Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Komputer - czy to jest kompatybilne? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komputer-czy-jest-kompatybilne-46736/)

kizio 20.01.2005 21:57

głósniki mam Media-Tech VIVACE 2.1a nad dziekówką trzeba pomysleć :idea:

nimal 20.01.2005 21:53

poniewaz zestaw ma robic i w grach (EAXy i inne pier&*^oly) i w video (czyli jakosc musi byc ok) to proponuje karte creativa soundblaster... jaki to juz zdecydujesz zaleznie od zestawu glosnikow czy podlaczenia do wiezy
firewire jest na czesci kart creativa i praktycznie na wszyskich mobo (ale nie na wszystkicj) wiec masz mozliwosc tak dobrania tej pary zeby jakies bylo :)

kizio 20.01.2005 21:48

w gruncie żeczy wystarczy w mobo IEEE-1394b

nimal 20.01.2005 21:46

jezeli pare razy do roku to nie ma sensu kupowac karty video
teraz - jezeli karta cyfrowa to zobacz jakie ma wyjscie i z takim gnizdem kup mobo
jesli analogowa - to vivo na grafie wystarczy

kizio 20.01.2005 21:38

co do Video to chodzi o zgrywanie z kamery filmików góra 1h pare razy w roku i kompresja

nimal 20.01.2005 21:34

w zasadzie to by konczylo sprawe - PIV jest w video wydajniejsze od AMD przy kozystaniu z softu Adoba, jak wezmiesz EE (wtedy cala klatka video miesci sie w podrecznej) to wogule polozy wszystko (ale to w tym budrzecie nie da rady)
jak chcesz podlaczac kamere to najekonomiczneikj wlasnie mobo z dv
ramy oczywiscie pozadne i puszczone w dual
najwazniejsze przy video po procu i ramach - ten wlasnie raid... najlepiej stripping lub nawet raid5 (ale to juz troche strzelanie z armaty do komara - wystarczy stripping, oczywiscie sprzetowo...)

maj3 20.01.2005 21:27

Cytat:

Napisany przez kizio
Cena: ok 5500zł, komputer do obrobki video, tworzenia grafiki i gier

to jak tak to
jakiaś
p4 z HT
płyta z dv1394
2GB ramu ddr400 cl2
gf6600GT(dla gier)
dyski sata w raid
osobną kartę muzyczną

Kasprzak 20.01.2005 21:24

Kizio,
to jest twoj 3 post bodajze o skladaniu kompa. Rozumiem ze chcesz sobie zlozyc maszynke, podnieca cie to - jak kazdego kto by przesiadal sie z malucha na ferrari, ale spokojnie. Najpierw pytasz sie o SLI - ludzie tlumacza, potem tutaj wstawiasz "Co to SLI" - pytales sie o GF po czym wstawiasz X800 - smiech. Jak nimal napisal - zestaw na pokaz troche. Zdaj sobie sprawe do czego to ma byc. Chcesz grac to zloz sobie kompa do gier - uwierz mi - teraz bedziesz grał jak maniak jak dostaniesz nowego kompa - potem tobie sie to znudzi a komp bedize tracil na wartosci jak cholera.Chcesz ogladac filmy - zostaw ta maszyne co masz-wystarczy.
Nie jest to obrazanie czy zlosliwosc ale tekst ktory moze pomoze tobie w pewnych przemysleniach...
Wg mnie na SLI jeszcze za wczesnie...za drogi interes...zamiast X800 wzialbym 6600GT
Te ramy do takiego zestawu?
Obudowa i zasilacz sa idealne.

