![]() |
noto ja dodam tyle ze do intela polecam asusa a do amd abita nie wiem jakas taka mam chorobe
|
Cytat:
|
Cytat:
mega lol samo fsb na 200 hahahaha a vcore?? zapomnialeś?? wiele proców z seri 2500 z zablokowanym mnoznkiem nie wstajhe na fsb 200 z default vcore a serią wybrana są z odnblokowanym mnożnikim bo faktycznie to seria 3200 zdegradowana do 2500 niektóre 2500 lepiej się kręci przez moda albo tzw wygrzewanie jak niemasz do końca wiedzy to sie doksztalć |
Cytat:
|
Alex ales ty madry.
|
jeszcze nie slyszalem zeby od nieumiejetnego o/c komus padl dysk, dane oczywiscie ale nie dysk czy tez pamieci
ja też nie słyszałem żeby padł ale w większości płyt głównych zmieniając magistralę CPU zmieniasz też częstotliwość pracy urządzeń ide, pci, agp co może jedynie wpływać na nieprawidłowe funkcjonowanie tych urządzeń np. niektóre nagrywarki CD_R/RW nie chcą za bardzo tolerować oc Ale ja tam nie narzrkam 2000+ ładnie lata mi na 2600+ :zeby: Z lepszą płytą główną i zasiłką pewnie wyciągnąłbym więcej ale 12.5x133 >> 12.5x166 to też nie jest źle (oczywiście bez zmiany Vcore - 1.58V) |
Cytat:
robia wafle (np do 3200) dorabiaja do nich nozki i sprawdzaja ... idzie ok, to bedzie 3200+ ... nie idzie sprzedaja jako slabszy model 2500/2600/2800/3000 tyle ile wytrzyma (i tak miedzy innymi powstal z Barton'a Thorton i Applebred ...) tasma produkcyjna zamyka sie tylko do danego typu/rodziny (Thunderbird, Palomino itp.) ktora zachwile zostaje zmodyfikowana pod nowe wynalazki dlatego wszyscy overcloker'zy poluja na >zlote< serie ktore zostaly "wykastrowane" (np z 3200 zrobili 2500) w '97 roku byla seria pentium mmx 166 krecacych sie do 266 chodz takie mialy pojawic sie za kilka miesiecy :mruga: jeszcze nie slyszalem zeby od nieumiejetnego o/c komus padl dysk, dane oczywiscie :D ale nie dysk czy tez pamieci wiec memorando walnij sie mlotkiem w palce zanim napiszesz jakas glupote ktora ktos poznie powtorzy "... bo na forum pisali ..." a krecic dla sportu i dla kasy zawsze warto kazdy lubi miec najmocniejszy/najdozszy procesor (3200+) przestawiajac tylko FSB (z 166 na 200) za cene 2500+ 8) pozdr |
Masz lepsze chłodzenie i masz większą żywotnośc niz na nominal :P A co do pamięci ich nie podkręcasz :jezyk: . A co do dysku to zmieniasz PCI i AGP na normal. !
|
Cytat:
jest pewnie że skrócone życie proca pamięci i możliwość pada dysku jak źle podkręcisz:D |
Athlon 1500 @ 2000 (jest różnica)
Athlon 1700 @ 2200 (jest różnica) Athlon 2000 @ 2500 (jest róznica) Athlon 2500 @ 3200 (nie ma różnicy!) BARDZO DZIWNE :P |
Cytat:
|
Cytat:
No ale fakt - to bardzo duzo :) |
Cytat:
Tak ma to sens i do duży ;) |
Cytat:
wiem nawet o jakim mówisz epoxie pewnie o 8krai fakt ten model był kichą ale modele na nforce 2 są zaj..ste zresztą co do testów testy są tylko testami a wszystko w praktyce się rozstrzyga abity i epoxy na tweaku są wielbione a oni wiedzą co dobre. pozatym nieprzeczę do extreme o/c abity są rullez |
Cytat:
piszesz ze epoxy sa dobre do o/c a jednak testy na wortlacha mowia co innego... jak dla mnie abit nf7-s v.2.0 wymiata, ma agp i pci tez mozesz sie bawic... a epoxa kiedys mialem i miec juz nigdy wiecej nie chce... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:42. |