![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a i nawet w specyficznych sytuacjach może pomóc jak winda się zwali na 1 profilu zawsze zostaje 2-gi i można próbować co się stalo( niestety czasami oba profile mogę się uszkodzić)
|
Cytat:
|
To mówicie, że takie ustawienia rzeczywiście coś dają?
Pytam, bo pewnie na dniach czeka mnie reinstalacja systemu, więc może bym sobie coś takiego dodatkowo zafundował. Warto? |
Czemu nie :P
|
IMO art Piterniel'a powinien zostac wydzielony do osobnego topiku i przyklejony w podforum GRY lub Sprzet ;p
|
Cytat:
Miłego korzystania z nowych ustawień usług Pit ;p |
I w tym momencie temat pod tytulem "Konta pod Xp (do grania i netu) - jak to zrobic?" odchodzi w przeszlosc...
Jeszcze raz dzieki za pomoc Piterniel. Do nastepnego problemu (oby nie :)?) Kompan |
Co zrobiliśmy? - Gdy uruchamiasz profil Gry usługi, które nie są aktywne nie zabierają pamięci w grach i zasobów procesora. Najpierw ustawiłeś usługi optymalnie pod gry, czyli prawie wszystko wyłączone, następnie wyłaczyłeś je w profilu gry (to było łatwiejsze niż podawanie ręcznie po nazwach jakie masz wyłączyć, dlatego użyłem do tego pliku .reg).
Czym się różni to od tweakowania? - Optymalizacja usług jest częscią tweakowania, niestety zmiany w rejestrze wpływają bezwarunkowo na każdy profil (pomijając aktywoność usług ;p) Dodatkowe Anti-Spyware tutaj jest bierne, nie uruchamia się przy starcie, oraz nie zjada zasobów procesora. Jeżeli jednak jest uruchomiony program typu Ad-watch to wyłącz go, moim zdaniem zbędny Antywirus? - Każdy lepszy antywirus startuje jako usługa systemowa, rozumiesz przesłanie?;p Więc należy ją wyłączyć dla profilu, opis wyżej :D. Ja posiadam antywirusa Nod32 i taka usługa istnieje. http://img277.imageshack.us/img277/333/nod2ee.png Połączenie sieciowe - Dość proste, istnieje usługa o nazwie Połączenie Sieciowe więc chyba wydedukujesz jak je zdekatywować :) Tweakowanie - Jeżeli interesuje Cie tweakowanie swojego systemu możesz do tego użyć mojego tweakera. Link znajdziesz w podpisie. [PLD 2.1] |
Zrobione.
Wyglada, ze wszystko dziala i jest ok. Nawet nie zaspalem przy wylaczaniu tych wszystkich uslug :) Jedno dodatkowe pytanie (chyba najbardziej do Piterniel'a :) ). Moglbys tak pokrotce napisac co sie wlasciwie zmienilo? Z tego co sie domyslam wylaczone zostaly zbedne uslugi Windowsa, ktore nie przydaja sie przy graniu. Zostal jednak soft np. antywir i antyspyware. Zostalo takze polaczenie sieciowe (uklon w strone tych, ktorzy tluka przez net). Jaka jest wiec roznica pomiedzy tym co zrobilismy a np. softem do tweakowania, ktory tez umozliwia zmiany w Windowsie (mowie tu o np. Xp-AntiSpy). Moze to pytanie laika, ale ucze sie szybko i nie bede sie powtarzal - obiecuje :) |
Panowie...
...czapki z glow :) Zasluzyliscie :) Specjalne podziekowania dla Piterniel'a. To jest kawal b a r d z o dobrej roboty. Pozdrowienia Kompan ps. Ja osobiscie dzisiaj po robocie zaczynam eksperymentowac z kontami... |
i po temacie :taktak:
|
Cytat:
Dzieki wszystkim, ktorzy zainteresowali sie tym zagadnieniem. Absolutnie NIE ZAMYKAM tematu!! Wciaz czekam, moze i tutaj ktos zna i poda mi (nam) jakies bezposrednie rozwiazanie. Mysle, ze warto. Pzdr |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:10. |