Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.02.2005, 21:25   #1
SKIN
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.05.2004
SKIN w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy problemy z instalacją + bledy po miesiacu uzytkowania

Siedze teraz na Windzie XPpro no i od jakiś dwuch dni niechce mi sie bardzo włanczać straszne jazdy ma... raz na 5 razy poprawnei sie włancza a w pozostałych 4 zawisza sie przy ładowaniu... dodatkowo włancza sie tylko wtedy jak wyskoczy informacje ze "hasło wygaśnei za X dni, czy chcesz je zmienić..." dzieje sie tak zawsze po około miesiącu uzytkowania co z tym zrobić? próbowałem z punktów przywracania systemu ale to zawiele nie daje...
moze to sie wyda strasznei banalne ale niemoge sobei z tym poradzić.... Sad
drugi problem występuje po formacie.... zeby zainstalować XP musze najpierw zainstalować 98... bo jak chce go narmalnei zainstalować to neiwidzi płyty... ustawiam w biosie zeby mi pierwsze CD-ROM czytało wkąłdam płyte i włanczam komputer i nic nie zaskakuje... Sad a jak wloze FDD startówke do 98 to odrazu ja chlapie....
prosze o pomoc... z góry dzięki za odpowiedz
SKIN jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.02.2005, 21:35   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wygląda to na chorobę pasożytniczą reset biosu!!!!!!!!!!!!!!! i powinno się normalnie instalować xp a potem się zabezpieczyć. (prezerwatywy nie wystarczą) a i czapkę noś
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 21:40   #3
SKIN
Nowy na forum

w biosie nigdy nic nie było kombinowane... no ostatnio zmeiniłem tylko zeby zamaist stacji dyskietek nagrywarka pierwsza odpalała....
ale skoro mówisz ze trzeba to trzeba tylko powiedz mi jeszcze jak
Stary 03.02.2005, 21:53   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez SKIN
w biosie nigdy nic nie było kombinowane... no ostatnio zmeiniłem tylko zeby zamaist stacji dyskietek nagrywarka pierwsza odpalała....
ale skoro mówisz ze trzeba to trzeba tylko powiedz mi jeszcze jak

może bateryjkę wyjąć?

i poczekać trochę dla pewności
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 22:09   #5
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez SKIN
...drugi problem występuje po formacie.... zeby zainstalować XP musze najpierw zainstalować 98... bo jak chce go narmalnei zainstalować to neiwidzi płyty... ustawiam w biosie zeby mi pierwsze CD-ROM czytało wkąłdam płyte i włanczam komputer i nic nie zaskakuje... Sad a jak wloze FDD startówke do 98 to odrazu ja chlapie....
A płytę z systemem Xp Masz bootowalną?
Monit o zmianę hasła to efekt złej konfiguracji systemu. Instalacja systemu to najmniejszy problem trzeba sobie go później odpowiednio do swoich potrzeb poustawiać i skonfigurować.

pozdr.
Stary 03.02.2005, 22:29   #6
SKIN
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez *Vojtas*
A płytę z systemem Xp Masz bootowalną?
a jak to sprawdzić?
Cytat:
Napisany przez *Vojtas*
Monit o zmianę hasła to efekt złej konfiguracji systemu. Instalacja systemu to najmniejszy problem trzeba sobie go później odpowiednio do swoich potrzeb poustawiać i skonfigurować.
ja mam przystosowany odpowienio do moich potrzeb dodam tylko ze nigdy nie zakładałem zadnego hasła na winde...
a o jakich ustawienaich Ty mówisz?
Stary 03.02.2005, 22:32   #7
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez SKIN
a jak to sprawdzić?
np.UltraIso
Stary 03.02.2005, 22:42   #8
qfir

Data rejestracji: 03.01.2005
qfir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez SKIN
drugi problem występuje po formacie.... zeby zainstalować XP musze najpierw zainstalować 98... bo jak chce go narmalnei zainstalować to neiwidzi płyty... ustawiam w biosie zeby mi pierwsze CD-ROM czytało wkąłdam płyte i włanczam komputer i nic nie zaskakuje... Sad a jak wloze FDD startówke do 98 to odrazu ja chlapie....
No więc płytke na 99% masz nie bootowalną, dlatego Ci sięnie uruchamia sama. Tutaj masz instrukcje jak zrobić sobie bootowalna płytke dla Windowsa XP.

ps. dlatego napisalem, że na 99% bo czasem możesz mieć bootowalna, tylko że uszkodzoną
qfir jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 22:45   #9
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez SKIN
ja mam przystosowany odpowienio do moich potrzeb dodam tylko ze nigdy nie zakładałem zadnego hasła na winde...
a o jakich ustawienaich Ty mówisz?
Jeżeli chodzi o Twój problem to np. Panel sterowania/Narzędzia administracyjne/Zasady zabezpieczeń lokalnych/zasady konta/zasady haseł (obrazek).
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-lokalne.gif  
Stary 03.02.2005, 23:23   #10
qfir

Cytat:
Napisany przez *Vojtas*
Jeżeli chodzi o Twój problem to np. Panel sterowania/Narzędzia administracyjne/Zasady zabezpieczeń lokalnych/zasady konta/zasady haseł (obrazek).
Mi sie wyddaje, ze jemu nie chodzi o ten problem tylko o to ze mu sie zawiesza komp. A to z tym haslem napisal tylko po to zeby powiedziec kiedy mu sie nie zawiesza.
Stary 03.02.2005, 23:47   #11
SKIN
Nowy na forum

wlasnei jak wyskakuje ten problem z hasłem to jest wszystko ok... a jak nei wyskakuje to przy uruchamianiu kompa zawiesza się...
Stary 03.02.2005, 23:51   #12
qfir

Cytat:
Napisany przez SKIN
wlasnei jak wyskakuje ten problem z hasłem to jest wszystko ok... a jak nei wyskakuje to przy uruchamianiu kompa zawiesza się...
moja propozycja:
albo nie wylanczaj kompa wogule, albo ustaw sobie zeby np. co 5 godzin trzebabylo zmienic haslo
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: