![]() |
ja także lubię naleśniki :)
preferuję te z serem |
ja ostatnio -czyli wczoraj,robiłem naleśniki,nawet spoko wyszły,niestety były bez sera,zjadłem je z dżemem truskawkowym.pychotka:)
|
a jedliscie nowe smaki dzemu Lowicza?
banan z mandarynka kiwi z limonka i cos jeszcze.. calkiem pyszne :) pozdro ;) |
Cytat:
|
Witam !
A ja akurat naleśniki lubię tak sobie - chyba, że są w miarę cienkie (grubych nie znoszę !!) i z dobrym dżemem - to mogą być ;) Ale bardziej preferuję jabłka w cieście (oczywiście naleśnikowym) - pychota !! Kiedyś jadłem też cukinię w cieście ...piwnym - receptura jak na ciasto naleśnikowe, tylko zamiast mleka - piwo. Nawet dobre było :) @loki7777 - witaj w klubie - też lubię plendze z cukrem - jeśli tylko uda się ciasto (zazwyczaj się udaje, ale ostatnio w piątek jakoś Mamie nie wyszło tak dobre jak zwykle :smutny: ) - to bardzo lubię :) Pozdrawiam ro29 P.S. A temat taki sobie - choć bardziej na śmietnik się nadaje - aczkolwiek rozerwać się też trzeba i czasem pogadać o gustach - więc czemu nie ;) |
Naleśniki - chętnie z serem, nadziewanym truskawkami i ananasem. Sam ser - można się udusić bez picia. Ciasto cieniutkie. Jeść mogę na gorąco i na zimno. Ale teraz nie mogę bo muszę sugar ograniczać.
|
Ja uwielbiam nalesniki z musem jabłokowym w środku no pychotka :) ;D
|
ja tesz lubie nalesniki:) ale nie umiem (jeszcze) ich robic:( ;(
|
Cytat:
Odwiedź Kraków - tam dadzą Ci plendze z pieczarkami, a na chęć posypania ich cukrem spojrzą na Ciebie jak na nienormalnego;) Nieźle się zdziwiłem gdy ciesząc sie na zapach plendzy dostałem je zatopione w sosie grzybowym;) |
Cytat:
tozto podsawowa rzecz, zeby nie umrzec z glodu ;) |
Cytat:
|
Cytat:
chociaz ja robie dobre nalesniki |
Cytat:
(przepraszam, nie moglem sie powstrzymac) |
Dobra, idę zrobić placki ziemniaczane, kucharz Brylant ostatnio dał na kolację z gulaszem, ale tylko po dwa duże, to co to jest...
/O, siostra się wyrwała, że zetrze ziemniaki, robota staje się łatwiejsza. :D |
a ja lubię pikantne. Czyli do naleśnika ser żółty, wędlina i jakieś warzywka. Całość podsmażona na małym ogniu pod przykryciem, tak żeby się ser rozpuścił.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45. |