Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.07.2003, 22:15   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Unhappy Kodeki raz jeszcze

Zaczelo mnie troche denerwowac, ze raz filmy odtwarzaja sie dobrze, a raz zle, wiec zrobilem wszystko wedlug instrukcji opisanej na CDRInfo (instalacja kodekow). Nie wiem, czy jakosc obrazu jest lepsza, czy dzwiek sie zmienil, w kazdym razie nic takiego nie zauwazylem. Zauwazylem jednak na pewno, ze przy kazdym filmie widac na ekranie wyrazne roznokolorowe piksele - nazywa sie to chyba atrefaktami.
Przy zainstalowaniu chyba samego FDShow (czy cos takiego) przez jakis czas tego nie mialem. Teraz po zastosowaniu sie dokladnie do instrukcji, wrocilo.

Co powinienem zrobic, zeby wszystko chodzilo dobrze, bez bledow (bo te artefakty uwazam po prostu za bledy). Meczylem sie pol godziny i mialem nadzieje, ze bedzie super, a tu niestety nie jest nawet dobrze. Doradzcie mi cos jesli macie jakies doswiadczenia z problemem kodekow, a takowe ma chyba juz kazdy

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.07.2003, 23:13   #2
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam u siebie zainstalowane takie kodeki i w takiej kolejnosci (kolejnosc wydaje mi sie dosyc wazna):
[list=1][*]divx 3.11_alpha[*]divx 5.02[*]dshowpack[*]xvid[*](nastepne wedle checi jesli masz jakies). Ja chyba juz zadnych nie instalowalem, ale odradzam instalowanie w tym punkcie NimoCodecPack. Pakiet zainstalowany oddzielnie moze i dziala prawidlowo, ale zainstalowany po tych wszystkich kodekach wymienionych wyzej moze nie dzialac prawidlowo (przynajmniej u mnie tak bylo)[/list=1]

Po zainstalowaniu kodekow w takiej kolejnosci jak wyzej dzialaja mi wszystkie filmy, choc moze nie wszystkie tak jak bym chcial, mianowicie w niektorych filmach (tych nowszych) obraz nie jest zbyt wyrazny, wyglada tak jak na obrazku - no moze troszke lepiej, bo screen co sie zwalil, chodzi mi o takie kropki co psuja troche efekt (nie wiem czy tobie andrzejj9 chodzilo o to samo ale u mnie obraz wyglada tak, ale tylko na 3 raczej nowszych filmach: Red Dragon, Sweet Home Alabama i Final destination 2.). Wszystkie inne filmy dzialaja mi swietnie. Nie jest to wina kopii bo u kumpla dzialaja dobrze (bez kropek). Probowalem zainstalowac kodeki tak jak ma on, ale to nie pomaga a na dodatek nie chodza mi wtedy wszystkie filmy (rozny sprzet, rozne kodeki).
Moze ktos wie jak temu zaradzic?.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Kodeki raz jeszcze-bez-nazwy.jpg  

Ostatnio zmieniany przez czero : 08.07.2003 o godz. 23:52
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2003, 07:56   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dzieki za odpowiedz. Sprobuje zrobic tak, jak Ty i zobacze, jak to wyglada. Zreszta wole juz jakies kropki nie we wszystkich filmach, niz te denerwujace mnie artefakty w kazdym

Stary 09.07.2003, 08:11   #4
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wypróbuj koniecznie odtwarzacz BSPlayer.
Nie dość że filmy w Xvidzie zaczęły mi dobrze chodzić, to wydaje mi się jeszcze że mają lepszą jakość (testowałem go właśnie na filmie Oszukać przeznaczenie 2 - Final Destination 2)
Tutj link do programu:
http://www.bsplayer.org/dlfile.php?f...lay086.499.exe

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2003, 11:25   #5
czero
-=| GodFather |=-

czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
zuk4u napisa***322;(a)
Wypróbuj koniecznie odtwarzacz BSPlayer.
Nie dość że filmy w Xvidzie zaczęły mi dobrze chodzić, to wydaje mi się jeszcze że mają lepszą jakość (testowałem go właśnie na filmie Oszukać przeznaczenie 2 - Final Destination 2)
Tutj link do programu:
http://www.bsplayer.org/dlfile.php?f...lay086.499.exe
Czlowieku, super, miales racje. Wielkie Dzieki.
Rzeczywiscie odtwarzacz sciagnalem wgralem, odtworzylem FD2 i SHAlabama i filmy maja lepsza jakosc. Moze nie taka jak moje pozostale filmy ale lepsza niz wczesniej . Jednakze szkoda ze taka jakosc wystepuje jedynie gdy odtwarzam tym odtwarzaczem a nie np. BestPlayer'em, ale to nie prtzeszkadza. Wazne ze maja lepsza jakosc.
Stary 09.07.2003, 11:33   #6
DreamCrusher
Guru

testowałęm różne ostwarzacze:
VPlayer, BestPlayer, SubEdit Player, Koala Film Player, ale były takie same jesli chodzi o jakosc odtwatrzanych filmów (czyli raczej średnie), aż na jakiejś grupie dyskusyjnej zobaczyłem nazwę BSPlayer, więc
pomyślałem, że wypróbuję (dlaczego nie?) i od tej pory wiem, że:

