Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.06.2005, 14:37   #16
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy
.........
A czy do tej plyty glownej podejdzie jakas karta graficzne 128 MB??

Bo jak dobrze pamietam to jak wlaczam kompa to mi sie pokazuje AGP8x czy cos takiego.
Witam !
Według specyfikacji tej płyty ( a konkretniej Biosu), obsługuje ona max AGP 4x - tu masz specyfikacje:
http://www.asrock.com/Drivers/Manual...VT2_UM_v11.pdf

A skoro ukazuje Ci się AGP 8x - a może zmieniałeś BIOS ?
Ja bym się ewentualnie rozejrzał za lepszą kartą na AGP 4x

A co do sterowników - raczej nic się nie stanie - uruchomi się może w trybie 16 kolorów i niskiej rozdzielczości i będzie szukał sterowników do nowego sprzętu, który wykryje. Najlepiej najpierw usunąć starą kartę z systemu, wyłączyć kompa, wyjąć starą, włożyć nową kartę i po rozruchu zainstalować nowe sterowniki z płyty (lub dysku, jeśli tam je wcześniej będziesz miał). Ta opcja dotyczy Win 98 i sprawdza się w 90% (powinna w 100, ale niestety nie).
Jeśli chcesz dokładniejszą instrukcję - to napisz

Mam nadzieję, że choć troszeczkę pomogłem
Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 12.06.2005 o godz. 14:40
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.06.2005, 14:37   #17
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez IceManSpy
Chodzi mi o taka karte aby dzialala na niej nowsze gry (te ktore pisalem) a i weszla w to wejscie.

A mam pytnaie bo mam sterowniki do GeForce a jak wloze tu karte Radeon to co sie stanie?? Przed karta mam przeinstalowac windowsa? czy jak sie to robi z karta aby dzialala prosilbym o krotka instrukcje
normalnie.. wkladasz nowa karte i wlanczasz kompa,w windzie dajesz nowe stery do radka i po sprawie,mozesz jeszcze wyczyscic system ze starych sterow ,kiedys byl do tego jakis program ale niepamietam[drvers clean albo jakos tak]

edit: ro29 byl pierwszy
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2005, 14:48   #18
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A jakia karta moze podejsc pod ta plyte.

Oczywiscie aby te gry ktore wczesniej napisalem dzaialy. Nie na maxa ale zebym mogl sobie po ludzku grac
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2005, 15:30   #19
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez IceManSpy
A jakia karta moze podejsc pod ta plyte.

Oczywiscie aby te gry ktore wczesniej napisalem dzaialy. Nie na maxa ale zebym mogl sobie po ludzku grac
to jeszcze zalezy co masz na mysli ''po ludzku''grac no i przede wszystkim ile kasy masz na karte
Stary 12.06.2005, 15:37   #20
IceManSpy

IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yarozelsky
to jeszcze zalezy co masz na mysli ''po ludzku''grac no i przede wszystkim ile kasy masz na karte

Po ludzku tzn zeby gra mi sie odpalila i moglbym pokazac kumplom ze umiem grac i jestem najlepszy

A na karte? Hmm... mysle ze do 200-2500 zl bym chcial bo to nie jest super maszyny wiec nie chce lepszej karty (jak narazie)
Stary 12.06.2005, 15:48   #21
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez IceManSpy
A na karte? Hmm... mysle ze do 200-2500 zl bym chcial bo to nie jest super maszyny wiec nie chce lepszej karty (jak narazie)
ja mysle ze do 250 zeta lepszej od radka 9550 nieznajdziesz ,a z biegiem czasu zawsze mozesz pokombinowac ja na 9600pro,a giery na 800X600 pojda bez problemu,moze nawet na 1024X768 ale moge sie mylic poniewaz niegralem w ani jedna z wymienionych przez ciebie gier

edit: radek 9550 obsluguje DX 9

Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 12.06.2005 o godz. 16:22
Stary 12.06.2005, 15:59   #22
IceManSpy

Tzn chodzi mi koarte ktora bedzie obslugiwac DX9 bo np GeForce Titanium obsluguje tzn zeby byla jakos GeForce 4 (ale nie 4 MX !!)
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: