![]() |
Wkladać plytki do napedow czy nie wkladać oto jest pytanie.........
|
Chyba się przesiąde na pegasusa:buu: :buu: :blee: bo komputer robią się niebezpieczne:cisza: :cisza: :cisza: :buu: :buu: :buu:
|
Mi sie rozpadla plyta z 98.
No co prawda tylko nadlamala ale bylo blisko. Gdy wyciagnalem ja z napedu to wystarczylo ja przelamac i ladnie sie zlozyla :) A wina : uwaam, ze plyt bo ta moja byla jakies gownianej marki. Ale napedy szczegolnie tych gorszych firm tez nie sa idealne. |
Mi poszły trzy płyty: dwa tłoczone piraty i jedna CD-R (nie pamietam marki), wszystko w cd romie LGx40 [chyba x40, bo mi wyrwało przedni panel i juz nie pamietam ;) ;)]. Pierwsza plyte złamał juz nie pamietam kiedy, bedzie z rok, moze dwa lata...
No ale cd rom chodzi do dzis, bez przedniego panelu mam troche glosno, ale w lecie jak jest gorąco to ten wiatr z cd romu sie przydaje :) |
mi jedna plytka pekla(tloczona ale bardzo stara) w lg 52x
dysany maja sklonnosci do pekania przy wysokich predkosciach |
Mi pękł w nagrywarce Verbatim. Był pęknięty do połowy. Na szczęsie się nie rozpadł do końca.
|
Mi kiedyś strzelił akoss w LGx52! Po czyszczeniu i drobnych jeszcze naprawach czyta tylko nagrywane płyty a najlepiej te z niebieskim spodem! Pewnie się rozkalibrował ale nie wiem jak to naprawić!
|
Mojej koleżance płytka "wystrzeliła" w kilku kawałkach z napędu DVD LG - - tłoczona Encyklopedia Fogra. Napęd nie był rozkręcany po tym zdarzeniu i działa do dziś.
|
W CD-romie LG poleciala mi kopia NFS HP, w drobiazgi. Plytka byla chyba nadpeknieta. Rozebralem naped, wytrzepalem szczatki i dziala. Sa tylko problemy z wysuwaniem tacki.
|
Cytat:
|
a jakby tak włożyć i superglutem przykleić do tacki, to by się chyba nie roztrzaskała, co?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a propos "wyskakujących" płyt, to ostatnio jak instalowałem WINde u kumpla, to jakoś w 1/3 instalacji płyta po prostu WYSKOCZYŁA z napędu i wylądowała na podłodze jakies 2 metry od kompa ^_^ - kumpel ma samsunga (chyba) x32- jego tacka jest tak skonstruowana, że ma takie jakby "zawieszenie" (kto widzieł, to wie o co mi chodzi), więc jak napęd rozkręcił cd, to nagle tacka sie wysunęła i zaobserwowaliśmy z kumplem "latający spodek"- ciekawe doznanie, tylko kumpel prawie w łeb dostał...;), a płytka była tak porysowana, że szok...:glaszcze:
p.s. do dziś nie mam pojęcia, dlaczego napęd się otworzył w trakcie odczytu...:o |
U mnie Diablo II Play Disc explodowal w CD Memorex x48
ale to po 12h grania!! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:30. |