![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Kompatybilnosc Windowsow?
Mam taki troche nietypowy poblem:
Mam na komputerze WinXP pro, jezeli dostawie do niego dysk (HDD) nagrany w innym windowsie (98se lub Me) to programy instalacyjne (exe) dzialaje prawidlowo! i aplikacja instaluje sie bez bledow. Natomiast tam gdzie wystepuja pliki typu .jpg, .mp3, .bmp, .doc i inne podobne, program podaje ... plik jest pusty (uszkodzony), nieprawidlowa aplikacja itd. Na innym komputerze z WinMe, te same dyski pracuja prawidlowo, zadnych bledow, mp3 otwieraja sie bez problemu. Zabawa polega na tym, ze na jednym z tych dyskow mam dane zapisane w formacie .doc i .xls i chce je nagrac na plyte. WinXP podaje ze sa uszkodzone i nie chce ich otworzyc! (skasowac tez ich nie mozna! podaje ze plik jest uzywany!) Nie moge stresowac sasiada, zeby podlaczyc nagrywarke u niego i nagrac na WinME! Jak to cholerstwo ominac? Wydawalo mi sie, ze windowsy sa kompatybilne wstecz, a tu taki numer! czy musze czekac na swoj komputer i nagrywac na 98se, czy jakos to mozna przeskoczyc? |
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
hmm a czy ten dysk ma np zainstalowany system na jakiejs partycji tzn rozumiem ze masz swoj dysk z zainst xp i podlaczasz czyjs dysk takze z partycja systemowa - byc moze - podkreslam byc moze bo to czyste wymysly - ten drugi system w jakis sposob jest czesciowo uaktywaniany wiec wylacz (ukryj) ta druga partycje systemowa i wylacz w xp przywracanie plikow czy jak to sie tam zwie no to cale restore potem restarcik kompa i walcz a jak nie to wejdz do konsoli odzyskiwania i przekopiuj te pliki z tamtego dysku na swoj uzyj jakiegos menadzera proponuje volka lub nortona commandera
byc moze da rade to zrobic w trybie awaryjnym ![]() powodzenia i daj znac czy cos z tego wyszlo
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Na tych dyskach, nie ma systemu! sa tylko czyste dane ktore musze nagrac na plyte! Sprobuje NC przekopiowac je na moj dysk, ale zdaje sie, ze XP broni sie przed tym!
|
|
|
|
#4 | |
|
Gość
|
Cytat:
NC kopiuje puste pliki! Tzn. arkusz exela jest, ale dane sa bledne i porozrzucane po calym arkusu zupelnie bez sensu! PS: cos sie sp....o! Dysk podpiety jako PS widac teraz jako niedostepny!!! Mozna tylko formatowac!!! Co jest!!! Widac go w Moim komputerze jako dysk niesformatowany (podaje pojemnosc -9,48 GB i ze Samsung1022D ale jest caly niebieski!!!) |
|
|
|
|
#5 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
a moze tam byl jakis zonk i scandisk namieszal albo zostal przerwany scan - sprobuj moze go pociagnac scandiskiem lub czyms podobnym jak sie nie da z windy to moze z dosa
co do konsoli odzyskiwania to o ile pamietam to puszcza sie instalke winxp i w pewnym momencie jest okno z wyborem czy chcesz zainstalowac winde czy naprawic wykorzystujac konsole odzyskiwania
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
Moze sproboj uruchomic partition magic 8, widzialem gdzies tam opcje Kopiuj Partycje czy cos takiego. Moze gdy tego uzyjesz (ja nigdy nie uzywalem i nie mam pojecia co sie bedzie dzialo) to uruchomisz te dane ale z tej nowej partycji.
To sa tylko moje domysly greetz |
|
|
|
#7 | |
|
Gość
|
Cytat:
To jest dysk z innego komputera. Podejrzewam, ze dane byly nagrywane spod Win95. Nie ma systemu - tylko dane. (ofice 97, word, exel. dodatkowo dane z subiekta, faktur i innego badziewia do ksiegowania)XP nie otwiera prawidlowo tych plikow (.doc i .xls) Podaje ze pliki sa uszkodzone! Pod WinMe-widziane sa prawidlowo! i sa dostepne! Nie dadza sie przekopiowac - podaje, ze sa uzywane przez innego uzytkownika lub program! Jedyne co moge zrobic to sformatowac dysk - ale nie chce stracic tych danych, musze je nagrac! Ten trik z konsola przywracania-czy to moze zadzialac z takim dyskiem? W jaki sposob moze to naprawic widzenie dysku pod XP? Nie mam pojecia czy dysk byl sprawdzany ScanDiskiem, boje sie poscic skan i naprawianie, zeby mi nie namieszal w danych! |
|
|
|
|
#8 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
qwa mac zapomnialem ze nie mozna dolaczac wszysstkeigo i szlag trafil mojego posta
jeszcze raz krotko jak masz chociaz jedna partycje pod tym xpekiem fat32 to sprobuj odpalic sys z plyty bootowalnej np win98 potem uzyj volka lub nc do przekopiowania ineteresujacych cie plikow zalaczam volka ps czy na tym drugim dysku nie ma czasami fat16
|
|
|
|
|
#9 |
|
Gość
|
fat16 nie, jest fat 32!
OSWIADCZAM! Ze, walczylem jak lew!!! I poleglem jak du...ek!!! :-D Nie umiem zmusic XP do prawidlowego zobaczena plikow na dysku z innego Windowsa! |
|
![]() |
|
|