![]() |
# jednodniowa - 4,5%
# 2 miesięczna - 4,60% # 3 miesięczna - 4,30% # 4 miesięczna - 5,25% # 6 miesięczna - 5,35% # 9 miesięczna - 5,15% # 12 miesięczna - 4,50% Obniżeniu ulegnie oprocentowanie mLOKAT: - 2-miesięczna z 4,60% na 4,30%, - 4-miesięczna z 5,25% na 4,85%, - 6-miesięczna z 5,35% na 4,90%, - 9-miesięczna z 5,15% na 4,40%. |
Cytat:
4,5% bez belki i z dzienną kapitalizacją to całkiem fajna oferta - zwłaszcza, że praktycznie działa jak emax plus. Znaczy w każdej chwili przerywasz odnawianie lokaty (bo trudno to nazwać zerwaniem przy jednodniowej lokacie). |
O... ja żadne wiadomości nie miałem, a logowałem się dzisiaj.
Do ilu? |
mBank obniżył oprocentowanie lokat i kont eMax Plus. Niestety.
|
Sorry, źle przeczytałem to, co poprzednio napisałeś. Zrozumiałem, że chodzi ci o to, że różnica pomiędzy tymi lokatami wynosi 7 złotych na korzyść jednodniowej. A tak według moich obliczeń nie jest, bo oprocentowanie na niej jest niższe (defakto wyższe, ale to już po uwzględnieniu podatku).
Druga sprawa to cały czas trochę niepewność tego rozwiązania. Głosów za tym, że jednak nie jest to do końca legalne i może wymagać i tak zapłacenia należnego podatku, jest wcale niemało. To również uwzględniłem podejmując decyzję, czy gra jest warta świeczki. Moim zdaniem dla kilku złotych nie jest. |
Cytat:
10 000 * 0.045 = 450 PLN / 12 m-cy = 37,5 PLN * 0,19 = 7,125 PLN, czyli po zaokrągleniu 7 PLN belki co miesiąc. |
A nie każe Wam się Urząd Skarbowy z tego wyspowiadać ?
|
No według mnie mniej, nie pamiętam teraz dokładnie (mogę sprawdzić), ale przy 10 tys. dałbym najwyżej 3-4 złote (a może i mniej).
|
Z tego co liczyłem, to jeżeli dobrze pamiętam przy 10000 wychodzi ok 7 zł belki co miesiąc - jeżeli przyjmujemy takie samo oprocentowanie na emax+ i lokacie jednodniowej. Majątek to nie jest, ale w skali roku to już jest ponad 80 zł różnicy. Skoro te pieniądze i tak leżą na emax+, to dlaczego ma się to marnować :)
|
Cytat:
Jak dla mnie raczej nie warto. |
|
Hej :D jak wyglada ta lokata jednodniowa antybelkowa? :D
Od paru lat mam konto w mbanku (ekonto i emax+) i Belka juz wystarczająco na mnie zarobił :) Czegoś nie doczytałem? Lokate zakłada sie pod koniec miesiąca, czy codziennie? :hmm: |
A korzystaliście może z kont Deutsche Banku ?
Znalazłem tam takie: 4.25 %, brak opłat za prowadzenie, brak minimalnej wpłaty, możliwość odpłacania, kiedy się chce, dostęp przez neta itp. Chodzi mi o te konta oszczędnościowe - tam są dwa: jedno dostępne z kontem osobistym, a drugie pojedynczo (o ile dobrze zrozumiałem). Jakie macie opinie o Deutsche Banku ??? |
co kto jak lubi
mi sie podoba |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41. |