![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.07.2005
![]() |
Konta pod XP (do grania i netu) - jak to zrobić?
Cześć
Nie wiem czy to dobry pomysł, może ktoś to wkrótce wyprostuje . Otóż pomyślałem sobie, że warto sobie zrobić dwa konta na kompie. Jedno do netu z wszystkimi antyvirami i antyspyware'ami i innymi spowalniaczami, a drugie tylko do gier - czysty Xp BEZ POŁĄCZENIA SIECIOWEGO i innych śmieci. Nowe gry żrą system niemiłosiernie i fajnie by było wycisnąć z niego co się da, a nie kupować co chwilę RAM albo kartę. Wie ktoś może jak to zrobić? Może już to robił? Dokładnie rzecz biorąc chodzi mi o instrukcję: jak ograniczyć w koncie/profilu do gier niepotrzebny soft i wyłączyć połączenie sieciowe.Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdro
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak jak mowisz to tylko drugi system a nie konto
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#3 |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Jak drugi system? Tzn jaki?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kiedyś miałem tak zrobione - jeden system dla mnie, drugi bez dodatków dla młodzieży do grania.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
Hmm chyba troche nie zrozumialem... Drugi system?? Chodzilo mi bardziej o mozliwosc zalozenia sobie drugiego konta i mozliwosci logowania sie, w zaleznosci od potrzeb, jako np. Gracz i Uzytkownik Netu (jakkolwiek glupio to nie brzmi
).Podejrzewam, iz UN musi miec uprawnienia administratora i poprzez to konto trzeba zalozyc drugie, do grania, z ograniczonymi mozliwosciami. Niestety moja znajomosc narzedzi administratora jest troche za slaba zeby to zrobic... Jesli ktos wie jak to zrobic, w dalszym ciagu prosze o sugestie i porady
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
nic ci to nie da bo antywir i reszta bedzie na drugim profilu takze
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Czekam na rozwiazania ![]() Pzdr |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Gorzej, jak ktos gra przez Internet - tak jak ja CS, DOD, Battlefield 2 Wtedy musze miec polaczenie sieciowe aktywne, na szczescie jest NAT i 1GB ramu
|
|
|
#10 |
|
Rezerwista
Data rejestracji: 13.12.2004
![]() |
Ale pierdoły pytającemu odpowiadasz. Oczywiście, że drugie konto może mieć szereg ograniczeń a i nawet można szereg usług, nawet tych w tle działających wyłączyć. Nigdy się nie powinno wchodzić do netu z konta administratora, a każdemu kontu można nadać wyznaczone właściwości. Odsyłam Ciebie do pomocy technicznej, która jest zaimplementowana w samym systemie operacyjym - tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania, a ponadto poszukaj na innych forach - w necie aż się roi od bardzo szczegółowych instrykcji (skorzystaj z google)
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Tak mi sie cos wydawalo, ze Wielki Brat Bill musial cos takiego zaimplementowacw swoim ulubionym produkcie Do helpa zagladalem - i musze sie przyznac, ze w pewnym momencie sie poddalem. Sa tam oczywiscie jakies wskazowki co do nakladania przez admina ograniczen na inne konta ale mimo, ze to polski XP, dla mnie pisali to chinczycy (z calym szacunkiem). Pewnie zostaje mi tylko dalej pogrzebac, tym razem bardziej globalnie, bo ktos, gdzies musial juz na to wpasc i napisac jakis prostrzy poradnik. Najlepiej taki krok po kroku .Dzieki wszystkim, ktorzy zainteresowali sie tym zagadnieniem. Absolutnie NIE ZAMYKAM tematu!! Wciaz czekam, moze i tutaj ktos zna i poda mi (nam) jakies bezposrednie rozwiazanie. Mysle, ze warto. Pzdr |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i po temacie
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
![]() |
Panowie...
...czapki z glow ![]() Zasluzyliscie ![]() Specjalne podziekowania dla Piterniel'a. To jest kawal b a r d z o dobrej roboty. Pozdrowienia Kompan ps. Ja osobiscie dzisiaj po robocie zaczynam eksperymentowac z kontami... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
![]() |
Zrobione.
Wyglada, ze wszystko dziala i jest ok. Nawet nie zaspalem przy wylaczaniu tych wszystkich uslug ![]() Jedno dodatkowe pytanie (chyba najbardziej do Piterniel'a ). Moglbys tak pokrotce napisac co sie wlasciwie zmienilo? Z tego co sie domyslam wylaczone zostaly zbedne uslugi Windowsa, ktore nie przydaja sie przy graniu. Zostal jednak soft np. antywir i antyspyware. Zostalo takze polaczenie sieciowe (uklon w strone tych, ktorzy tluka przez net). Jaka jest wiec roznica pomiedzy tym co zrobilismy a np. softem do tweakowania, ktory tez umozliwia zmiany w Windowsie (mowie tu o np. Xp-AntiSpy). Moze to pytanie laika, ale ucze sie szybko i nie bede sie powtarzal - obiecuje
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
do mnie to bylo?
|
|
|
![]() |
|
|