ps. z tego co widze nie jestem sam jezeli chodzi o tego typu komentarz...
podzielam zdanie nimala...
ps2. sam kupowalem kompa, wiem jak to jest...ja akurat musialem zbierac grosz do grosza bo rodzice powiedzieli ze moga mi rzucic tylko na podkladke pod mysz bo ten komputer ktory mialem wydawalo sie im ze jest ok (nie znaja sie przeciez az tak...a tata stwierdzil ze do gier mi to niepotrzebne - mial racje) teraz kompa uzywam tylko do grafiki,www,robienie www,czasami p2p, muzyka, komunikacja itp. Jak skladalem kompa to tez czytalem wszystko co popadnie...w ostatniej chwili doradzano mi - pozdrawiam sid :) i za niewielkie pieniadze zlozylem zestaw ktory wydaje mi sie dobry do dzisiaj - oprocz karty do pasjansa jak ktos powiedzial - gf4mx ;)
Zastanow sie..
pozdrawiam

bakupl 20.01.2005 21:24

Nawet ja mam zwałe, a to już coś :D hehe :D Człowieku DDR-II a nie DDR... taka grafa i takie ramy? A reszte zostawie bez komentarza chyba że ktoś sprowokuje :D

kizio 20.01.2005 21:21

to w takim razie prosilbym o zlozenie czego podobnie wydajnego jak ten ktory zlozylem - cena do 5500.

mr_spock 20.01.2005 21:20

Kizio - lubie Cie, ale uprawiasz tzw. "onanizm sprzetowy"...
Sa wazniejsze rzeczy, niz dobry komp, samochod czy bogaci rodzice

z grubej rury przywaliles po wigili (post o prezentach), myslalem ze jakies wnioski wyciagniesz.
Zanim sie cos napisze, trzeba pomyslec, ze niektorzy patrza w wypalona 14'stke a nie w LCD
Ladowanie kasy w sprzet najdrozszy jest wg mnie czystym snobizmem -> w przypadku nowosci czesto stusunek cena-jakosc wypada fatalnie

Smartek 20.01.2005 21:18

kurcze, na chemie sie uczylem, a tu na forum pojawilo sie tyyyle postow i to na dodatek o kompach - to co lubie najbardziej...
hm... i niestety musze potwierdzic wypowiedzi poprzednikow - troche przesadziles z zestawem - mozna zlozyc o WIELE tanszy a POROWNYWALNIE wydajny.. jesli mialbym tyle kasy to nie kupilbym takiego kompa - bo jej szkoda... za doslownie pare miesiecy cena takiego zestawiku moze obnizyc sie o POLOWE! - wiem cos o tym, bo nie raz przekonalem sie niestety na wlasnej skorze i wiecej tego bledu nie popelnie.. czlowiek duzo placi za nowosci, a czasami za firme.. tyle :)
pozdro ;)

kizio 20.01.2005 21:17

Cena: ok 5500zł, komputer do obrobki video, tworzenia grafiki i gier

nimal 20.01.2005 21:04

fajnie ze masz te zeczy ok - przeciez nie po to pisalem tego posta zeby Cie urazic, tylko podkreslic ze moc ma drugozede znaczenie, wazniejsza jest ergonomia
co nie zmienia faktu ze nie napisales do czego zestaw ma sluzyc i ile ma kosztowac
jesli to zestaw poboznych zyczen to ok - moze byc, choc wtedy sie bieze po prostu najdrozsze podzespoly z cennika i masz super maszyne
ale nikt chyba nie dysponuje nieograniczonymi zasobami finansowymi i wtedy skaldanie i dyskusja ma sens - ustala sie priorytety i dobieraz czesci tak zeby w DANYM BUDZECIE zamknac najwydajniejsza W DANYM ZASTOSOWANIU maszynke
bo to ze co innego maszyna do gier, co innego serwer bazodanowy, co innego maszyna do obliczen statystycznych a co innego stacja graficzna do obrobki video i w tym momencie praktycznie zaden podzespol sie nie poktyje - w to chyba nikt nie watpi...

maj3 20.01.2005 21:02

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Kizio, Ty przeciez wiesz co to jest SLI :> http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46675

o w morde a ja sie wysilam:pisze:jedyny zysk+28 )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49.