![]() |
wiec
ja kiedys wlozylem CD z FIFA98 i cos tam zaczelo harczec i sie zatrzymal naped (stary Aztexh 10x). Po wyciagnieciu CD okazalo sie, ze tak jak ma slimak, taki byl slad o szerokosci okolo 4 mm i odstepach pomiedzy "stopionymi sciezkami" okolo 1 cm. Po prostu o cos plyta podczas krecenia zahaczyla (nie wiem jak to mozliwe) i to cos pod wplywem duzej predkosci obracajacej sie plyty stopilo powierzchnie CD we wzorek slimaka :D
hmm takie male obliczonko: z jaka predkoscia liniowa kreci sie brzeg plytki przy predkosci 48x. wiec: 48x = 24 tys obr. na minute - 400x obr. na sekunde obwod CD - [2]x[pi]x[r] = [2]x[3,1415926535897932384626433832795]x[6] = 37,699111843077518861551720599354 cm' teraz: [400]x[37,699111843077518861551720599354] = 15079,6447372310075446206882397416 cm w ciagu sekundy czyli: w przyblizeniu 150m/s wiec 540 km/h nieprawdaz, iz zatrwazajaca predkosc :D teraz wystarczy cztery takie napedy wmontowac do samochodu i mozna startowac w drag car :D |
chociaz takiego cyrku jeszcze nie mialem (tylko ze sluchu :o ), jedno mnie zastanawia
czy jak ktos ma oryginala i mu plyta je.nie w napedzie czy mozna starac sie o jakies "odszkodowanie" czy cos takiego ??? |
Cytat:
|
ja
niestety w gwarancji mojej spawarki mam jasno napisane, ze jak CD sie rozleci w napedzie to nie przyjmuja reklamacji, a z plytka to juz calkiem koniec bo nie udowodnisz im, ze cedek sie w napedzie rozlecial.
|
Cytat:
|
Re: wiec
Cytat:
Siedzisz sobie wygodnie :pisze: a tu pach cos strzelilo w kompie ??? :wow: .. ziuuu.. cos przelacialo.. i :podbite: .. a twoja glowa... :rotfl: ^_^ LOL |
hehe
no nie chcialbym w jakakolwiek czesc ciala dostac z takiej plyty :) chociaz sama predkosc liniowa to nie wszystko, musialaby wystrzelic z napedu z taka predkoscia :) Byl nawet taki film o gosciu z dlugimi wlosami co lazil z takim czyms na rece i strrzelal krazkami podobnymi do CD, ladne head shoty lecialy w tym filmie hehe.
|
Cos w sam raz dla lubioacych modyfikacje.. byl juz weater cooling, diody, lasery, neony... dzis przerabiamy cd-romy :cisza:
Stacjonarna wyrzutnia pociskow Verbatim kalibru X48. ^_^ A tak swoja droga jakos zawsze dyski z borni Razor Jack z Unreal Tournament zawsze mi sie kojarzyly z plytami CD :) He he... A oto przepis jak steroryzowac samolot :) Wchodzimy na poklad samolotu z naszym malutkim IBM ThinkPad... wyposarzonym w zmodyfikowana wersje LiteON (jak sama nazwa wskazuje, wystarczy troszke wcisnac przycisk ON.. i :rotfl: he he :P) z zaladowana wyrzutnia pociskow Verbatim kaliber X48... :P Wersje bardziej zaawansowane moga byc wyposazone w pol automatyczna zmieniarke/ladowarke pociskow :) |
Dobra ja lepiej ide spac.. bo chyba kolo tej 3 w nocy bzdury zaczynam pisac ??? Dobranoc... :rotfl:
|
KOPIE ZAPASOWE
.
:cisza: Jak widać z dyskusji nawet oryginały potrafią się zdezintegrować... (( (( (( Dlatego... musimy robić kopie zapasowe!:jupi: :jupi: :jupi: Nie poddamy sie dyktatowi producentów audio / video / gry :boks: ! - im zależy tylko na kasie, a nie na kliencie (niestety) :chytry:! 8) 8) 8) . |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:20. |