![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Co to sie wyrabia w internecie, czyli artykuł o piractwie i jego skutkach...
Witam,
Przeczytajcie sobie artykuł - dosyć ciekawy...ale jeszcze "ciekawsze" komentarze... OPS...zapomniałem dać linka... http://tygodnikforum.onet.pl/1132983...3,artykul.html Dzieki PAWELBLU...
Wszystko o Mkks Babia Góra Sucha Beskidzka - www.babiagora.prv.pl GG - 4040275 najlepszy polski film - Dzień Świra! I TY możesz pomóc: www.pajacyk.pl www.thehungersite.com Ostatnio zmieniany przez camfo : 15.09.2003 o godz. 19:50 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Dzieki za link (jezeli mozna tak powiedziec
)No teraz juz lepiej ![]() Artykul mimo wszystko ciekawy, komentarzy mozna bylo sie spodziewac (95% za udostepnianiem : 5% przeciw). Autor zwaraca uwaga na ciekawa historie z Sony: "Na przykładzie Sony widać, jak trudno pogodzić sprzeczne interesy. Japoński koncern ma dział zarówno rozrywki jak i elektroniki - i oba nie darzą się zbytnią sympatią. Sony Music opowiada się za umieszczeniem na wszystkich płytach CD specjalnych zabezpieczeń przed powielaniem. Pion elektroniki zaś sprzeciwia się takim planom. Kierownictwo koncernu podjęło w końcu znamienną decyzję: fabryki Sony nie będą odtąd produkować płyt z blokadą." No wiec mamy historie key2audio i jej sromotny koniec. Jezeli o mnie chodzi to mi bardzo nie podoba sie prawo autorskie w dziesiejszej postaci, ale szczerze mowiac to przeginaja obie strony (np. kazaa przez shareing wszystkiego a producenci przez kosmiczne ceny), wydaje mi sie ze moznaby to jakos unormalizowac np. przez interwencje panstwa i powolanie dopowiedniego ministerstwa zlozonego z kilku ludzi ktorzy znaja sie na muzyce, ktore by pelnilo role producenta jednoczesnie stojac na strazy odpowiedniej ceny produktu (np. orginalne plytki z podpisami wokalistow za 10-15 zl. oplaci sie kazdemu: ok. 7 zl. dla panstwa za podatki, reklame i inna promocje, ok. 5 zl. dla autora i reszta na koszt produkcji). Przewiduje ze sprzedaz wzrosnie ok 3-krotnie, wiec i panstwo i autorzy nie straca. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 15.09.2003 o godz. 21:49 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
teeeemat tyle razy walkowany ze nie chce mi sie powtarzac ... chyba kazdy z nas zna nasz stosunek do tych rzeczy
|
![]() |
|
|