***BSPLAYER RULEZ!***

Stary 09.07.2003, 12:12   #7
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Skoro jesteśmy przy temacie playerów, to zobaczcie tu: http://www.videolan.org/ Ostatnio zacząłem sobie go testować i chyba go zacznę stosować zamiast np. PowerDVD. Jest ciekawym playerem - dużo możliwości, nawet jeszcze nie przebrnąłem przez część opcji konfiguracyjnych. Jest darmowy!.
Miłego dnia
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2003, 15:32   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

hmmmm, ostatnio wlasnie odinstalowalem BPlayera, ze wzgledu na to, ze w porownaniu do Best Playera, jakosc odtwarzanych filmow wydawala mi sie troche gorsza... No ale nic, sprawdze jeszcze raz z kombinacja kodekow zaproponowana przez czero. I tak raczej przerzucam sie teraz na DVD, wiec juz jakosc DivX-ow az tak mnie nie interesuje. Wazne, zeby sie poprawnie odtwarzaly i dalo sie ogladac.

Stary 09.07.2003, 16:01   #9
DreamCrusher
Guru

No to spróbuj tego, propowanego przez Fantomas'a - działa na takiej samej zasadzie ja BS.
A co do kodeków to ja mam tylko:
- Divx 5.0.5 pro
- Fddshow (do Xvid'ów)

I to mi w zupełności wystarcza.

Stary 09.07.2003, 16:26   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

bede go wlasnie sciagal, ale troche zajmuje, wiec od razu nie sprawdze. Natomiast teraz moze sprawdze jeszcze inna kombinacje, ktora wlasnie znalazlem na jednej stronie, a mianowicie: DivX Pack 5.03 i DShowPack. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale sprobowac nie zaszkodzi

Stary 09.07.2003, 22:28   #11
krzypaw
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
krzypaw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witajcie, ja mam takie same kodeki jak czer i w tej samej kolejności (w/g mnie to ważne) i u mnie wszystkie filmy chodzą extr na subedit player.
Jest tylko jeden problem, jak zamykam program do odtważania to pojawia mi się komunikat o błędzie sytemu ( aplikacja subedit player spowodowała błąd systemu i zostanie zamknięta) pojawia się to mi i moim znajomym tylko na XP i gdy jest zainstalowany Dschowpack. Czy ktoś wie o co chodzi??
krzypaw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2003, 23:12   #12
czero
-=| GodFather |=-

Cytat:
krzypaw napisał(a):
Jest tylko jeden problem, jak zamykam program do odtważania to pojawia mi się komunikat o błędzie sytemu ( aplikacja subedit player spowodowała błąd systemu i zostanie zamknięta) pojawia się to mi i moim znajomym tylko na XP i gdy jest zainstalowany Dschowpack. Czy ktoś wie o co chodzi??
Taki sam blad pojawial mi sie kiedy wczesniej mialem zainstalowanego NimoCodecPack, ale jak zainstalowalem kodeki tak jak wyzej to wszystko juz dziala super.
Takze nie wiem ale mozesz sprobowac przeinstalowac wszystkie kodeki od poczatku.

Ps. Ja mam Win98SE
Stary 10.07.2003, 10:41   #13
krzypaw
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
krzypaw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
czero napisa***322;(a)
Taki sam blad pojawial mi sie kiedy wczesniej mialem zainstalowanego NimoCodecPack, ale jak zainstalowalem kodeki tak jak wyzej to wszystko juz dziala super.
Takze nie wiem ale mozesz sprobowac przeinstalowac wszystkie kodeki od poczatku.

Ps. Ja mam Win98SE
kodeki przeinstalowywałem kilka razy robiłem format C (z innego powodu) i miałem kilka różnych playerów i jak miałem DSchowPack zawsze było i jest to samo
krzypaw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2003, 11:20   #14
czero
-=| GodFather |=-

Cytat:
krzypaw napisał(a):
kodeki przeinstalowywałem kilka razy robiłem format C (z innego powodu) i miałem kilka różnych playerów i jak miałem DSchowPack zawsze było i jest to samo

Wiec z tego co mowisz to moze masz zwalona wersje DshowPack'a. Sciagnij sobie jego inna wersje, moze to pomoze.
Ta co ja mam znajdziesz na stronie http://www.eclipsedvd.firstream.net/.../DShowPack.exe

Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez czero : 10.07.2003 o godz. 11:30
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: