![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Kradzieże do piwnic.
Ze wściekłości aż kipię.
![]() ![]() Siedzę sobie w pracy i nagle telefon od żony. Po raz trzeci od początku roku obrobiono mi piwnicę. Już wzmacniałem zawiasy w drzwiach, dałem solidną sztabę i gruby skobel. Zastanawiam się nad zamontowaniem jakiegoś niedrogiego alarmu (przynajmniej palanty się wystraszą). Macie może namiary, gdzie można coś takiego kupić (powiedzmy do 200zł)? A może macie jakieś sposoby na niedrogie zabezpieczenie piwnicy, które będzie w miarę skuteczne. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Jest jedna rada trzymać wszystko w domu :/ JA tak robię drogocenne przedmioty trzymam w domu.Co prawda zawalają miejsce ale się nie boję przynajmniej ,że coś mi zachylą
![]()
#3 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
no piwnice to jest konkretna lipa! Łatwo do nich wejsc i strach tam wogole cos trzymac.
Mi sie włamali kiedyś, ale nic nie ukradli na szczęscie. ![]()
#4 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Zamki, klamki, kratki i inne badziewie pod wysokie napięcie a małe natężenie, powinno paraliżować, gorzej jak trafisz na złodzieja z problemami z sercem, do tego czujnik ruchu i syrena.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
tak to jest właśnie
![]() ale przeważnie to się włamują do piwnic w nlokach mieszkalnych... powiem w żarcie że możesz kupić ze 2 pitbule i je tam zamknąć ![]() co ty trzymasz w tej piwnicy że tak ci się tam włamują ![]()
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
U mnie w miasteczku i okolicach teraz jest plaga kradzieży z nowobudowanych domów - kradną grzejniki, płytki, ... wszystko co im w ręce wpadnie. Szkoda tylko psów - trują je pierożkami nafaszerowanymi jakąś mocną trutką. A wywiad złodzieje mają dobry.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Powiem tak - zabezpieczenia mechaniczne to tylko kwestia długosci łoma i pomysłowosci złodzieja - miałem w piwnicy 70Kg krate wmurowana na dwuch poteznych zawiasach wmurowanych w sufit podłoge i jeszcze przykrecona do w/w elementów wszytsko zamykane na dwie potezne GERDY - za pierwszym podejsciem nic nie wzieli bo nie mieli sprzetu ale za drugim wygieli zawiasy ! - szok ! - musieli chyba miec spora dzwignie albo podnoscik HYRDauliczny ! - gerdy nie pusciły. Jak chcesz dobrze zabezpieczyc to od razu Ci móiwe - OLEJ sasiadów - zainstaluj SYRENE z czujnikiem ruchu i bedzie ok - ja tego nie zrobiłem z "troska" o sasiadów których mogla by obudzic syrena właczona przebiegajacym kotem - ale teraz wiem ze to był bład - wamał sie ten o którego zadbałem i nie zainstalowałem tego wynalazku. TYLKO zabezpieczenia elektronicne - syrena alarm dadza jakis efekt - zab typu krata to kwestia czasu - złodziej moze pracowac spokojnie i nic mu nie przeszkadza ! |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
mi kiedys okradli cale mieszkanie
9-nte pietro dzwi byly za silne wiec wyrwali z futryna-nikt nie slyszal a to przeciez blok! ![]() ![]() ![]() ![]() a moje mieszkanie jest w srodku miedzy dwoma innymi nikt nawet nie "mru mru" to jest ignorancja a piwnice to mi nie raz spladrowano |
![]() |
#9 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Dobry biznes... moj qmpel ma sklep z rzeczami takiego tupy jak jakies alarmy czy cos... zapytam go i dam Ci znac... ale niczego tak taniego nie obiecuje...
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
u mnie jest luzik... osiedle 2 letnie, ochrona a w poblizu budowa - budowlnancy to chlopaki z gor, nie pija, pracuja, robia ogniska - bardzo fajni ludzie - i jest ich 60... zaden zlodziej nie podszedl do osiedla po tym co zrobili frajerom ktorzy chcieli ukrasc cegly...
a w piwnicy mam taki SYF ze jak nawet ktos wejdzie (krata jest drewniana na skobel!!!!) to sie zabije o cos (swiatlo zapala sie z WLASNEGO mieszkania!!)
![]() |
#12 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
heh, mialem giedys dwa rowery gorskie
no wlasnie mialem ![]() blad ze piwnicy je trzymalem ![]() a najlepsze w tym wszystkim jest to ze najczesciej wiemy ktos nas okradl (ja wiem kto sie mi wlamal) no ale jak tu takiemu udowodnic ![]() ![]()
#13 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
W moim domu mam zamontowane urządzonko o nazwie "SRP PET 2" - firmy "CROW".
Dość długo eksperymentowałem z odpowiednim alarmem aż wreszcie trafiłem w "10" .Trzeba przyznać iż sprytna to bestyjka . Po pierwsze - odwieczny problem zwierzeta : -czujnik nie raguje na zwierzeta do 1m wysokości i o wadze do 20kg. Przyznam się iż nie wierzylem w to zbytnio ale fakt ten sprawdził się w praktyce (mam dwa psy i kota) . - czujnik "łapie" w 100% osoby ,obojętnie czy "duże" ,czy "małe" ,czy działają powoli czy szybko - 100% pewność detekcji . Jednym słowem polecam . Jedyna wada (jak każdych tego tupu czujnikach) - brak zasilania i alarmu - trzeba dokupić lub zrobić samemu . Dwa lata temu za czujnik zaplaciłem 80zł z przesyłką . jaro |
![]() |
![]() |
#14 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
jasut ty to masz zycie ... najpierw golebie teraz piwnica ... no ale coz
mnie sie jeszcze nigdy nie wlamal ... zainstaluj sobie krate drewniana albo metalowa ... i do piwnicy powsadzaj same konfitury i inne zeczy co sa w sloikach .. jak to zlodziej zobaczy to zrezygnuje ja tak mam i mi sie jeszcze nie wlamali
|
|