![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
![]()
Czy ktoś z was zamoczył komórkę np. podczas kąpieli w jeziorze ? Pytam bo mi się to przytrafiło, chociaż minęło już kilka dni to telefon nie działa. Nie wiem czy oddać go do serwisu - jest na gwarancji, ale i tak pewnie jej nie uzają. Może ktoś był już w takiej sytuacji i wie ile kosztuje naprawa ?
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Gość
|
Re: Komórka w kąpieli (sic!)
Cytat:
Gdyby nie była na gwarancji to mógłbys ją rozkręcić i sprawdzić, czy nie ma jeszcze jakiejś wody. Mogłeś ja też suszarką troche ogrzać ![]() A jaka to jest komórka? A może tylko akumulatorek padł. Weź akumulator ze swojej komórki i sprawdź u jakiegoś kumpla, który ma ten sam telefon. Weź też od kumpla akumulator i wrzuć do swojej komórki. Może telefon jeszcze żyje ![]() Powodzenia. PS' Jeśli chodzi o naprawę to trudno powiedzieć, koszt może nawet być zbliżony do ceny telefonu ('używanego'). |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Ja zamoczylem kiedyc simensa c35i, wysuszylem go i tak nic nie dalo bo jak zaowazylem juz wczesniej bylo male zwarcie na plytce drukowanej. Jak poszlem do serwisu to chceli za naprawe jak za taka nowa
![]() ![]()
![]() |
#4 |
***Fakt jest faktem..***
![]() |
Jeżeli chodz o telefon to jest to ericsson T20s. A co do suszenia to leżał on na słońcu. Spróbuje jeszcze zamienić akumulatorki od innego telefonu może zadziała.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz
![]() |
Jeżeli telefon podczas kąpieli był włączony, to raczej już nie zadziała. Jeśli był wyłączony, masz jeszcze szansę go odzyskać.
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 22.07.2002 o godz. 11:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
co do tego ze komorka nie zadziala jak byla wlonczona to sie nie zgodze gdyz kiedys nauczylem plywac moja komorke (ericson) i byl wlonczony pod woda byl gdzies ok 15 min nawet o tym nie wiedzialem oddalem ja do serwisu i ja naprawili a krzykneli sobie cos ok 50 zlocisz wiec mysle ze nie jest to wiele wiec mysle ze jesli suszenie nie da rady to mozesz sie wybrac do serwisu i zapytac co z nia za pytanie sie nie placi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
***Fakt jest faktem..***
![]() |
Dzieki za rady. Już jest wszystko ok !!! Zrobiłem tak poszedłem do komisu, zamieniłem baterie i okazało się że na innej telefon działa. Kupiłem więc nową jest ok. Ale po powrocie zaciekawiła mnie stara bateria więc ją otworzyłem i dokładnie wysuszyłem i okazało się że i ona też zadziałała. Idę teraz do sklepu oddac tę nową. Mam nadzieję że mi ją przyjmą. Telefon działa ok tylko nie mam wibracji - ale to potrzebne jest tylko płci pieknej.
![]() Ps. Komórka w czasie kąpieli była włączona a z kieszeni wyjąłem ją po 1 godzinie. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|