Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 04.02.2007, 15:31   #10
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez glad Podgląd Wiadomości
Najpier niech sprawdza instytucje Panstwowe !!!
Tam to jest piractwo, oraz niech zaczna sprawdzac swoich kolegow !!!
Ciekawe kto ich sprawdza I kontroluje
Po trzecie polskie prawo zezwala na 1 kopie zapasowa, po czwarte mozna miec nie wolno rozpowszechniac i sprzedawac do uzytku w***322;asnego.
Po piate mam wyciagany dysk twardy wiec w razie akcji wyrzucam go przez OKNO !!! Zanim ich wpuszcze.
Nasz Kraj i nasze prawo jest do D..y i bez jakiegokolwiek sensu.
Wiadomo ze jak zasssas 10 filmow to ciebie namierza, lecz jak skromnie jeden filmek na raty to raczej cie nie namierza.
kiedy zaciagac ? jak nie pracuja ! czyli po 17:00 wtedy maja wolne, albo w weekend tez nie pracuja. Pozdr
1) Prokuratury nie interesuje to ze Ty lamales prawo bo inni lamali bardziej.
2) Zainstalowanego programu pirackiego tez nie mozna miec - to napewno, bo lamiesz chociazby umowe licencyjna. Co do kopii zapasowych to sa zdania podzielone, bo teoretycznie zarowno masz prawo do zrobienia kopii jak i nie masz prawa do obchodzenia zabezpieczen technicznych, chcociaz moim zdaniem i zdaniem wiekszosci MOZNA robic kopie zapasowe. Co wiecej jezeli plyta posiada zabezpieczenie, to w szczegolnosci mozesz sie zwrocic do tworcy lub jego przedstawiciela o umozliwienie zrobienia kopii NIE WOLNO uzywac kopi zapasowej rownoczesnie z legalna (w szczegolnosci nie wolno pozyczyc jednej i korzystac z drugiej).
3) Prawo nie jest zle. Problem w tym ze trudno jest jednoczesnie uniemozliwic przekrety osob dzialajacych w zlej wierze i nie utrudniac normalnego uzytku ludziom dzialajacym w dobrej wierze.
4) Sciagac 10 filmow mozesz, wiec nie ma sensu zeby Cie ktokolwiek namierzal. Co do por dnia ... to bys sie zdziwil. Tego nie robi Pan Zdzisio przed komputerem tylko w duzej czesci robia to boty, tylko w pewnym stopniu wymagajace ludzkiej interwencji.

Cytat:
Napisany przez thomascamel Podgląd Wiadomości
Wszystkie wywody, wszystko co zosta***322;o powiedziane diabli wzi***281;li... tak to juz jest w naszej polsce kochanej....

Mnie zastanawia jeden fakt /tak mam w domku/. ***321;acze jest brane na Ojca....
Teraz komputer nalezy do mnie ale stoi w domu rodzicow /zameldowany jestem juz poza tym mieszkaniem - na sta***322;e/w rodzinnym domu sa sciagane dane...
i teraz jest jeszcze jeden komputer rodzicow.

i moje pytanie jest takie .. komputer stoi wlaczony bo go nie wylaczylem, nikt z niego nie kozysta bo nie znaja has***322;a, czy podczas kontroli policja moze brac sie za moj sprzet ?? czy te***380; nie..

Prawda jest taka ze nawet nie wiedza czy tam sie co***347; sciaga czy te***380; nie ... niby za router/serwer robi....
Odp jest krotka - MOZE. Tylko jezeli weszli bez nakazu to beda musieli wytlumaczyc uzasadniona obawe o niszczenie dowodow.

Cytat:
Napisany przez pepperman Podgląd Wiadomości
@pawelblu
bijesz piane tylko nie wiem po co, skoro te zapisy prawne nie sa zadna tajemnica.
Nie bije piany, tylko odpowiadam na pytania. Dla mnie te kontrole policji szczerze mowiac nie sa czyms, czym bym sie specjalnie podniecal, chociaz jakby ktos sie naprawde uparl to i pewnie u mnie cos by znalazl.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 04.02.2007 o godz. 15:34
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: