![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Nawet ja mam zwałe, a to już coś
hehe Człowieku DDR-II a nie DDR... taka grafa i takie ramy? A reszte zostawie bez komentarza chyba że ktoś sprowokuje
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Kizio,
to jest twoj 3 post bodajze o skladaniu kompa. Rozumiem ze chcesz sobie zlozyc maszynke, podnieca cie to - jak kazdego kto by przesiadal sie z malucha na ferrari, ale spokojnie. Najpierw pytasz sie o SLI - ludzie tlumacza, potem tutaj wstawiasz "Co to SLI" - pytales sie o GF po czym wstawiasz X800 - smiech. Jak nimal napisal - zestaw na pokaz troche. Zdaj sobie sprawe do czego to ma byc. Chcesz grac to zloz sobie kompa do gier - uwierz mi - teraz bedziesz grał jak maniak jak dostaniesz nowego kompa - potem tobie sie to znudzi a komp bedize tracil na wartosci jak cholera.Chcesz ogladac filmy - zostaw ta maszyne co masz-wystarczy. Nie jest to obrazanie czy zlosliwosc ale tekst ktory moze pomoze tobie w pewnych przemysleniach... Wg mnie na SLI jeszcze za wczesnie...za drogi interes...zamiast X800 wzialbym 6600GT Te ramy do takiego zestawu? Obudowa i zasilacz sa idealne. ps. z tego co widze nie jestem sam jezeli chodzi o tego typu komentarz... podzielam zdanie nimala... ps2. sam kupowalem kompa, wiem jak to jest...ja akurat musialem zbierac grosz do grosza bo rodzice powiedzieli ze moga mi rzucic tylko na podkladke pod mysz bo ten komputer ktory mialem wydawalo sie im ze jest ok (nie znaja sie przeciez az tak...a tata stwierdzil ze do gier mi to niepotrzebne - mial racje) teraz kompa uzywam tylko do grafiki,www,robienie www,czasami p2p, muzyka, komunikacja itp. Jak skladalem kompa to tez czytalem wszystko co popadnie...w ostatniej chwili doradzano mi - pozdrawiam sid i za niewielkie pieniadze zlozylem zestaw ktory wydaje mi sie dobry do dzisiaj - oprocz karty do pasjansa jak ktos powiedzial - gf4mx ![]() Zastanow sie.. pozdrawiam
|
|
|
|
#33 | |
|
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Cytat:
jakiaś p4 z HT płyta z dv1394 2GB ramu ddr400 cl2 gf6600GT(dla gier) dyski sata w raid osobną kartę muzyczną |
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w zasadzie to by konczylo sprawe - PIV jest w video wydajniejsze od AMD przy kozystaniu z softu Adoba, jak wezmiesz EE (wtedy cala klatka video miesci sie w podrecznej) to wogule polozy wszystko (ale to w tym budrzecie nie da rady)
jak chcesz podlaczac kamere to najekonomiczneikj wlasnie mobo z dv ramy oczywiscie pozadne i puszczone w dual najwazniejsze przy video po procu i ramach - ten wlasnie raid... najlepiej stripping lub nawet raid5 (ale to juz troche strzelanie z armaty do komara - wystarczy stripping, oczywiscie sprzetowo...) |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
co do Video to chodzi o zgrywanie z kamery filmików góra 1h pare razy w roku i kompresja
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Author
Zlotowicz
jezeli pare razy do roku to nie ma sensu kupowac karty video
teraz - jezeli karta cyfrowa to zobacz jakie ma wyjscie i z takim gnizdem kup mobo jesli analogowa - to vivo na grafie wystarczy |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wyrejestrowany
![]() |
w gruncie żeczy wystarczy w mobo IEEE-1394b
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Author
Zlotowicz
poniewaz zestaw ma robic i w grach (EAXy i inne pier&*^oly) i w video (czyli jakosc musi byc ok) to proponuje karte creativa soundblaster... jaki to juz zdecydujesz zaleznie od zestawu glosnikow czy podlaczenia do wiezy
firewire jest na czesci kart creativa i praktycznie na wszyskich mobo (ale nie na wszystkicj) wiec masz mozliwosc tak dobrania tej pary zeby jakies bylo
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wyrejestrowany
![]() |
głósniki mam Media-Tech VIVACE 2.1a nad dziekówką trzeba pomysleć
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
Karte graficzna polecam np. Matrox Parhelia A128 na AGP, albo PNY Quadro4 750XGL na AGP . Tak jak przegladam to potrzeba ci conajmiej 2x 1024 MB RAM, badz te 2x512 MB ale CL2.5, 200 GB Dysk Twardy (sa tanie), obudowa wystarczy ModeCom'a i tego samego producenta zasilacz 350-400 W. Procesor A64 3000+ (roznica miedzy 3000 a 3200+ jest niewielka a w cenie spora) Plyta glowna Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x w zupelnosci ci wystarczy i tak jej zalet nie wykorzystasz w 100 % |
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Author
Zlotowicz
hm, jesli nie planujesz innych glosnikow/wiezy to moze jednak dwiekowke zosta... szkoda kasy - bo roznica miedzy np soundstormem a audigy na takich glosnikach nie uslyszysz...
w sumie to o takich szczegolach mozemy nadawac do rana
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Kup Audigy4PRO
Dźwięk na głośnikach z THX 7.1 jest boooskii, powaaala... jak by Tobie do ucha śpiewali... więc 2550zl przeznacz na dźwięk
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
bakupl nie przesadzaj, ta karta to tylko dla szpanerow, a nie do sluchania muzyki.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Author
Zlotowicz
ale pasuje (cenowo) do zestawu z pierwszego posta
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
nie zapominac nalezy o jakiejs wypasnej patrzalce.
moze byc np 21Lcd soniaka plus do tego xeye czy jakos tak (widzalem niedawno Leadtek takie cosik zrobil ze sie okularki zaklada i sie ma w nich duuuzy obraz)
Ostatnio zmieniany przez Andrzej_Lepper : dzisiaj o godz. 11:55. |
|
|
|
![]() |
|
|