Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kto lubi nalesniki ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kto-lubi-nalesniki-61102/)

ksviper 18.01.2006 14:40

ja także lubię naleśniki :)
preferuję te z serem

devil-80 18.01.2006 16:51

ja ostatnio -czyli wczoraj,robiłem naleśniki,nawet spoko wyszły,niestety były bez sera,zjadłem je z dżemem truskawkowym.pychotka:)

Smartek 18.01.2006 18:14

a jedliscie nowe smaki dzemu Lowicza?
banan z mandarynka
kiwi z limonka
i cos jeszcze..
calkiem pyszne :)
pozdro ;)

Eliasz 18.01.2006 22:10

Cytat:

Napisany przez malaczarna
ja lubie nalesniki:)
ja wogole lubie jedzenie:), tylko niestety tego nie widac:(

@mała - a co ty tam masz na avatarze ? czyżbyś przewracała nalesniki :D ;)

ro29 18.01.2006 23:45

Witam !
A ja akurat naleśniki lubię tak sobie - chyba, że są w miarę cienkie (grubych nie znoszę !!) i z dobrym dżemem - to mogą być ;) Ale bardziej preferuję jabłka w cieście (oczywiście naleśnikowym) - pychota !!

Kiedyś jadłem też cukinię w cieście ...piwnym - receptura jak na ciasto naleśnikowe, tylko zamiast mleka - piwo. Nawet dobre było :)

@loki7777 - witaj w klubie - też lubię plendze z cukrem - jeśli tylko uda się ciasto (zazwyczaj się udaje, ale ostatnio w piątek jakoś Mamie nie wyszło tak dobre jak zwykle :smutny: ) - to bardzo lubię :)

Pozdrawiam
ro29

P.S. A temat taki sobie - choć bardziej na śmietnik się nadaje - aczkolwiek rozerwać się też trzeba i czasem pogadać o gustach - więc czemu nie ;)

Jabba the Hutt 19.01.2006 00:09

Naleśniki - chętnie z serem, nadziewanym truskawkami i ananasem. Sam ser - można się udusić bez picia. Ciasto cieniutkie. Jeść mogę na gorąco i na zimno. Ale teraz nie mogę bo muszę sugar ograniczać.

Aniołek19 19.01.2006 13:27

Ja uwielbiam nalesniki z musem jabłokowym w środku no pychotka :) ;D

adbok 19.01.2006 13:30

ja tesz lubie nalesniki:) ale nie umiem (jeszcze) ich robic:( ;(

Dorian 20.01.2006 01:31

Cytat:

Witaj w klubie - też lubię plendze z cukrem - jeśli tylko uda się ciasto (zazwyczaj się udaje, ale ostatnio w piątek jakoś Mamie nie wyszło tak dobre jak zwykle :smutny: ) - to bardzo lubię :)
@ Ro

Odwiedź Kraków - tam dadzą Ci plendze z pieczarkami, a na chęć posypania ich cukrem spojrzą na Ciebie jak na nienormalnego;)

Nieźle się zdziwiłem gdy ciesząc sie na zapach plendzy dostałem je zatopione w sosie grzybowym;)

NeoFighter 20.01.2006 15:18

Cytat:

Napisany przez adbok
...ale nie umiem (jeszcze) ich robic:( ;(

wstydz sie! :)
tozto podsawowa rzecz, zeby nie umrzec z glodu ;)

rosol 20.01.2006 17:42

Cytat:

Napisany przez adbok
ja tesz lubie nalesniki:) ale nie umiem (jeszcze) ich robic:( ;(

No to adasiu czas najwyzszy sie nauczyc!! Jajecznice i nalesniki to juz powinienes umiec sam zrobic;d

malaczarna 20.01.2006 21:56

Cytat:

Napisany przez Eliasz
@mała - a co ty tam masz na avatarze ? czyżbyś przewracała nalesniki :D ;)

dokladnie:) sa to nalesniki a przewraca je moj misio:) facet kucharz rewelacja:)

chociaz ja robie dobre nalesniki

NeoFighter 21.01.2006 00:00

Cytat:

Napisany przez malaczarna
..facet kucharz rewelacja:)...

zabrzmialo jak w tele-zakupach
(przepraszam, nie moglem sie powstrzymac)

ed hunter 15.02.2020 18:28

Dobra, idę zrobić placki ziemniaczane, kucharz Brylant ostatnio dał na kolację z gulaszem, ale tylko po dwa duże, to co to jest...

/O, siostra się wyrwała, że zetrze ziemniaki, robota staje się łatwiejsza. :D

Mdobosz80 01.08.2020 13:13

a ja lubię pikantne. Czyli do naleśnika ser żółty, wędlina i jakieś warzywka. Całość podsmażona na małym ogniu pod przykryciem, tak żeby się ser rozpuścił.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45.