 o godz. 23:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
Dzieki za odpowiedz. Sprobuje zrobic tak, jak Ty i zobacze, jak to wyglada. Zreszta wole juz jakies kropki nie we wszystkich filmach, niz te denerwujace mnie artefakty w kazdym
![]()
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Wypróbuj koniecznie odtwarzacz BSPlayer.
Nie dość że filmy w Xvidzie zaczęły mi dobrze chodzić, to wydaje mi się jeszcze że mają lepszą jakość (testowałem go właśnie na filmie Oszukać przeznaczenie 2 - Final Destination 2) Tutj link do programu: http://www.bsplayer.org/dlfile.php?f...lay086.499.exe
![]() |
#5 | |
-=| GodFather |=-
![]() ![]() |
Cytat:
Rzeczywiscie odtwarzacz sciagnalem wgralem, odtworzylem FD2 i SHAlabama i filmy maja lepsza jakosc. Moze nie taka jak moje pozostale filmy ale lepsza niz wczesniej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() |
testowałęm różne ostwarzacze:
VPlayer, BestPlayer, SubEdit Player, Koala Film Player, ale były takie same jesli chodzi o jakosc odtwatrzanych filmów (czyli raczej średnie), aż na jakiejś grupie dyskusyjnej zobaczyłem nazwę BSPlayer, więc pomyślałem, że wypróbuję (dlaczego nie?) i od tej pory wiem, że: ***BSPLAYER RULEZ!***
![]() |
#7 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Skoro jesteśmy przy temacie playerów, to zobaczcie tu: http://www.videolan.org/ Ostatnio zacząłem sobie go testować i chyba go zacznę stosować zamiast np. PowerDVD. Jest ciekawym playerem - dużo możliwości, nawet jeszcze nie przebrnąłem przez część opcji konfiguracyjnych. Jest darmowy!.
Miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
the one
CDRinfo VIP
hmmmm, ostatnio wlasnie odinstalowalem BPlayera, ze wzgledu na to, ze w porownaniu do Best Playera, jakosc odtwarzanych filmow wydawala mi sie troche gorsza... No ale nic, sprawdze jeszcze raz z kombinacja kodekow zaproponowana przez czero. I tak raczej przerzucam sie teraz na DVD, wiec juz jakosc DivX-ow az tak mnie nie interesuje. Wazne, zeby sie poprawnie odtwarzaly i dalo sie ogladac.
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
No to spróbuj tego, propowanego przez Fantomas'a - działa na takiej samej zasadzie ja BS.
A co do kodeków to ja mam tylko: - Divx 5.0.5 pro - Fddshow (do Xvid'ów) I to mi w zupełności wystarcza.
![]() |
#10 |
the one
CDRinfo VIP
bede go wlasnie sciagal, ale troche zajmuje, wiec od razu nie sprawdze. Natomiast teraz moze sprawdze jeszcze inna kombinacje, ktora wlasnie znalazlem na jednej stronie, a mianowicie: DivX Pack 5.03 i DShowPack. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale sprobowac nie zaszkodzi
![]()
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Witajcie, ja mam takie same kodeki jak czer i w tej samej kolejności (w/g mnie to ważne) i u mnie wszystkie filmy chodzą extr na subedit player.
Jest tylko jeden problem, jak zamykam program do odtważania to pojawia mi się komunikat o błędzie sytemu ( aplikacja subedit player spowodowała błąd systemu i zostanie zamknięta) pojawia się to mi i moim znajomym tylko na XP i gdy jest zainstalowany Dschowpack. Czy ktoś wie o co chodzi?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
-=| GodFather |=-
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Takze nie wiem ale mozesz sprobowac przeinstalowac wszystkie kodeki od poczatku. Ps. Ja mam Win98SE ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
-=| GodFather |=-
![]() ![]() |
Cytat:
Wiec z tego co mowisz to moze masz zwalona wersje DshowPack'a. Sciagnij sobie jego inna wersje, moze to pomoze. Ta co ja mam znajdziesz na stronie http://www.eclipsedvd.firstream.net/.../DShowPack.exe Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez czero : 10.07.2003 o godz. 11:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|